Početna stranica arrow Top 20 arrow Kolosalna blamaža Marice Š.

Kolosalna blamaža Marice Š.

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 17
Loše Najbolje 
Autor Mirko S. Božić
06. 09. 2012.

KolibaUgodno zavaljena na zadnjem sjedalu njegova automobila koji je vozio kroz agrarni kraški krajolik, Marica Š. mislila je da ništa na ovom svijetu ne bi moglo pokvariti taj upravo savršeno isplaniran dan. Bili su na putu u njegovu kolibu na rijeci, i usred neretvanske romantike vinograda i dalekovoda. Koliba je bila jedan neprestani work-in-progress, otvorena drvena struktura sa dvije sobe iznutra obložene nečim što je ličilo na bambus. Ljeto je stiglo i opet je počela sezona kolibe, večera kraj rijeke i pijanki pod zvijezdama sa društvom. Već je znala kakav će biti program te večeri- vino, riba i namakanje nogu u hladnoj vodi rijeke.

Moralo je tu biti još nešto. Ipak joj rođendan nije svaki dan, a cijelo je jutro bio tako tajanstven. Dosad ga nijedan jedini put nije zaboravio. Tko zna što je smislio ove godine...vatromet? Mariache? Koktele uz rijeku? Nagađanje ju je izjedalo. Očekujući nešto ženski veličanstveno, obukla je haljinicu sa najvećim izrezom u ormaru(da joj sise, kao slučajno, ispadnu u ključnom trenutku, u kojem će on po običaju biti previše pijan da išta poduzme) i natikače sa visokom petom.

Potonje su se pokazale kao potpuni promašaj čim je izašla iz automobila. Do ulaza je vodila strma šljunčana uzvisina na koju se doslovno trebalo uzverati. Nakon što se na jadevite jade uzverala i zamalo uništila nove novcate cipele, ležerno je odšetala niz serpentinu prema kolibi. Tamo je čekalo prvo iznenađenje. Umjesto za dvije osobe, stol je bio postavljen za osmero. Slijedilo je dobrih pola sata uvjeravanja da ne planira grupnjak, već da je samo pozvao ekipu na zajedničku večeru. Isti momenat prekorila je tiho samu sebe što se obukla kao hodajući strip-show. Ekipa je ubrzo počela stizati i sjedati za stol s kariranim stolnjakom. Prvi je stigao par iz njihova ulaza, zgođušna plavokosa tajnica i karatist koji je crni pojas već bio objesio o klin. Zatim dvojica tipova s njegova hakla, i njezin šef sa ljubavnicom. Svi su joj uputili značajne poglede i par komplimenata tipa "jaoo, draga, famozna si u tom komadiću"(zgođušna tajnica). Neki komplimenti poput "uh,štob'ja ovu"(frajeri s hakla) na sreću nisu došli do ušiju Marice Š. Ili njena muža( u tom slučaju večer bi se pretvorila u katastrofu, ali kao što ćemo uskoro vidjeti, to se ipak nije moglo izbjeći).

rukoljubNakon nekoliko boca crnog vina, došao je red na desert, koji je bio pripremljen u vidu ekstra poklona za zvijezdu večeri- Maricu Š. Rečeni desert krio se u baršunastoj kutijci obješenoj o drvo behara blizu odvodnog kanala kraj kolibe. Kao po protokolu, Marica Š. zamoljena je da izađe i odšeta do behara te da se pripremi na nešto posebno. Potpuno ushićena, Marica Š. je u glavi već zamišljala dijamante,Rolexe, i slične skupe sitnice. Raspomamljeno je potrčala van, nespretno se popikavajući u visokim petama po šljunku. U svom tom oduševljenju, Marica Š. potpuno je smetnula s uma odvodni kanal kraj puta i već u sljedećem trenutku našla se u vodi, mokra i prljava. Od šoka izgubivši dah, paranoično se osvrnula oko sebe u mrklom mraku kanala, dok je u pozadini kreketao uobičajeni žablji orkestar.Polagano se iskobeljala iz vode obrasle u šiprag i bambus.

