Top 20

Dudek i zeleni kredenac

Vrednovanje: ONONONONOFF / 15
Autor Branislav Zukić
29. 08. 2012.

kredenacRadnik  krupnije konstitucije razvaljivao je ogromnom  macolom  izdržljivi zid stare švapske kuće. Veoma čvrst i skladan, niz  ispreplitanih cigli  junački je odolevao. Trudbenik  se sve više znojio, usput  i nervirao, jer je očekivao da će naizgled istrošena građevina  napravljena početkom prošlog stoleća , u svojoj sto petoj godini  mnogo lakše popustiti. Kao i sve ostale kuće iz tog perioda- sa visokim tavanicama i debelim zidovima, velikim prozorima i dugačkim krovom, i ova je došla na red da bude preuređena. Dugo je stajala na osami, već odavno okružena savremenijim stambenim objektima,   oslanjajući se samo sa istočne  strane na jedan od malobrojnih preostalih nizova starih građevina.

Opširnije...

Zubobolja

Vrednovanje: ONONONONOFF / 10
Autor Predrag Ž. Vajagić
28. 08. 2012.

doturu Željku Barišiću

Duboki zagrizZora je panično ciknula iznad moje glave. Ne otvaram oči, a znam...Otac priteže kaiš sata, hitrim srkom otpija gutljaj kafe i izlazi. Raščupanim šalterskim sestrama predaje legitimaciju bola i, čekajući red, daruje mi još dva sata sna. I ne sluti da je ovaj odavno odlepršao u mirno spavačko gnezdo mog brata-prdizveka koji se meškolji u snu i baš ga zabole što mene boli zub i što me čeka gubilišna staza ka strašnom Demijurgu mog detinjstva- doktoru Agbabi.

Opširnije...

Tri pruge i šezdeset godina

Vrednovanje: ONONONONON / 10
Autor Branislav Zukić
26. 08. 2012.

logoNaše tradicionalno gostoprimstvo, neverovatna otvorenost i druželjubivost, velelepna slovenska duša i nadasve potreba da ljude razumemo i sa njima saosećamo samo su neki od stereotipa koje o sebi neštedimice fabrikujemo. Dobro, pretpostavimo da zaista jeste tako, pa se odmah zatim i začudimo :

Opširnije...

Duvan

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Predrag Ž. Vajagić
22. 08. 2012.

Duvanski dimSvakako da postoji poetičnije mesto za prvi randevu, ali kutiju cigareta "57" usplahireno sam otpakovao u poljskom klozetu, sklepanom iza kukuruza. Nadimljen strepnjom strahujem kroz srcoliko prozorče da će me odati nečuvena pečurka dima. Omamljen, traljavim kolutove i čitam s kutije Prešernov stih o deželi, čudeći se što cigarete nisu, kako Bog begeniše, okrenute filterom nagore, nego obrnuto, poleđuške. Kasnije saznadoh da je to zbog umazanih prstiju radnika koji su ih najviše trošili, a da nikad nisu ni čuli za zaljubljenog Franceka.

Opširnije...

Kucamo na vrata zaboravljenih tekstova

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Marginalac
21. 08. 2012.

top 20Verni pratioci književnih dogodovština na Marginalcu, u čiju upornost koja se tare o čitalačku perverziju ne sumnjamo, mogli su u protekle tri i po godine pod skutima našeg portala pročitati ni manje ni više nego 666 tekstova.

Brojka nije okrugla, pre miriše na sumpor nego na svetu vodicu, pa smo, želeći da izbegnemo optužbu za šurovanje sa nečastivim i umiljavanje njegovim mudašcima, odlučili da svakodnevno (do isteka zaliha) na dveri našeg sajta prikucamo po jedan tekst sa liste dvadeset najčitanijih. Tabelu smo dobili nakon hiruški preciznih statističkih radnji u kojima su na prilično prizeman način korišćene blagodeti više matematike i njene ćerke usedelice – algebre.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 10 - 14 od 14

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502561
ETNA