Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Stereo

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
08. 12. 2015.


stereo


Stručne knjige  kažu  da se radi  o obliku  reprodukcije zvuka kojim se pokušava stvoriti iluzija usmerenosti i zvučne perspektive. Reč "stereo" počeli smo viđati dosta davno, na različitim nosačima zvuka, kasetnim dekovima, muzičkim linijama i inom audiofilskom inventaru. Prvi ozbiljniji "lov" na stereo-plen dešavao se osamdesetih godina prošlog stoleća, kada su radio-stanice u Srbiji, jedna za drugom, dotadašnje mono predajnike zamenile novim, sposobnim da zvuk razdvoje na dva nezavisna kanala. Današnjim generacijama to će (ne bez realnog utemeljenja) izgledati i komično, ali je bilo nečeg uzbudljivog u tome da se uključi kasetofon sa radio-prijemnikom i čeka da se, prvi put, upali misteriozna zelenkasta (ili crvena, kako gde) lampica, ispod koje je pisalo "FM stereo".

Opširnije...

Baci Hrvata s vrata

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić, Branislav Zukić
25. 09. 2015.baci-rvata


Izgledalo je (malo čudno, u kaputu žutoom...), ne tako davno da je srpsko-hrvatsko kurobecanje, do tada značajno predstavljeno u svakoj malo boljoj enciklopediji genocida, najzad dospelo u spasonosnu bolimećunazanji fazu i da se, prateći krivulju eksponencijalnog rasta, strmoglavilo ka smiraju.

Izvrnutih i ranjivih džepova, takorekuć na izvol'te, srpski turisti i ovog leta krenuli su put hrvatskog mora ljubavi (jeste da je njihovo, al' je i dalje najlepše!), rešeni da tamo ostave novac koji još nisu ni zaradili, dok su poveće grupe (vredi naglasiti - nenaoružanih) Kroata na novosadskom EXIT festivalu uobičajene kao mlako pivo ispred granapa.

Naivna i neiskvarena po svom ustrojstvu, bezazlena je mladež ovo otopljavanje pre nekoliko godina shvatila odveć ozbiljno, pa je vredno zalegla na poduhvat zamilsiv samo u hašišarskom buncanju kosmopolita– sašivanje zastave na kojoj bi se, jedna do druge, u tesnom stiskavcu, našle hrvatska ša’ovnica i srpska ocil(ic)a.

Opširnije...

Nigde bez flašice!

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
28. 07. 2015.

sunce ti!
Svakog leta, godinama unazad, ista priča. Odavno nalegli na rudu, pristajemo da nam se plasiraju priče koje su, u najmanju ruku, posvađane sa zdravim razumom. Kako se to može proveriti? Jednostavno: kad krenu da nas ubeđuju da je nešto neophodno jerbo ćemo bez toga načisto propasti, premotajmo film nekoliko decenija unazad (ko ima taj luksuz ili teret) i probajmo se prisetiti da li je toga uopšte bilo? I, čak ako ga je i bilo, da li je svakodnevno upotrebljavano? Ako su oba odgovora “ne” vrlo je verovatno da nam ta stvar nije neophodna ni danas, iako nas iz sve snage uveravaju u suprotno.

Opširnije...

6 dobrih razloga da vas ljudi izbegavaju

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
19. 05. 2015.

6 reasons

Sedeo je u fotelji, merio obim i zapreminu pupka i nećete verovati šta se tada  dogodilo...Naizgled obično popodne sporo se vuklo, ali se odjednom sve pretvorilo u pakao...Cedeći omanju guku na vratu, užasnuti Meksikanac shvatio je da se radi o izraslini koja nije od ovoga sveta...Usred seksualnog čina, živahni dekica setio se  da je popio pogrešnu plavu pilulu i do tada granitna erekcija  trenutno je  nestala...Napravljen prvi automobil na krmno bilje...Kina četrnaestu godinu uzastopno u nečemu pretekla SAD, ali, ponajviše zahvaljujući vladama, bajakama i senkama, Jenkiji i dalje na mišiće održavaju poziciju prve svetske ekonomije...Zašto kombinacija rena i paste za zube prija vašoj koži...Istina o jajetu na oku...Tvrdeći pazar stvrdnuo stolicu…

Opširnije...

Šta se, zapravo, dogodilo 4. maja 1980?

Vrednovanje: ONONONONOFF / 4
Autor Branislav Zukić
04. 05. 2015.

Josip BrozU zavisnosti od toga iz kog mu ugla i sa kakvim namerama  pristupate, vreme može biti pouzdan saveznik ali i vrhunski relativizator svega zamislivog. Distanca od 35 godina istorijski je jedva primetna, ali u životu jednog čoveka, bio on i veseli Japanac u dvanaestoj deceniji bitisanja, predstavlja pozamašan period. Dovoljno dug da ono što ste videli rođenim očima preraste u nešto sasvim trinaesto. Evo , recimo, da ste 4. maja. 1980. godine bili bezbrižni školarac koji samo što nije završio prvi razred, još uvek ne postavši ni pionir (Sunce i 29. novembar su daleko!) , do 15 časova bi vam taj nedeljni dan bio isti kao i svi drugi - pre podne rezervisano za širenje luka i odapinjanje strele, kauboje i indijance, pa  dolazak kući, čalabrc, domaći zadatak i ponovo trk napolje. Većina balavurdije taj dan i pamti tako, sve do objavljivanja strašne vesti o smrti najvećeg sina jugoslovenskih naroda i narodnosti. Posle toga, usledio je dug i zlokoban muk. Neverica. Suze. Beznađe. Očaj. Eskalacija masovnog oplakivanja. Potištenost.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 10 - 18 od 193

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2419109
ETNA