Početna stranica arrow Zaustavite Rojters! arrow Uskoro spomenik neznanom neženji u Jagodini

Uskoro spomenik neznanom neženji u Jagodini

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Loše Najbolje 
Autor Predrag Ž. Vajagić
09. 01. 2012.

ženite seRano sinoć na redovnom presedanju Skupština Jagodine je aklamacijom (u vidu lupanja nogama o pod) odlučila da već na kraju prvog trimestra 2012. godine Centralni gradski trg oplemeni spomenikom neznanom neženji. Potentno kiparsko rešenje plod je inicijative gradonačelnika Dragana Markovića Palme, koji za Marginalac referiše:

„Žensko femkanje dovelo nas je do bele kuge, pa je svakim danom sve manje pravih srpskih domaćina. Šajkače ostadoše puste, a neki nama ne baš prijateljski postrojeni narodi kote  se k’o zecovi. Grad Jagodina na sve moguće načine pokušava da se uhvati u koske sa ovom problematikom. U više navrata, kao što je poznato, slali smo čeljad na more, organizovali donjatorske večere, plaćali tamburaše, sipali potencijalnim mladencima svašta u piće, samo da ih namamimo na ludi greben, ali rezultati su izostali.

Jagodinci, kao vredni i radni ljudi čiji sam ja najnaočitiji predstavnik, zaslužili su bolje i velika je šteta da se, strogo zakonito, ne razmnožavaju u buljucima. Nadamo se da će ovaj velelepni spomenik visok osam metara, koji predstavlja tipičnog neženju u prirodnoj veličini, motivisati udavače širom Srbije da svoja znanja i umenja podele sa našim sugrađanima.“

Idejno rešenje spomenika, koje se za sada drži u tajnosti i krije u reketu Novaka Đokovića u ovdašnjem muzeju voštanih kreatura, predstavlja građanina u narodnoj nošnji romantično zagledanog u daljinu koji, propet na zadnje noge, kotrlja ogromnu betonsku burmu.

Gosn Palma je, uz pomoć dostupnih mu fondova, obezbedio svim Jagodincima koji se prižene do početka aprila, kad će spomenik biti otkriven, da o trošku grada sa boljom polovinom odu na medeni mesec, a planirano je da im se u garažu uparkira novi pežo, a na štednu knjižicu 10 ’iljada evra (ako do tad ova valuta ne lipše). Takođe, u slučaju da mlâda nije tako mlada, a pored toga ni iz Jagodine, garantovano joj je radno mesto, a njenim roditeljima odšteta u vidu dve steone krave simentalske rase (čitaj, junice) koje ne smeju vagati ispod 660 kilograma.

< Prethodna Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502541
ETNA