Početna stranica arrow Zaustavite Rojters! arrow Ako prizna Kosovo, Srbija dobija izlaz na more

Ako prizna Kosovo, Srbija dobija izlaz na more

Vrednovanje: ONONONONOFF / 14
Loše Najbolje 
Autor Predrag Ž. Vajagić
02. 02. 2012.

EgejNeimenovani izvor iz Brisela (inače magistar političke nekorektnosti i primenjene kombinatorike) juče je re(d)akciji Marginalca, preko zadihanog i vrlo nervoznog gavrana pismonoše, dostavio dokument kojim je na tajnom sastanku u čobanskoj bačiji kraj Svrljiga predsedniku Tadiću ponuđeno da, u zamenu za bolno priznanje Kosovo-republike, Srbija dobije dugoočekivani i manijački željeni izlaz na dubok zdenac slane vode, i tako ponovo (a po prvi put) postane pomorska sila.

Naime, nakon operacije na otvorenom kosmetskom srcetu, naša držaja bi iz svog budžeta grčkim radnicima namirila 13. platu i tom tranšom dobila na trajno korišćenje par većih i pedesetak manjih (a još nenaseljenih) ostrvljadi na jugozapadnoj obali Male Azije, u oblasti Dodekanezi. Namenjena ostrva su, doduše, veoma udaljena od grčkog kopna ka jugoistoku, ali zato u blizini bratske turske obale Egeja, poznate ovdanjem stanovništvu iz brojnih serija.

Saznaje se da je pre ovoga Srbija glatko odbila ponudu da se osoli u Neumu, a u vodu je pala i ideja o aneksiji Piranskog zaliva. U oba slučaja razlog su neka ranija haubička trvenja sa Bosnom i Slovenijom, koja se u ovom slučaju ne očekuju.

Za početak, nakon obuke u lovu ribe„na sviću“ i preživljavanju u novim uslovima put zavičajnih moreuza uputiće se kompletna stanovništva najslabije razvijenih opština, pa će zaperke srpskih Dalmatinera dati žitelji: Surdulice, Malog Zvornika, Gadžinog (plus Vladičinog) Hana, Rekovca, Malog Crnića i Bele Palanke, a njihove napuštene teritorije imaju biti pretvorene u golf igrališta, skijaške komplekse, azile pâsa lutalica i ratnih zarobljenika ili deponije za nuklearni otpad u sklopu od Evrope podražavane akcije „Siromašne opštine za osiromašeni uranijum“.

Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502487
ETNA