Početna stranica arrow Zaustavite Rojters!

Zaustavite Rojters!

Ako prizna Kosovo, Srbija dobija izlaz na more

Vrednovanje: ONONONONOFF / 14
Autor Predrag Ž. Vajagić
02. 02. 2012.

EgejNeimenovani izvor iz Brisela (inače magistar političke nekorektnosti i primenjene kombinatorike) juče je re(d)akciji Marginalca, preko zadihanog i vrlo nervoznog gavrana pismonoše, dostavio dokument kojim je na tajnom sastanku u čobanskoj bačiji kraj Svrljiga predsedniku Tadiću ponuđeno da, u zamenu za bolno priznanje Kosovo-republike, Srbija dobije dugoočekivani i manijački željeni izlaz na dubok zdenac slane vode, i tako ponovo (a po prvi put) postane pomorska sila.

Naime, nakon operacije na otvorenom kosmetskom srcetu, naša držaja bi iz svog budžeta grčkim radnicima namirila 13. platu i tom tranšom dobila na trajno korišćenje par većih i pedesetak manjih (a još nenaseljenih) ostrvljadi na jugozapadnoj obali Male Azije, u oblasti Dodekanezi. Namenjena ostrva su, doduše, veoma udaljena od grčkog kopna ka jugoistoku, ali zato u blizini bratske turske obale Egeja, poznate ovdanjem stanovništvu iz brojnih serija.

Opširnije...

Albanski i srpski umetnici zauzeli Bondstil

Vrednovanje: ONONONONON / 13
Autor Predrag Ž. Vajagić
18. 01. 2012.

ser-albPripadnici više od dvadeset kosovskih nevladinih organizacija, umetnika i pojedinaca upali su danas u kasarnu „Bondstil“ u nameri da formiraju društveni centar.

Iako je pre samo nekoliko dana kapetanka Džoana Bats, oficir za odnose sa javnošću pri Multifunkcionalnoj borbenoj grupi Istok, tvrdila da Amerikanci neće nikome prepustiti Bondstil, i da su sva bojeva nagađanja o tome da bi najveću amerikansku bazu još od slavnog rata u Vijetnamu, mogla preuzeti Turska samo najvašljivije dezinformacije, juče su (nakon što je nastao tzv. militantni vakum pri izvršenju rotacije američkih vojnika Kfor 68 sa tek pristiglom regruteskom Kfor 69) umetnici, pripadnici oba većinska kosovska naroda, zagrljeni i uz pesmu o kapetanu Lešiju zauzeli legendarnu vojarnu i zaprečili povratak ma(le)rincima.

Kako za Marginalac kaže Šefket Ramadani iz pokreta "Kosovo together free team", za datum skvotiranja je simbolično izabran Dan Svetog Jevstatija Srpskog, jer žele pokazati da je doba rata gotovo, te da dolazi vreme istinske vere, umetnosti i društvenog aktivizma.

Opširnije...

Nisu se potukli čekajući u redu!

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
12. 01. 2012.

red

Prema još neproverenim informacijama, u noći između utorka i srede , na teritoriji Srbije nije se dogodila nijedna tuča u brojnim redovima koji se formiraju ispred policijskih stanica. Ovu zabrinjavajuću informaciju narednih dana javnosti bi trebalo da potvrdi neko od policijskih zvaničnika . „Marginalac“ je posle dosta napora uspeo da dođe do izjave jednog od građana koji svake noći čeka da bi dobio broj, koji kasnije, po sopstvenim rečima, preprodaje za svotu od dve do tri hiljade dinara. Drago Džeferdar ( prezime i agencija za koju radi poznati redakciji) seća se da je kobne večeri bio u Novom Sadu, zajedno sa građanima koji su pokušavali da dobiju broj za registraciju svojih putničkih vozila:

Opširnije...

Uskoro spomenik neznanom neženji u Jagodini

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
09. 01. 2012.

ženite seRano sinoć na redovnom presedanju Skupština Jagodine je aklamacijom (u vidu lupanja nogama o pod) odlučila da već na kraju prvog trimestra 2012. godine Centralni gradski trg oplemeni spomenikom neznanom neženji. Potentno kiparsko rešenje plod je inicijative gradonačelnika Dragana Markovića Palme, koji za Marginalac referiše:

„Žensko femkanje dovelo nas je do bele kuge, pa je svakim danom sve manje pravih srpskih domaćina. Šajkače ostadoše puste, a neki nama ne baš prijateljski postrojeni narodi kote  se k’o zecovi. Grad Jagodina na sve moguće načine pokušava da se uhvati u koske sa ovom problematikom. U više navrata, kao što je poznato, slali smo čeljad na more, organizovali donjatorske večere, plaćali tamburaše, sipali potencijalnim mladencima svašta u piće, samo da ih namamimo na ludi greben, ali rezultati su izostali.

Opširnije...

Veliki protesti širom Srbije?

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
04. 01. 2012.

pobuna!Nova godina još nije ozbiljno ni počela, a u Srbiji se najavljuju veliki protesti nezadovoljnih i očajnih građana. Naime, kako „Marginalac“ saznaje, okidač svenarodnog nezadovoljstva mogla bi biti informacija iz Leskovca, prema kojoj će poreski obveznici  tog grada za koncert Gorana Bregovića izdvojiti  između 35 i 50.000 evra . Ova vest je, naročito u slabije razvijenim sredinama i gradovima u unutrašnjosti Srbije , primljena sa zaprepašćenjem, a odmah zatim mogla su se čuti sve glasnija i organizovanija negodovanja.

Opširnije...

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502560
ETNA