Početna stranica arrow Sunovrat svesti

Sunovrat svesti

Dno ponosa i slave

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Predrag Ž. Vajagić
20. 07. 2010.

Montirao: Joe 6 PackNisu političari tako bezosećajni kako se po redovima ispred narodnih kuhinja i službi za zapošljavanje priča. Evo, glavnjom i emocijama je planuo ministar zdravstveni koji svoju nervozu povodom hapšenja lekara što od citostatika stekoše vile i jahte – pravda time što istinski grize za napredak resora, a zlobnici mu zameraju da samo pušta korenje, ne sprečavajući odabrane da trgaju plodove.

Njemu izmiču zaslužene pohvale, a vrednim krticama iz SPO-a netruležne mošti pukovnika Mihailovića, za kojima svakog bogovetnog leta rašljare prekopavajući otadžbinsku crnicu.

Opširnije...

Mirko, pazi slava!

Vrednovanje: ONONONONON / 10
Autor Predrag Ž. Vajagić
08. 07. 2010.

By Joe-6-packMnoge javne ličnosti žale se da od obožavalaca više ne mogu ni u klozet, ne znajući hoće li ih ovi  zasuti poljupcima ili krupnom sačmom. Prepadači, željni da opipaju predstavnike voljene elite, iskaču iz auspuha, vodokotlića, saksija sa gerberima ili tek otvorene konzerve tunjevine. Pa ipak, popularnost je deo posla i na nju se, kao baba na nargile, lako navući. Na sve ovo verovatno je bio spreman Mirko C, junak naše priče, dok je sanjao kako sa vršnjakom Bregom u sevdah baca Hajdučku česmu, svakog četvrtka vodi Kviskoteku, penholder udarcem sebe i Šurbeka penje na ramena razdraganih navijača koji ih deportuju do pobedničkog postolja...

Opširnije...

Srbijo, pesmo među cenama

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
21. 06. 2010.

By Joe 6 PackŽeliš li postati političar u Srbiji, a to je najbolji način da valutom uhraniš svoju sadašnjost i budućnost svojih potomaka, moraš pendžetirati obraz i biti spreman, makar te probudili u pola noći, izvrnuti podatke u presnu laž. Od svih domaćinskih saveta koji tako dobro piju vodu u kampanjama, valja naučiti samo to da je važno prvo slagati, pa tek onda reći-hop.

„Ne obraćajte pažnju na čoveka iza zavese!“, panično je zavrištao, tek što ga je psić Toto, pomeriviši zastor, učinio vidljivim, ludi naučnik koji je pomoću poluga, megafona i dimnih efekata pokretao preteću mašineriju Čarobnjaka iz Oza.

Opširnije...

Lovci u marži

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
30. 04. 2010.

Kipar, a ne vajaProsto mi dođe da na izranjavanim kolenima krenem na pokajničko hodočašće ka nekom svetilištu (ili barem do prvog manstira gde se peče dobra rakija), jer sam se ogrešio o neke ljude i njihove časne namere. Kozjom stazicom pokore (i kidanja ligamenata) morali bi, takođe, krenuti i svi koji su optuživali našu tajkuneriju da ima devet čarapa na obrazu i pinočeovsku neosetljivost na patnju naroda, koji, inače, samo čeka priliku da imućnike dotuče prosjačkim štapinima. Kad je bilo najpotrebnije, ogledni privrednici su pokazali svoje pravo lice, čistije od devičanskog pamuka i odlučili pomoći našoj privredi (već zasutoj s par lopata zemlje) da ustane iz mrtvih.

Opširnije...

Otpisanije vlastoljubno

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
15. 03. 2010.

CoraxMili brajane, učitelju svih vrlina, dragi istotvorče,
Linija koja spaja i razdvaja tanja je od devojačkog poštenja, a činjenica da smo se nekad davno gledali preko mućkova ne bi trebala pokvariti kajganu koju ćemo zajedno ispeći. Lagao bih (što nerado, a uvek činim) kad ne bih priznao da me je, dok sam čitao tvoju epistolu, zapekla suza - mužjačka, najteža. Znajući da tvoja partija odvajkada prijateljstva pečati krvlju, dirnula me je iskrenost pisma. Ne događa se to često u svetu ujedinjenog korova, gde stari svat Belzebub kiti harmonikaše. Pamtim da su naši đavolčići tek brusili rogove dok su vaši već cupkali u kolu, ali sad smo ravnopravni u derneku gde se pije, peva, puca i na ravne časti deli masni tal. Sreća me nadima pred saznanjem da (dok dokoni predaju etiku) zajedno duvamo u diple vlasti. Kad se malo bolje razmisli, svi mi i jesmo ista partija ustremljena ka narodu kao jastreb ka pilićima.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 10 - 18 od 27

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502545
ETNA