Kad se vratila u prostoriju, bila je prljava, krvavih laktova i koljena, a haljina joj se bila zalijepila za tijelo, kroz svoju prljavu draperiju precizno ocrtavajući njene senzualne obline koje su u datom trenutku bile znatno manje senzualne. U ruci je nosila par uništenih štikli. Svi su bili paralizirani iznenadnom transformacijom Marice Š. iz seks-bombe u blatnjavu divljakinju. Podrazumijeva se da do behara nije niti stigla. Usporeno koračajući, kao da odmjerava kratku pauzu između svakog koraka, tiho je plakala gledajući čas u pod, čas u svoj dekolte. Sise su u padu izletjele, i sada su stršale u pravcu polupijanog društvanca, ali bila je previše šokirana da išta učini.

"Kretenu!!!" zaurlala je i ščepala ga za vrat.

"Kako si mogao objesiti jebeni rođendanski poklon na jebeno drvo jebenog behara a da ne osvjetliš jebeni put?!"

"Ali jahhmm..." gušio se od njezinog jakog stiska prepunog ubilačkog bijesa.

Karatist ju je spriječio da dovrši taj crime pasionelle jedva susprezajući smijeh.

"Šta ti je, budalo? Mogla sam poginuti u prokletom kanalu, jesi li me čuo?!"

Na sigurnoj udaljenosti od deranžirane Marice Š., njen muž se posuo pepelom i ispričao.

"Žao mi je, ovaj, nije mi bilo ni na kraj pameti da..."

"Ne znam za tvoju pamet mužu, ali tvoja glupost očito nema granica" bijesno je procijedila kroz zube.

Umješala se zgođušna plavokosa tajnica. Prišla je s čašom vode i pogladila je po kosi prepunoj mikroorganizama iz kanala i pokoje gusjenice.

"Hajde dušo, sve je uredu, samo popij, bit će ti lakše..."

Odgurnula je tajnicu. Čaša je sletjela na pod i razbila se.

Muž Marice Š. više nije ni pokušao izgladiti situaciju. Sjedio je na čelu stola i ćaskao sa frajerom s hakla kao da se ništa nije ni dogodilo. Drugi frajer suosjećajno je odmjeravao Maricu Š., koja je previjala krvavo koljeno zavojem iz pribora za prvu pomoć. Plakala je i dalje, malo nad koljenom koje je užasno boljelo, malo nad skupim cipelama kojima nije bilo spasa. Ustala je i krenula na mali nasip nad rijekom. Dok je prolazila kraj stola, živahna rasprava pretvorila se u muk. Sjedila je na klupi, stopala umočenih u hladno korito rijeke kad se iznenada pojavio frajer s hakla i sjeo pokraj nje.

I dalje je jecala.

"Jesi uredu?Treba li ti pregledat lakat?"

"Ne...mrzim samu sebe" izustila je Marica Š.

"Ovaj, studirao sam medicinu pa znam par trikova sa ozljedama"

"Šta si ti,  neki mađioničar?"

"Neee, šala mala. Ali znam da na njegovom mjestu nikada ne bih dopustio da onako napraviš budalu od sebe"

Ovo je već ličilo na romantiku. Ali u krivo vrijeme i definitivno s krivim muškarcem.

"Jel ovo neko upucavanje?" okrenu se Marica Š.

"Želiš li da to bude?" golicao ju je frajer s hakla.

Tišina. Filmska tišina. Tišina od nekoliko minuta.

"Ma kvragu, ova večer se ionako ne može više pogoršati…" pomisli Marica Š.

Umjesto odgovora, ustade i pokaza mu prstom da krene za njom. Hakler ju je slijedio do automobila. Bio je otključan. Bacila se na njega kao izgladnjeo pas na kost. Alkohol je u suradnji sa kolosalnom blamažom srušio sve barijere srama. Već za par trenutaka ležali su polugoli na prostranom stražnjem sjedalu. Zaronio je među njezine noge još uvijek prljave od mulja. Mirisala je na mješavinu hidratantne kreme i mokre zemlje. Nakon kratke ševe ostali su ležati jedno na drugom, a glazba iz kolibe više se gotovo i nije čula. Netko se približavao iz daljine. Marica i hakler to su uspjeli skužiti tek nakon što se na vratima automobila pojavio njezin muž sa rođendanskim darom u rukama. Bez ijedne riječi, ispustio je paketić na zemlju kraj auta i vratio se u kolibu. Karatist je opet morao intervernirati, ovaj put kako bi muža Marice Š. spriječio da ubije haklera. Hakler se na haklu više nikada nije pojavio, a Marica Š. te je večeri stopirala prvi put u životu.

< Prethodna Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445894
ETNA