Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Kalimerov kut(ak)

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
28. 02. 2012.

snegMalopre dođoše da mi seku struju. Hvataju na nespremnost dejstvujući sabajle. Mislio sam, dok je ovako hladno, valjda će se i oni primiriti. Kad ono – cvrc. Čim je malo "otoplilo" pojaviše se njih trojica, mašući papirima i vičući kako će da "cvikaju žicu". Pošaljem im ženu, ona je bolji galamdžija od mene, a u incidentnim situacijama agresivnija je od pripitog tinejdžera. Ne znam šta im je govorila, čuo sam svaku desetu (a i to su bile psovke), tek, kroz nekoliko minuta oni se udaljiše, neobavljena posla. Žena besna kao ris, ulazi u kuću i ništa mi ne govori. Samo je ljutito uperila ledenoplave oči u mom pravcu (kako sam ih nekada voleo), prezrivo mi uputivši pogled broj dvadeset pet, onaj čuveni "sve moram da radim umesto tebe".

Opširnije...

Temperatura

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
26. 02. 2012.

toplomerČim proleće nadođe kao kiselo testo za štrudlu i usukani meda ode buditi mečku nadajući se njenim živahnim šapama po svom mišićavom torzu – mene obori slabotinja. Tako je od načala sveta: makar padali fratri s neba ili Kosovo, nakantavši Brazil, osvojilo Mundijal – ja se moram obesvestiti u postelju. Već prvi susret s ogledalom (koji i inače nije lak) govori "više od riječi": namrežgani podočnjaci, babunski nos, tresem se ko otrovani pacov, sve me boli (osim narodnih rana), veđe se pote, a ispod potiljka sudaraju podluburene misli.

Opširnije...

O ambalaži trećeg milenija

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Elvir Kopić
14. 02. 2012.

garbage canUlica, obična, ko i u svakom gradu, asfalt, zgrade, izlozi, zelena ostrva, al’ nešto mi bode oči. Između ostalih jedan, davno prije rata zaboden (obično vrijeme dijelim na prije i poslije rata, nemoj me pitati zašto), stub ulične rasvjete sa prstenom na kojem visi zelena kanta za otpatke sa gravurom “JKP 10. juli”.

I nema tu ništa zanimljivo, a vala ni čudno da me taj, u pogled uhvaćeni kadar nije podsjetio na činjenicu da se i smeće na neki način promijenilo. Vrište bojama kesice od čipsa i smokija ko kaleidoskopski svjetovi.

Opširnije...

Bol u gostima

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Predrag Ž. Vajagić
10. 02. 2012.

dragi gostiSve prethodno raspisane i ubedljivo izvedene partiture durenja, urlanja i istrajnog cmizdra uz udaranje maloletnom glavom u (srećom, zamišljeni) zid – ne mogu sprečiti kidanje brojanica igre, kotrljanje perli prijatnosti na sve strane.

Dok me majka kidnapuje sa ulice, nije svesna da tim (t)erorističkim aktom cela jedna kolonija mrava dobija priliku da proslavi odbranu svog prava na život. Razlog da odahne gumenom dušicom ima i lopta, jer danas više neće biti traljavim šutevima deportovana po susednim (ne uvek gostoljubivim) dvorištima, tako da moju utučenost dele jedino meštani Sing Singa kojima ostaje nada da ću neke druge večeri završiti kopanje tunela i omogućiti im šmugnuće.

Opširnije...

Dalmacijo, lopaton pritujena

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Slobodnaka Boba Đuderija
09. 02. 2012.

Split pod snegomSvi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukol'ko nemaju djecu, onda su mogli imat nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljat s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje, a onda imaju susjede pa su trebali gradit dobrosusjedske odnose". Nevenka Bečić, božemiprosti.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 91 - 99 od 206

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3469258
ETNA