Početna stranica arrow Rukopisi ne gore

Rukopisi ne gore

Danas

Vrednovanje: ONONONONON / 18
Autor Sanja Aćimov
28. 04. 2016.thinking

Otpevaj mi pesmu, rekao je.

Koju, je l onu staru, prvu?

Da.

Ne pišu više takve pesme.

I ne sviraju takvu muziku, a sviraju bolje instrumente.

Ne vole više tako strasno, kao glavom kroz zid,

hrabro, kao da nikad neće patiti.

A ipak se nazivaju hrabrima.

Ne leže u krevetu budni do svetlosti što se probija kroz ovalne rupice plastičnih roletni,

iako kreću na posao rano.

Čak se ni ne napijaju kako treba,

pa ne zovu noću one zbog kojih čežnjivo gledaju u telefon.

Opširnije...

Književni maraton

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Jelica Greganović
19. 04. 2016.


bg-citac

U petak, 22. Aprila u 18 časova, počeće prvi književni maraton, »Beogradski čitač«. Kao što mu ime kaže, biće održan pored skulpture Beogradskog čitača, odnosno čitačice, u Čuburskom parku. Maraton će trajati 24 sata, sve do 23. aprila, kada se u svetu obeležava Svetski dan knjige. Na ovaj maraton su pozvani svi poznati i nepoznati pisci i pesnici, svi oni koji su već objavili knjige, ali i oni koji to tek nameravaju da urade. Da bi ste učestvovali u književnom maratonu, potrebno je samo da se prijavite na

Opširnije...

Mišenjka i Bog

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Jelica Greganović
17. 04. 2016.


bogo-dragi

Kad dođe toplo vreme Boga glava zaboli. Prosto oseti kako mu tanka užarena crta spoji oba uveta i odatle se rasplinjava potiljkom, a onda otpozadi nasrne na nos i kolosecima nozdrva šibne prema sinusima. Tu se učauri i počne, u ponavljajućem se ritmu prekratkih pauza, da seva. Zbog toga Bog sve brže trepće, pokušavajući da time ugasi bolne, crvene svetlace koji mu na oči iskaču. S obzirom da mu to baš nimalo ne pomaže, čak mu izazove dodatnu vrtoglavicu, Bog sa tri prsta zgužva kožu nad mestom gde bi se srele obrve, i počne tiho da cvili. Naravno da se bol na to uopšte ne obazire, već naprotiv kao je dodatno izazvan postaje jači, Bog se osvrne oko sebe tražeći žrtvu sa kojom bi, bar verbalno, mogao da podeli svoju muku.

-      Ja više ne mogu da ga slušam, glava mi puca, a proleće je tek počelo, ovde mi se popeo – pronalazi Bog mogućeg slušaoca njegovih žalopojki.

Opširnije...

Njena zavodnička čast ; Njiva

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Predrag Ž. Vajagić, Branislav Zukić
12. 04. 2016.

zavodnicaNjena zavodnička čast - Čim neki tipus (redovno hrabrošću i mišićnom masom opremljeniji od mene) ostane imun na njene duge noge i grudi koje istura kao dživdžan kolenca – huška me da branim njenu zavodničku čast.

Opširnije...

Psi od slame

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Predrag Ž. Vajagić
31. 03. 2016.


stado

Izgubivši prvi put u životu opkladu, Joca Kečiga mogao je birati: ili će, umotan u srpsku trobojku, otići na Tomsonov koncert u Vinkovcima ili u rozim helankama i namazanih noktiju naredni derbi provesti među najvatrenijim nabijačima. Cveletu su obe ekskurzije primamljivije od glasanja. Od izbora su gore jedino neuspele nuklearne probe, gunđao je, ozlojeđeno posmatrajući kako se masovno vijaju nove članske karte i izbušeni reveri nude stranačkim značkama. Povrh toga, opcija koju zaokruži uglavnom se olupa o cenzus: retko odbornik ili dva, ako se zalome neki preleti– bude i poslanički klub za demokrate bez mane (i glasačkog tela).

- Pogledaj ovog, iskezio se kao odrana lisica, pa njega bi i rođena majka tri puta precrtala, galami čim se TV ekranom razmile protuve nabeljenih lica i ofarbanih zalizaka.

- Veruj mi ne bi, objašnjava mu Šlajfna, stara, verovatno, leškari u džakuziju, pije šampanjeru i ponosi se porodom.

- Ako ga uopšte prepozna, s ovako retuširanom nosinom. Listam juče vaš tabolid, tek posle pola sata ukapiram kako na fotografijama nije Skarlet Johanson, već ministarka za kapitalne investicije, ona nova... Čupa-čups, kako li je već zovu?

- Jelka Čupkobabić, zvana Čupka – PUPS, ispravlja ga važno novinar. Što ne gledaš pažljivije, baš Skarleta nosi bikini s printom Ostroga. Tako to ide, što propusti roditeljska gumica, dočeka ona kompjuterska.

- Dekapitalni kadar, nemam lepe reči.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 473

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3013235
ETNA