Početna stranica arrow Rukopisi ne gore arrow Novosadsko porinuće "Paranojeve barke"

Novosadsko porinuće "Paranojeve barke"

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Loše Najbolje 
Autor P.Ž.V, B.Z.
19. 02. 2018.plakat

Na početku najave rkni tri superlativa, a dalje sve ide k`o mleko, govorili su nekadašnji marketinški magovi (i vragovi) koji su, doduše, mleko poslednji put cuclali iz majčinih prirodnih bocuna.

Dakle, najkraći mesec u godini upravo se naglo  otegao čemu nisu doprinele aktuelne mačije perverzije već dugoiščačkavane vesti o novosadskoj promociji najznačajnije knjige nakon "Hazarskog ručnika" i trologije "Vreme trti".

Da bi nekako prekratili dane do petka, 23. februara, za kada je zakazana promocija "Paranojeve barke", brojni poštovaoci ovde ukoričenog literarnog naglabanja bacili su se na paničnu rasprodaju bitkoina, volontersko i profesionalno  botovanje za razne političke stranke, a neki su, čak (beri), pristali da se prihvate  pristojno plaćene role kočničara  u bob timu Jamajke na Zimskim olimpijskim igrama, jer, kao što reče Bob Marli, ovo je knjiga koja se može čitati i između dredova.

Predstavljanje "Paranojeve barke" biće upriličeno na tradicionalnom mestu okupljanja skrajnutih burevesnika, posred kafea "Oblomov", 23. februara od 19 časova. Pošto nam je prethodni NS susret dugo ostao u sećanju (i kostima) -  očekuje se zagarantovano ugodnija temperatura od prošloputnih 3 stepena ispod lištice.

Dvojac Zajagić-Vukić će ponuditi publici (sic) odlomke iz "Paranojeve barke" (objavljene krajem prošle godine), ali inkluzivno i deo rukopisnog materijala knjige u nastajanju koja će predstavljati novi beočug na putu literarne propasti ovih dobričina za koje Noam Čomski tvrdi da su našli „briljantan način da brbljajući mnogo prećute sve”.

Na ovoj promociji publika će, naravno, imati priliku da autorima postavlja i uobičajena nezgodna pitanja, a oni zadržavaju pravo da ih prečuju ili se, dajući kakve-takve odgovore – ogluše o logiku, lepe dijaloške manire i elementarnu pristojnost.

Februarski literarni sabor u "Oblomovu" biće i  prilika za kupovinu "Paranojeve barke" po najpovoljnijoj mogućoj ceni od neverovatnih 599,00 dinara (da, dobro ste čuli, krenite sa krckanjem novca ovog časa!). Za najupornije i najgalantnije posetioce biće organizovana i posebna akcija, tokom koje će se jedna knjiga moći kupiti po ceni dve! Planirana je i tombola, očekuje se dolazak trbušnih plesačica, a nemojte se iznenaditi ako vas zaskoče trubači i violončeliskinje. Biće pripremljeno i više nego skromno posluženje.

Šmek negdanjeg RTV-a promociji će, kao voditeljka i raspričavačica, dati i Milica Kravić.

Za one koje mrzi da čitaju ceo tekst evo i kratkog podebljanog rezimea: promocija knjige "Paranojeva barka", uz prodaju po akcijSKOJ ceni - kafe "Oblomov", Vojvođanskih brigada 16, petak, 23. februar, od 19 časova. O knjizi govore, autori, njihovi gosti i putnici namernici.

Mentalni (ob)lomovi zagarantovani!

...........................................................................................................

Za ostale koji, ipak, ne posećuju ovakve priredbe bez autoritativnih smernica donosimo recenzijski rukohvat:

Za dve, najviše tri, a ne manje od četiri godine biće čitani više no nikad. (Acos Bilabijalotakis)


Tvorevina koju bi trebalo poneti na mesec... Možda i dva. (Nil Luj Armstorng)


Vrlo ukusno napisano. (Nezavisni sindikat knjiških moljaca)Da, tu, knjiga na grudima, da tu, na maljavim! (Andro Knego)


Kažete tu ima smeha? Pa, možda, ali je on poprskan viskijem, namazan katranom i išmirglan grubom šmirglom. (Laš Sobi Kristensen)


Roman koji ostavlja bez zadaha. (Superhik)


Čitalac se, i pored najgore volje, mora osećati kao kvočka na razbijenim jajima. (Aleksandar Tišma)Ono što ovaj roman čini tako svepreživajućim je činjenica da autori ništa ne bacaju. (Petar Matijević)


Niko ne ume iz suve drenovine antitalenta iscediti više. (Marko V. Kraljević)

Delo posle kojeg neće ostati amen na amenu. (Mitropolit Joilo (Bunjevčević)


U pogledu bezuspešnog traganja za novim proznim formama nema im ravnih. – Nadreal Kubizmiewitch


Teško je naći delo koje u tolikoj meri vrca bajatim idejama – (Bajat Erp)


Hvala starom crvenomudom bogu na ovom poklonu. - (Čarls Bukovski)


Kliktao sam od radosti u svojoj naslonjači. Kako čoveku dobro čini kad se divi! (Gistav Flober, doduše o Turgenjevu, ali prošvercovano u recenzije na izričit zahtev autora).

< Prethodna Sledeća >

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502551
ETNA