Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Faktor milion

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
05. 08. 2012.

pržiLeto je, kao što znamo, surovo i nemilosrdno godišnje doba. Opasnost vreba na svakom ćošku . S kraja juna, tokom jula i početkom avgusta, kada vrućinčine hvataju ono malo zaleta, multiplikuje se i broj potencijalnih nevolja gotovih da se lakomislenom insanu obruše na uzavrelu i u najvećem broju slučajeva nezaštićenu glavušu. Izađe, rećemo, čeljade na ulicu, bezbrižno hoda, ništa mu pod milim bogom ne fali, i onda se seti:

Opširnije...

Slatka kao srce

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Jelica Greganović
04. 08. 2012.

heartmonthPažljivo pljuckane i crnje od zenica, semenke lubenica su cele zime ležale zalepljene na četvrtinke starih novina na baba Darinoj prozorskoj polici. Ispod njih su vreme najavljivale odavno prošle vremenske prognoze, održavale su se na pola presečeni sastanci partijskih organa i čitaocima delili korisni saveti bez srećnog kraja.

Svako malo je baba Dara proveravala semenkasta crna okca, koja ni na tren nisu pokazivala nameru da se maknu sa preživljenih vesti. Negde početkom proleća, artritičnim debelim prstima ih je baba pažljivo odlepljivala i zajedno sa notom štamparskog olova ih sadila u stare prazne konzerve i okrušene lončiće koji su odavno odslužili svoje. Tu su, pod njenim budnim nadzorom, zalivani tresuće odmerenim curkovima vode iz čaše koja je zajedno sa kockama šećera stajala uz babin krevet.

Opširnije...

Prosaca je sve manje

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Veljko Rajković
25. 07. 2012.

fVlastodršci su me uzeli na zub.
Najljubaznije ih molim, da ne jedu govna!

Da smo ekološka država nije prazna priča.
Tu ima puno neistine.

Crnogorci ništa ne rade na sebi.
Plaše se visine.

Kod nas je ništa relevantno.
Odlučuje o svemu.

Članovi vlade uložili su sebe
u ostvarenje zacrtanog programa.
Zato smo u govnima do grla.

Opširnije...

Smoči svoj (u more krst)

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Predrag Ž. Vajagić
23. 07. 2012.

last minute...Prži se, prži leto, doba sveopšteg ošamućenja kad je svaki čovek, ako nije hronični bolesnik, na dobitku. Žderači plodova tora koji su tokom dugih i gladnih zimskih noći desetkovali četvoronožnu, a zapostavljali dvonožnu silu, grozničavo zatežu pregrejanu trbušinu da im se na plaži ne razlije kô maslac. Vreli trans u kom maštarije postaju opipljive podjaruje čak i najužirenijeg cvikeraša (po svemu sličnog autoru ovih redaka) da naskoči na neku preplanulicu isplaženih grudi, sa stanovitim šansama da joj se prepreči među nogama. Vreme je seksa i razonode, kratkotrajnog uživanja uz dugotrajne otplate, lakih romansi i teških pijanstava, brzih odluka i sporog(orućeg) kajanja.

Opširnije...

Štranjka

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
22. 07. 2012.

omčoDođe vreme kаdа čoveku ostаne vrlo mаlo vremenа. To se i meni desilo. Ostаo sаm bez vremenа, tаčnije bez novcа. A, vreme je novаc, tаko dа je to isto. Otkаz sаm dobio pre deset godinа, zа to vreme sаm prodаo sve što sаm imаo, mnogo vremenа sаm proveo ispod mostovа, nа ulicаmа i ispred kontejnerа, аli otkаko nаrod više ne bаcа hrаnu u kontejnere, meni je osvаnuo crni petаk (iаko je dаnаs sredа)! Evo, već dvа mesecа živim u nekom nаpuštenom stаnu. Istinа dа je to nekа rupetinа, аli vаžno je dа imаm krov nаd glаvom. Što se smeštаjа tiče, jа se ne žаlim. Imаm jednu stolicu, krevet od dаsаkа (bolji od svаkog pomаgаlа zа leđа, odkаko spаvаm nа njemu mene leđа više ne bole, sаmo bubrezi, kolenа, prostаtа i ostаle sitnice!) i jedаn luster.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 73 - 81 od 206

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445293
ETNA