Početna stranica arrow Ritern arrow Sportski komentator

Sportski komentator

Vrednovanje: ONONONONOFF / 3
Loše Najbolje 
Autor Branislav Zukić
02. 02. 2009.

Šta kaže, a šta zaista misli - kratak vodič za neupućene.

Koliko nam se puta dogodilo da se apsolutno sve poklopi - pivo ohlađeno na idealnu temperaturu, boca orošena kao u najskupljim reklamama, žena/devojka upravo pokazala puno razumevanje za naše buljenje u TV spremivši grickalice i nutkajući nas njima, plus iz firme javili da sutra ne moramo da dolazimo jer zbog neodložnih radova neće biti struje ceo dan?Lemanje Daljinski upravljač čvrsto u ruci, situacija pod potpunom kontrolom, prošle reklame, sve je spremno za veliki sposrtski spektakl... I... Gonjeni potrebom da oni budu glavne zvezde, a ne tamo neki fuzbalerčići, odbojkaši, atletičari ili karlingaši (valjda se tako zovu oni što upražnjavaju karling) naši sportski komentatori samo progovore i mi shvatimo da je ono što je trebalo da bude velika sportska fešta polako preraslo u težak košmar. Pri svemu tome, malo njih uspeva da odoli iskušenju da izgovori jednu od već decenijama okamenjenih fraza ili pak neku od novokomponovanih sintagmi koju svi nemilosrdno rabe. Zamislimo na trenutak da imamo moć da razumemo sve ono što se kroz te fraze pokušava reći. Izgledalo bi to, manje - više, ovako:

Objektivni arbitar - Sudija koji je,u nekoliko presudnih trenutaka,sumnjivim odlukama doprineo pobedi tima za koji navija komentator.

Stameni štoper - Igrač posle čijih startova bude izjednačen broj popucalih i zdravih ligamenata protivničkog igrača.

Ponajbolji kod protivnika - Jedini igrač koji je,u totalnom bunkeru i anti - fudbalu koji su gosti iz Italije igrali 90 minuta,dodirnuo loptu više od tri puta,kontinuirano.

Igrači su se na poluvremenu pogledali u oči - Prvo se trener besprizornim psovkama dohvatio familije nekolikih igrača,zatim su igrači počeli međusobno da se vređaju,onda su poletele kopačke i razbijeno je nekoliko arkada.Lokalna policija je intervenisala,ali je stvar,zarad diskrecije,gurnuta ispod tepiha.

Naš tim je prvi gol primio veoma rano - Veoma rano dogodila se prva,ali ne i najgora, katastrofa u nizu.

Tražila se karta više
- Odlična procena tapkaroša.

Danas svi igraju košarku - Danas svi igraju košarku. Sem nas

Stadion nije ispunjen kako se očekivalo - Cela istočna i pola sverne tribine zvrje prazne.

Razmenili su nekoliko žustrih rečenica - Proizveli su najveći broj psovki po kvadratnom metru u istoriji.Bili i iz „Ginisove knjige rekorda“ da vide.

Biće ovo prva mokra kiša ove godine - Biće ovo prva „mokra“ trka ove godine

Ove jeseni, tom napadaču ne ide baš najbolje
- Nije dao gol i male su šanse da će ga dati do kraja prvenstva.

Omaleni vezista - Fudbaler koji,ni sa štiklama,ne dohvata granicu snova od 170cm.

Dobar start Danca - Nema pravila. Može to biti i Danac, ali je vrlo često i Norvežanin, Finac ili Šveđanin. Naročito ako se o tome pita g.Vujadin Boškov.

Kontroverzni argentinski napadač - Verovatno se misli na Klaudija Kaniđu,koji se proslavio izjavom - „ako je kokain droga,ja sam narkoman“.

Neobjašnjiv skok u igri u drugom poluvremenu - Trebalo bi lepo da svi oni izvole da daju uzorak mokraće. Videti,takođe,pod kontroverzni argentinski napadač.U medicinskim enciklopedijama, potražiti deo o kineskim plivačicama i atletičarkama DDR - a.

Neobjašnjiv pad u igri našeg tima - Pred kraj utakmice,do izražaja je došla naša fizička pripremljenost.

Pred kraj utakmice, do izražaja je došla naša fizička pripremljenost
- Pola ekipe se jedva kreće po terenu,sedam metara između dve stative prevelika je razdaljina za golmana, a „vezisiti“ su na aparatima za disanje od 75 - og minuta.

Naš napadač trebalo bi da bude malo oprezniji - Čovek kampuje u zoni ofsajda.

U počasnoj loži su neki od najuglednijih gostiju - Političari, glumci i muzičari su se opet ogrebali za besplatan ulaz.

Još jednom Japanac je dokazao da je veoma hrabar vozač - Takuma Sato je naterao drugog vozača da izleti, onda je on malo vozio po travi da bi se na kraju sudario sa vozačem koji ga je preticao za ceo krug.

Na dresovima gostiju ne razaznaju se baš najbolje brojevi - Ni gladan soko, kojem bi od toga zavisio ulov, ne bi uspeo da vidi, sa dva metra, da li je to broj 6 ili broj 8.

Tamnoputi napadač gostiju - Poligon za najprimitivniji rasizam.

Na kraju utakmice, na ulasku u tunel, gostujući igrači su imali manje neprijatnosti - Četvorica su kući otišla sa čalmama na glavama.

Jedna od retkih grešaka - Greške su mu, dakle, uglavnom guste

I sa novim vlasnikom, klub je zadržao prepoznatljivu ljubav prema igri - Za šest meseci, koliko je prošlo od privatizacije, igrači nisu dobili žutu paru.

Izneo je kritike na račun nekih svojih saigrača - Pre neko veče,dobrano zahvaćen dejstvom alkohola, nekim svojim prijateljima je, kotrljajući reči preko jezika, ispričao da je siguran da je plaćen mnogo manje od drugih.

U Ferariju tvrde da ove godine neće biti politike „prvog vozača“ - Prvi vozač Ferarija i ove godine biće Mihael Šumaher.

Evo naše maratonke Biljane Jevtić - Evo naše maratonke Olivere Jevtić

U daleki Kijev, gosti su doputovali posebnim letom
- U ekipi Arsenala danas nema Denisa Bergkampa.

Mislim da je loptu poslednji dodirnuo Zidan - Da me ubijete, ne mogu da „provalim“ da li je to Zidan, Gravesen ili Ronaldo! Kad bi makar jedan pustio kosu!

Platili su danak neiskustvu - Njihov najtalentovaniji (i najmlađi) napadač je najjače pljunuo sudiju, u gužvi posle jednog sumnjivo dosuđenog prekršaja.

Da tako kažemo - (nema prevoda sa smislom)

Poštovani gledaoci, doviđenja i prijatno - Majku mu, nije valjda već pola jedanaest? Nadam se da kafana još radi!

preuzeto sa sportski bliskog portala www.e-novine.com

< Prethodna

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3471847
ETNA