Početna stranica arrow Betoven na uvce arrow Društvo sa neograničenom neodgovornošću

Društvo sa neograničenom neodgovornošću

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Loše Najbolje 
Autor Branislav Zukić
26. 04. 2018.


kaljuga

-Života ti, Miodraže, imamo li danas još neko suđenje, ova dva razvoda me iscediše sasvim, jedva hodam?

- Meni bilo baš zanimljivo, naročito ono kad ste u slučaju Gazivoda poentirali  pepeljarom koja je, prema tvrdnjama naših protivnika, morala leteti kroz vazduh 45 sekundi pre nego što je ulubila glavu  dobrog, ali nesrećnog Milentija...Sutra ima da pokupujem sve tabloide, sigurno ćete biti na naslovnoj strani, a to je velika čast...

- Koliko puta sam ti rekao da se okaneš jeftinog povlađivanja? Budi muško, Miodraže, ispravi kičmu, neću misliti ništa bolje o tebi ako me zasipaš providnim laskanjima, naprotiv.

- Dobro, de, šefe, nemojte odmah da ste nabusiti. Čekajte da pogledam. A, da, i ja sam zaboravio na ovo. Imamo još jedno suđenje, ono u pola dva, zahtev za rehabilitaciju Stojka Secikese i njegovog parapolitičkog pokreta "Žustre mose" .

-Jao, bre, koja sam budala bio kad sam i prihvatio da ih zastupam, jebale me pare, tačno će mi jednoga dana doći glave. I pare i secikese i "Žustre mose".

-Zašto, šefe, dobijate baš mastan honorar, što biste se bunili? Uostalom, moj bata kaže da su Stojko i ekipa tokom poslednjih ratova izgradili imidž istinskih patriota i da uživaju veliki ugled u narodu...

-Miodraže, Miodraže, još si mlad, ni pravosudni ispit nisi položio, ali ti moram nešto reći, nemoj se ljutiti - taj tvoj bata je jedina veća budala od tebe koju poznajem. Čuj, Stojko Secikesa i "Žustre mose" patriote? Ako je patriotizam gola pljačka, praćena ratnim profiterstvom, onda jesu. Onda od njih teško da može biti većih rodoljuba. Okani se, Miodraže, etičkih kvalifikacija i drži se prava. Uživaj u ovom razdoblju svoje karijere, dok si mi samo pomoćnik. Kad, tj. ako  postaneš advokat i preuzmeš neke predmete, videćeš da je i novac ponekad precenjen.

-Ne znam, šefe, ja na to ne gledam tako. Uostalom, šta fali ovim naslednicima Stojka Secikese, po čemu su "Žustre mose" gore od, recimo,   Društva sitnih ukoljica ili  bilo koje paravojne  organizacije iz  ovog poslednjeg ili pak Drugog svetskog rata?

- Skoro da si sam odgovorio na to pitanje. Poslušaj im samo ime - grozno je i odvratno, a opet ne obuhvata ni deseti deo stvari koje su radili. Dobro je meni govorio moj pokojni otac: sine, nemoj nikada zastupati kvislinge, saradnike okupatora i ratne profitere. Sve sama reakcionarska društva sa neograničenom neodgovornošću!

- Uz dužno poštovanje, šefe, Vaš otac je ostavio samo dugove , koje ste Vi posle vraćali...

- Moj otac je, Bog mu dao rajsko naselje, osim dugova ostavio i  reputaciju. Na koju ću se ja posrati slučajevima poput ovog. Da zna koga branim, u grobu bi se isprevrtao. A vraćanje dugova moga oca je najbolja stvar koju sam u životu uradio. Ne znam koliko ti je poznato, ali su ti dugovi najvećim delom posledica činjenice da je tokom cele svoje karijere besplatno zastupao sirotinju.

- Nisam to znao, ali me ne čudi što ta sirotinja toliko krade i spletkari.

- Miodraže, ozbiljno to misliš?

- Naravno, šefe, pa osvrnite se oko sebe i videćete, baš ta sirotinja je uzrok najvećeg broja naših problema.

- Znaš, nekako sam doživeo epifaniju, baš ovoga časa. Promenio sam mišljenje. Verujem da ćeš ti, u ovoj našoj napaćenoj Srbijici, izgraditi blistavu karijeru. Bićeš jedan od najtraženijih advokata, jer si za sve sposoban, a ni skrupulama baš nisi preopterećen.

-Ozbiljno to mislite?

- Najozbiljnije.

- Hvala, šefe, staraću se! Samo da javim bati da ste me pohvalili i donosim Vam predmet Stojka Secikese!

< Prethodna Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502510
ETNA