Početna stranica arrow Zaustavite Rojters! arrow Veliki protesti širom Srbije?

Veliki protesti širom Srbije?

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Loše Najbolje 
Autor Branislav Zukić
04. 01. 2012.

pobuna!Nova godina još nije ozbiljno ni počela, a u Srbiji se najavljuju veliki protesti nezadovoljnih i očajnih građana. Naime, kako „Marginalac“ saznaje, okidač svenarodnog nezadovoljstva mogla bi biti informacija iz Leskovca, prema kojoj će poreski obveznici  tog grada za koncert Gorana Bregovića izdvojiti  između 35 i 50.000 evra . Ova vest je, naročito u slabije razvijenim sredinama i gradovima u unutrašnjosti Srbije , primljena sa zaprepašćenjem, a odmah zatim mogla su se čuti sve glasnija i organizovanija negodovanja.

Esencija građanskog bunta može se svesti na  nekoliko rečenica, zajedničkih svim nevoljnicima: „Zar su oni siromašniji od nas?“, „Pa nećemo valjda da se brukamo i plaćamo naše zabavljače  manje od Leskovca?“, „Smenimo naša nesposobna rukovodstva koja nisu u stanju da nam pomognu da se kulturno uzdižemo“ , „Hleba i igara, ali samo selektivno?“ i slično. U  najsiromašnijim mestima građani su ipak svesni da njihova administracija ne može da izdvoji novac ( što ih čini naročito inferiornim u poređenju sa , recimo, nedostižnim Leskovcem) , pa su počeli spontano da se organizuju, kroz topionice kućnog zlata i osobnih zuba, akcijsku prodaju bakinih escajga i veštačkih kukova, masovno stavljanje porodičnih  domova pod hipoteku i dodatno zaduženje kod komercijalnih banaka, uz tuce zdravih bubrega i desetak polovina vitalnih  jetara priloženih namesto depozita. 

Šuška se i o masovnim okupljanjima, sličnim onima iz 1996/97, kada su tadašnje   vlasti ( koje su dobrim delom i sadašnje) bezočno falsifikovale rezultate lokalnih izbora. Organizacioni odbor biće sastavljen od predstavnika svih nezadovoljnih gradova, a cilj je da se skrene pažnja na već decenijama zapostavljane potrebe stanovnika tih sredina. Nezvanično se može čuti da je već odabrana i maskota novih građanskih šetnji, sa ciljem da one budu jednako duhovite kao one pre deceniju i po. Maskota će biti jedan lik iz stripa odlično poznatog na našim prostorima – radi se o Superhiku, heroju kojeg za naše prilike vezuju dve ključne stvari – permanentan rakijski zadah i životni moto – uzimajmo od siromašnih da bi prebogati imali što više!

Udri siromaha!

< Prethodna Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502524
ETNA