Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Baci Hrvata s vrata

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić, Branislav Zukić
25. 09. 2015.baci-rvata


Izgledalo je (malo čudno, u kaputu žutoom...), ne tako davno da je srpsko-hrvatsko kurobecanje, do tada značajno predstavljeno u svakoj malo boljoj enciklopediji genocida, najzad dospelo u spasonosnu bolimećunazanji fazu i da se, prateći krivulju eksponencijalnog rasta, strmoglavilo ka smiraju.

Izvrnutih i ranjivih džepova, takorekuć na izvol'te, srpski turisti i ovog leta krenuli su put hrvatskog mora ljubavi (jeste da je njihovo, al' je i dalje najlepše!), rešeni da tamo ostave novac koji još nisu ni zaradili, dok su poveće grupe (vredi naglasiti - nenaoružanih) Kroata na novosadskom EXIT festivalu uobičajene kao mlako pivo ispred granapa.

Naivna i neiskvarena po svom ustrojstvu, bezazlena je mladež ovo otopljavanje pre nekoliko godina shvatila odveć ozbiljno, pa je vredno zalegla na poduhvat zamilsiv samo u hašišarskom buncanju kosmopolita– sašivanje zastave na kojoj bi se, jedna do druge, u tesnom stiskavcu, našle hrvatska ša’ovnica i srpska ocil(ic)a.

Opširnije...

Nigde bez flašice!

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
28. 07. 2015.

sunce ti!
Svakog leta, godinama unazad, ista priča. Odavno nalegli na rudu, pristajemo da nam se plasiraju priče koje su, u najmanju ruku, posvađane sa zdravim razumom. Kako se to može proveriti? Jednostavno: kad krenu da nas ubeđuju da je nešto neophodno jerbo ćemo bez toga načisto propasti, premotajmo film nekoliko decenija unazad (ko ima taj luksuz ili teret) i probajmo se prisetiti da li je toga uopšte bilo? I, čak ako ga je i bilo, da li je svakodnevno upotrebljavano? Ako su oba odgovora “ne” vrlo je verovatno da nam ta stvar nije neophodna ni danas, iako nas iz sve snage uveravaju u suprotno.

Opširnije...

6 dobrih razloga da vas ljudi izbegavaju

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
19. 05. 2015.

6 reasons

Sedeo je u fotelji, merio obim i zapreminu pupka i nećete verovati šta se tada  dogodilo...Naizgled obično popodne sporo se vuklo, ali se odjednom sve pretvorilo u pakao...Cedeći omanju guku na vratu, užasnuti Meksikanac shvatio je da se radi o izraslini koja nije od ovoga sveta...Usred seksualnog čina, živahni dekica setio se  da je popio pogrešnu plavu pilulu i do tada granitna erekcija  trenutno je  nestala...Napravljen prvi automobil na krmno bilje...Kina četrnaestu godinu uzastopno u nečemu pretekla SAD, ali, ponajviše zahvaljujući vladama, bajakama i senkama, Jenkiji i dalje na mišiće održavaju poziciju prve svetske ekonomije...Zašto kombinacija rena i paste za zube prija vašoj koži...Istina o jajetu na oku...Tvrdeći pazar stvrdnuo stolicu…

Opširnije...

Šta se, zapravo, dogodilo 4. maja 1980?

Vrednovanje: ONONONONOFF / 4
Autor Branislav Zukić
04. 05. 2015.

Josip BrozU zavisnosti od toga iz kog mu ugla i sa kakvim namerama  pristupate, vreme može biti pouzdan saveznik ali i vrhunski relativizator svega zamislivog. Distanca od 35 godina istorijski je jedva primetna, ali u životu jednog čoveka, bio on i veseli Japanac u dvanaestoj deceniji bitisanja, predstavlja pozamašan period. Dovoljno dug da ono što ste videli rođenim očima preraste u nešto sasvim trinaesto. Evo , recimo, da ste 4. maja. 1980. godine bili bezbrižni školarac koji samo što nije završio prvi razred, još uvek ne postavši ni pionir (Sunce i 29. novembar su daleko!) , do 15 časova bi vam taj nedeljni dan bio isti kao i svi drugi - pre podne rezervisano za širenje luka i odapinjanje strele, kauboje i indijance, pa  dolazak kući, čalabrc, domaći zadatak i ponovo trk napolje. Većina balavurdije taj dan i pamti tako, sve do objavljivanja strašne vesti o smrti najvećeg sina jugoslovenskih naroda i narodnosti. Posle toga, usledio je dug i zlokoban muk. Neverica. Suze. Beznađe. Očaj. Eskalacija masovnog oplakivanja. Potištenost.

Opširnije...

Baćuška

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
23. 04. 2015.

russkij
Sloven sa najnižom temperaturom smrzavanja, nadaleko poznat po čuvenoj rečenici “jebeš zimu bez minus četrdeset”. Ne mešati ga sa pripadnicima iste etničke grupe specijalizovanim za najviše tačke međusobnog
omržnjavanja, Srbima i Hrvatima. Rus je, makar u dobrom delu naroda serbskoga, prepoznatljiv po tome što je njegov izmet neuporedivo ukusniji čak i od proizvoda američke konditorske industrije (ko je do ovog empirijskog podatka došao, i na koji način, nikada do kraja nije razjašnjeno)

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 10 - 18 od 192

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385735
ETNA