Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

O ambalaži trećeg milenija

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Elvir Kopić
14. 02. 2012.

garbage canUlica, obična, ko i u svakom gradu, asfalt, zgrade, izlozi, zelena ostrva, al’ nešto mi bode oči. Između ostalih jedan, davno prije rata zaboden (obično vrijeme dijelim na prije i poslije rata, nemoj me pitati zašto), stub ulične rasvjete sa prstenom na kojem visi zelena kanta za otpatke sa gravurom “JKP 10. juli”.

I nema tu ništa zanimljivo, a vala ni čudno da me taj, u pogled uhvaćeni kadar nije podsjetio na činjenicu da se i smeće na neki način promijenilo. Vrište bojama kesice od čipsa i smokija ko kaleidoskopski svjetovi.

Opširnije...

Bol u gostima

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Predrag Ž. Vajagić
10. 02. 2012.

dragi gostiSve prethodno raspisane i ubedljivo izvedene partiture durenja, urlanja i istrajnog cmizdra uz udaranje maloletnom glavom u (srećom, zamišljeni) zid – ne mogu sprečiti kidanje brojanica igre, kotrljanje perli prijatnosti na sve strane.

Dok me majka kidnapuje sa ulice, nije svesna da tim (t)erorističkim aktom cela jedna kolonija mrava dobija priliku da proslavi odbranu svog prava na život. Razlog da odahne gumenom dušicom ima i lopta, jer danas više neće biti traljavim šutevima deportovana po susednim (ne uvek gostoljubivim) dvorištima, tako da moju utučenost dele jedino meštani Sing Singa kojima ostaje nada da ću neke druge večeri završiti kopanje tunela i omogućiti im šmugnuće.

Opširnije...

Dalmacijo, lopaton pritujena

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Slobodnaka Boba Đuderija
09. 02. 2012.

Split pod snegomSvi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukol'ko nemaju djecu, onda su mogli imat nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljat s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje, a onda imaju susjede pa su trebali gradit dobrosusjedske odnose". Nevenka Bečić, božemiprosti.

Opširnije...

аБвгДЂежз...

Vrednovanje: ONONONONON / 19
Autor Budimir Puzić
01. 02. 2012.

Telefon     u kancelariji  nikako da prestane da zvoni. Dok podižem slušalicu  gunđam u sebi i razmišljam ko li je tako uporan ovako rano.

ime ruže-Dobro jutro, da li je to firma za distribuciju štampe?

-Dobro jutro, izvolite.

-Zovem iz trafike ’’Dane’’. Zamolio bih vas da mi pošaljite deset komada knjige Darka Lauševića.

-Molim?

-Šta moliš, pošalji mi knjige tog Darka. Mušterije stalno traže, a i ja bih da pročitam. Kažu da je knjiga mnogo lepa.

Znam da ima neki Darko koji je valjda zvezda Granda. Možda ovaj ’’Dane’’ misli na njega?

Opširnije...

Kuda si pošla sa cvetom u kosi?

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Nataša Gojković
30. 01. 2012.

za u kosu?Ne u Srbiju, nadam se! Da me pogrešno ne razumete, nije tema ovog pisanija politika, već  – moda (ne bi žensko bilo žensko, a da ne oplete modni stil druge žene). Bez šale, duboko sam zabrinuta kakve bi stilske preokrete povratak cvetokose mogao da podstakne.

Prvo i najočiglednije, renesansa sad već vintidž cvetnog detalja. Tu nema dileme, plastikanerski, po mogućnosti kineski, gerber ili karanfil, smerno, no ipak zavodljivo zadenut za uvo (levo, naravski). Uz to, razume se, ide i onaj nedotupavni osmeh, što nas dovodi do još jedne drastične promene trendova – nema više pućenja usana! A, ne! Što ste se pućile, pućile ste se, sad je na redu izraz lica a la „joj, pustiću vetar...valjda niko neće primetiti.“

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 82 - 90 od 195

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2711962
ETNA