Početna stranica arrow Rukopisi ne gore

Rukopisi ne gore

Nešto nam ne da vrisak u roze da glumimo

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Jelena Stojković Mirić
24. 06. 2015.scream


Nešto nam ne da vrisak u roze da glumimo.
Utrobom vrištimo o ološu.
Utrobom.

Pevamo il' budimo
il' lomimo rebra o vetrenjače.

Oštrice kamenja iz bubrega izbacimo, i, potkrade nam se:
Svu smo ološ opevali.
Odahnimo.

Opširnije...

Sutra će svetlost mraku da presudi

Vrednovanje: ONONONONON / 17
Autor Milan Janković
18. 06. 2015.

delirijum
Otac mi je bolovao od narkopleksije – nekontrolisanog propadanja u san.

Odrastao sam pod staklenim zvonom. Jeo sam iz sterilisanih tanjira, spavao u svilenim čaršavima, prethodno, naravno, dezinfikovanim. Oblačio sam se u kožu ličeći na „bisage sa izgladnelim očima.“

Otac je pisao filmska scenarija za „ratne vesterne“. Jednom smo odseli u celjskom hotelu „Turska mačka“. Trebao je da napiše za noć dve epizode tv-serijala zvanog „Sutra će svetlost mraku da presudi“. Svečano mi je objavio da neće piti dok ne okonča posao. Uveče nam je, ipak, naručio po viski, potom dupli, da bismo sa bocom otišli u sobu. Pili smo do pola pet ujutru, ja sam otišao na spavanje a on je ostao da piše scenario. U deset sati ujutru, zatekao sam ga kraj šanka. Umirio me je rečima da je scenario već poslao poštom. Taj dan je pio do iza ponoći.

Opširnije...

U mrežama za ljude

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
15. 06. 2015.na jedan klik

Uđemo li u zaludnu avanturu uvažavanja tablodinih tekstova, shvatićemo da su društvene mreže mesta koja gore češće i od primorskih otoka u julu. Svaki dan se u žutoj štampi (neretko i u onoj “ozbiljnoj”) pojavljuju  tekstovi  ili fotografije koji su, valjda prema pouzdanim podacima, “zapalili internet”. Radi se, u većini slučajeva, o tome da se javno  iznose  najrazličitiji  svetonazori ili , pak, izvesna pevačica/voditeljka/manekenka počasti web bespuća najnovijim krupnim planom sopstvene goluždrave pubične kosti i nekolikih pirsinga i smelih tetovaža  pride. Tada društvene mreže, navodno, gore, a kompletna populacija ne razmišlja ni o čemu drugom do o kliku na magični link.

Opširnije...

Dve nove knjige Milana Jankovića

Vrednovanje: ONONONONON / 14
Autor Marginalac
11. 06. 2015.

mjNakon objavljenih šest romana i jedne zbirke poezije, požarevački pisac, Milan Janković, oglasio se zbirkom poezije “Žižak-ateista” i kratkim romanom “Pohvala Erazmu”, u izdanju IK “.Bratstvo duše” iz Zagreba, pod uredništvom Zdenka Franjića.


Da podsetimo, Zdenko Franjić, uporedo sa muzičkim izdavaštvom obuhvaćenim najvećom nezavisnom etiketom u bivšoj Jugoslaviji pod imenom „Slušaj najglasnije“, predano radi i na objavljivanju knjiga a od skora i strip-albuma. Za svoj radje na nedavnom DORF festivalu, održanom u tri hrvatska grada istovremeno, dobio nagradu za životno delo.

Opširnije...

Ne sekiraj se, pajdo

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Željko Barišić
28. 05. 2015.


opel manta


Kad je Zlato ugleda!

Ona je u onoj gužvi stajala s iste strane ceste š ćaćon. Meščini još s Mićon, Nadon, Ivanon i još one dvi njezine mlađe sestre. Zlato je to odma u hipu izračuna. Znan, jer je on unas bijo najbolji trgovac na Pazaru. On ti je zna, bogami, kad dotraš govedo odma u kilo procinit koliko je, a o godišću da i ne govorin

- Ajde, iđi! – viknu mu Prociđeni.

Zlato je osta na mistu ukopan i nije se moga pomaknit. Ko da ga je Srbin nacilja sa zoljon, pa mu šalje Mladićeve pozdrave tamo oko Knina. Eto kako je izgleda. Posrano.

- Ajde iđi, jeba ga Is's! – zovnu ga Banana.

A, tako nekako je procinio i Milenu. Mladu junicu satkanu od vatre i vitra. I pogledom koji te moga prisić popola. Dobro, ne mene jer ja san ioanko prisičen, ali Zlata je, krvi mi Is'sove!, rasiklo popola. Ko kad ujitra za studeni rasičeš suvu trisku za odložit vatru. Pržio se Zlato na toj rasplamsaloj Mileninoj vatri ko stari poskok na suncu.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 55 - 63 od 460

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565540
ETNA