Početna stranica arrow Rukopisi ne gore

Rukopisi ne gore

Kič ; Kisindžerov postulat

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor P.Ž.V, B.Z.
06. 07. 2015.


kičerica

Za kič kažu da je "đubrivo za sve budalaštine" i uporan parazit. On ne želi dobro već samo lepo i zato je "umetnost sreće i uživanja". Ali je, takođe, i deo našeg ovozemaljskog stradanja. Voli da uspava svest, uguši pitanja i slavi pasivnost, prosek i dosadu.

Zamislimo neku buduću vladu koja bi krenula u istrebljenje kiča. Jutro posle te, recimo Sablje – prazni stanovi, puste ulice, zamukli televizori, ispražnjeni izlozi... I očajni ljudi prepušteni nemilosrdnom Razumu. Dok se ne desi takav kraj, valja nam se uklopiti u carstvo gde kič stoluje, plazi se, umiljava, tepa i zbunjuje. A do tada i izvesne premazane motke, naše omiljeno sredstvo političkog prevrata, biće firmirane nekom kič markom.

Opširnije...

Kod Fjomina

Vrednovanje: ONONONONON / 17
Autor Milan Janković
01. 07. 2015.tatinger


Uspešan sam jer me konkurenti retko shvataju ozbiljno! – Dobriša Sjekloća mi se pohvalio, po definitivnom povratku sa fronta. – Obogatio sam se, uglavnom, švercom PP aparata punih kokaina kesica mesne supe s heroinom.

Rano se otisnuo u pečalbu uveren da se kod nas teško može steći imetak a znatno lakše metak. Zaputio se u Legiju stranaca, prilikom prijema rešetan pitanjima:

- Veroispovest?

- Pravoslavna.

- Krvna grupa?

- Nulta.

- Ako pristanemo na tvoje usluge zatrebaće ti i vere i krvi!

U Legiji se Dobriša privikao na krv, propio se a od premnogog pušenja glas mu je zvučao „kao usisivač koji ima astmu.“ Zaradjeni novac je koristio za drilovanje duha. Naučio je da je „Tatinger“ kralj šampanjca i da je život ubica što u zločin kreće noseći bombonjeru sa mašnicom.

Opširnije...

Nešto nam ne da vrisak u roze da glumimo

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Jelena Stojković Mirić
24. 06. 2015.scream


Nešto nam ne da vrisak u roze da glumimo.
Utrobom vrištimo o ološu.
Utrobom.

Pevamo il' budimo
il' lomimo rebra o vetrenjače.

Oštrice kamenja iz bubrega izbacimo, i, potkrade nam se:
Svu smo ološ opevali.
Odahnimo.

Opširnije...

Sutra će svetlost mraku da presudi

Vrednovanje: ONONONONON / 17
Autor Milan Janković
18. 06. 2015.

delirijum
Otac mi je bolovao od narkopleksije – nekontrolisanog propadanja u san.

Odrastao sam pod staklenim zvonom. Jeo sam iz sterilisanih tanjira, spavao u svilenim čaršavima, prethodno, naravno, dezinfikovanim. Oblačio sam se u kožu ličeći na „bisage sa izgladnelim očima.“

Otac je pisao filmska scenarija za „ratne vesterne“. Jednom smo odseli u celjskom hotelu „Turska mačka“. Trebao je da napiše za noć dve epizode tv-serijala zvanog „Sutra će svetlost mraku da presudi“. Svečano mi je objavio da neće piti dok ne okonča posao. Uveče nam je, ipak, naručio po viski, potom dupli, da bismo sa bocom otišli u sobu. Pili smo do pola pet ujutru, ja sam otišao na spavanje a on je ostao da piše scenario. U deset sati ujutru, zatekao sam ga kraj šanka. Umirio me je rečima da je scenario već poslao poštom. Taj dan je pio do iza ponoći.

Opširnije...

U mrežama za ljude

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
15. 06. 2015.na jedan klik

Uđemo li u zaludnu avanturu uvažavanja tablodinih tekstova, shvatićemo da su društvene mreže mesta koja gore češće i od primorskih otoka u julu. Svaki dan se u žutoj štampi (neretko i u onoj “ozbiljnoj”) pojavljuju  tekstovi  ili fotografije koji su, valjda prema pouzdanim podacima, “zapalili internet”. Radi se, u većini slučajeva, o tome da se javno  iznose  najrazličitiji  svetonazori ili , pak, izvesna pevačica/voditeljka/manekenka počasti web bespuća najnovijim krupnim planom sopstvene goluždrave pubične kosti i nekolikih pirsinga i smelih tetovaža  pride. Tada društvene mreže, navodno, gore, a kompletna populacija ne razmišlja ni o čemu drugom do o kliku na magični link.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 64 - 72 od 471

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2841856
ETNA