Početna stranica arrow Sunovrat svesti

Sunovrat svesti

Hajde da se (ne) mrzimo

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Predrag Ž. Vajagić
26. 11. 2009.

MrgudNije lako shvatiti osobe „zaljubljive prirode“ koje uspevaju da svoje srce (jastuče za Amorove hirovite strelice) neprestano ukrašavaju mašnicama i poklanjaju svakom ko se usudi da ih pogleda zaboravivši maknuti osmeh s lica. No, veći problem su oni koji redovno ustaju na pogrešnu nogu spremni da svoju mržnju ravnomerno rasporede s obe strane podneva.

Opširnije...

Ravnodušnost

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
16. 11. 2009.

IndifferenceDanima dosađuju jesenje kiše. Svaka od tih kapljica dobuje po svesti, dodajući joj splin i čamotinju, kao da tog taloga nije već previše. Svašta ljudi zavole: neko šeta gologuz po kući, drugi drobi hleb u supu ili farba zulufe, ima ih koji praćkama skidaju golubove za paprikaš ili vežu taštu za radijator...Koliko ljudi, toliko ćudi - ali još nisam čuo da  neko obožava nebesko kišoliptanje.

Opširnije...

Čujte, Srbi

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
30. 10. 2009.

PlačeviNe treba biti mnogo patriotski (i muzički) obdaren, pa shvatiti da smo mi, Srblji - pesma među narodima. I to ne neka žalopojka isceđena kroz stisnute zube, uz čobanske diple, već plameni bič tonova i povisilica u slavu života i narodne snage. Kao misirača međ’ lubenicama sijamo svojom vrlinom, noseći lojanicu slobodarskog i nepokornog duha koji se, ne znajući za predah, istorijskim vrzmanjem - obnavlja. To je ta nesputanost našeg naciona, svojstvena, na primer, krdu divljih konja dok im razvigorac draška zamršene grive i jajca ili jatu planinskih orlova strvinara kad se voznesu nebu pod pelerinu. Teško je (jerbo se nema mesta, ni talenta) nabrojati sve razdele i periodne sisteme po kojima smo zvezde repatice svakolike uzoritosti, tako da su redovi koje slede tek predlog za razmišljanje, bela knjiga našeg ponosa i šikljajuće posebnosti.

Opširnije...

Građanin pokorni

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Predrag Ž. Vajagić
17. 10. 2009.

Ilija ČKada bi to priličilo mojim godinama, stojim vam dobar, mogao bih prostim prepipom trudničkog stomaka otkriti pliva li u plodovoj vodici budući uzorni građanin. Nije to tek intuicija, prepoznavanje srodne još neispiljene duše, već sitni topot nagoveštaja: ako se beba rita smerno, ne maltretira majku (a pre svega oca) nerazumnim iskanjem krmećih papaka u saftu ili kesten-pirea, lepo se usmeri za izlazak u svet – eto novog listića za pozlatu najbolje kaste što je čovečanstvo ima. Mi uzornici kao dinje u bostanu sijamo svojom vrlinom. Mehur smo ravnoteže u libeli svakog sistema. Na vreme zapažamo kreste opasnih frizura, sumnjive vinile i knjige pod miškom, rasterujemo konjske muve anarhije koje država ne dospeva ošinuti repom.

Opširnije...

U kom grmu leži Čiča

Vrednovanje: ONONONONOFF / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
24. 09. 2009.

MihailovićVara se ko misli da je laticama posut radni dan državnog podtajnika za lociranje, te privođenje grobnoj pravdi nemirnih kostiju i održivih ostataka đenerala Čiče. Pokoja privilegijica tu i tamo (neograničene apanaže za potragu, dekoltirano žensko društvo, službene jahte s pozlaćenim jarbolom, firmirane gojzerice, otvorena crta u seksi šopu nadomak kancelarije, etc.) slaba su nadoknada za odvojeni i ojedeni život koji vodim. Već neko vreme stvarnost posmatram isključivo kroz lupu kojom šestarim po dokumentima, raspisima, fotografijama dobačenim iz umetničkih radionica AD „OZNA“.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 27

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502501
ETNA