Top 20

Intervju: Nikola Vranjković, I deo

Vrednovanje: ONONONONON / 87
Autor Branislav Zukić
09. 10. 2012.

NikolaSlučajno ili ne, razgovor sa Nikolom Vranjkovićem počeo je u prvim minutima petog novembra, dana kada se obeležava petnaestogodišnjica  smrti Milana Mladenovića. U nešto više od jednog sata ležerne razmene rečenica  stalo je dosta tema – od toga zašto u Beogradu više niko ne koristi migavac, preko pesnika koji su veliki kao Avalski toranj pa sve do neizbežne teme "kako je propao srpski rokenrol". Zbog svoje obimnosti, intervju je podeljen na dva dela.

Opširnije...

Nabošću ulicu na čačkalicu

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Natalija Živković
26. 09. 2012.

Nauka o ulici

Ulica

Majstor ulice na kolovozu

izvodi zahvat s bedrom u visu

vezao oko čela traku nevidljivosti
iza zavese virim

da učim

trepavicom probušio zid zgrade prekoputa
stanari naelektrisanih vlasi istrčavaju vrišteći

skakuću
niz stepenice
kao ping pong
loptice

Opširnije...

Čaruga

Vrednovanje: ONONONONON / 24
Autor Branislav Zukić
24. 09. 2012.

Čaruga vitla pištoljemNapisana pre 33 godine, priča  inspirisana životom poznatog odmetnika od zakona i reformatora slavonskog socijalnog miljea, drama „Čaruga“ Ivana Kušana poslužila je kao polazište za igrani film Rajka Grlića. Etiketa „Made in SFRJ“ okačena je tada gotovo poslednji put na neki film,  a Grlić je pred publiku izašao  donekle pritisnut  uspehom i neporecivim umetničkim kvalitetom nekih svojih ranijih ostvarenja, poput, pre svih „U raljama života“ i „Za sreću je potrebno troje“.  Scenario je zajednčki poduhvat Kušana i Grlića, a maestralna režija, jedan od onih zvezdanih trenutaka u životu koji mnogi od nas nikada ne dožive, delo je, naravno, samog Grlića.

Opširnije...

Plava Ptica

Vrednovanje: ONONONONON / 42
Autor Goran Dobrilović
21. 09. 2012.

Kralj ArturU potrazi za Blagom u srebrnom jezeru prepešačili smo Breg svetlosti, prošli Kroz pustinju i prašumu, usput izbegavajući sve zamke koje su pred nas stavljali Lovci vukova, Sin lovca na medvede, Sibirski lovac, Osvetnik prašume. Nije bilo preporučljivo predugo zadržavanje U dolini smrti, a posebno brzo kroz nju je prolazio Karavan za Oregon, putujući Tamo daleko, preko reke. Na putovanju nas nisu smeli uplašiti Baskervilski pas, Džinovski lav, Uhoda, Drakula, Frankenštajn, protivnici od kojih su nas na čudesan način sačuvali junaci našeg detinjstva - držeći u rukama samo Mač od Šanare, Ekskalibur, mač Olujnik, ili gromoviti karabin Old Šeterhenda za koji su sva plemena Utaha Indijanaca mislila da su ga napravili sami zli duhovi.

Opširnije...

Punk is not dead

Vrednovanje: ONONONONON / 16
Autor Željko Barišić
13. 09. 2012.

Punk's not deadKad su Jones , Matlock, Vicious, Cook i Rotten poznatiji kao Sex Pistols godine 1977-e objavili "Never Mind The Bollocks" nakon toga ništa više nije bilo isto. Svijet popularne i nepopularne glazbe nepovratno se promjenio. Dinosauri rocka nisu mogli vjerovati što ih je snašlo. Džaba što su Zeppelini, Yesovci, Floydi ispisali tone nezaboravnih nota, ta četiri slinava drznika, koji u početku nisu znali ni kako se drže gitare, jednim potezom sve to su otpuhali.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 1 - 9 od 14

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502535
ETNA