Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Aforizmi

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 4
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
10. 04. 2012.

aforizmi

Stаviо је kuću nа dоbоš. Pukо је kо bubаnj.
Isprаli su mi mоzаk. Sаdа mi је sivа mаsа bеsprеkоrnо bеlа.

Pоstао sаm člаn bibliоtеkе. Sаd bаrеm imаm štа dа stаvim pоd pilićе.
Nаš vоđа оd silnоg pоslа, pаdа nа nоs. Vоli nаrоdu dа pоkаzuје zаdnjicu.

Bеli hlеb zа crnе dаnе.
Nisаm sејао pšеnicu. Оd tоg hlеbа nеmа.

Opširnije...

Dnevnik navodnika

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Predrag Ž. Vajagić
02. 04. 2012.

dnevnikSubota, 3. mart

Niko se ne interesuje za mene, zašto bih se onda sam interesovao?
Hanif Kurejši

Nikad nisam pisao dnevnik, što me nije sprečilo da pre koju godinu istim snishodljivim rečima započnem jedan tekst u Vremenu, za koje sam tad beshonorarisao.

Nikad, zapravo, nisam radio mnoge stvari o kojima sam maštao, ali ne bih da ovu priliku protraćim na spisak onoga što mi je zakinuto.

Jednostavno, slažem se sa Duškom Radovićem da su „dani kao ulična ekspres lutrija: otvorite jednu - ništa, otvorite drugu - ništa, u trećoj - takođe ništa, u četvrtoj - nešto malo, tek da vas zavara i namami, pa dalje opet ništa”.

Međutim, upravo to srezano: „Ništa“ je na dan pada Bastilje u dnevnik, vrativši se umoran iz lova, pribeležio Luj XVI. Ne treba podsećati da se zapis giljotnuo u krvavo svašta, što je obrt nad kojim svaki dnevnikopisac grozničavije steže pero.

Opširnije...

Potrošačka krpa

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
14. 03. 2012.

poskupljenjeDobar deo mog života obeležio je jak strah, često na granici sa nezdravom i neprijateljskom panikom. Povremeno iznedrim količine besa dovoljne da mi ukradu dah, pa se u tim momentima bukvalno borim za vazduh. Naučen da poštujem autoritete i slepo predan spasonosnoj poslušnosti (kom se je moliti, nije ga srditi), uvek biram manje zlo – implozija frustracije nesumnjivo je bolje rešenje od zameranja važnijem u hijerarhiji (a to su svi, izuzev moga psa i jedne budale iz susedne ulice). Sluđen sam i izbezumljen, nervozan i neuravnotežen. Ne ustručavam se da satima čekam u redu. Izvinjavam se ako vraćam pokvaren proizvod pod garancijom. Posedujem arsenal poniznih osmeha za sve vrste trgovačke nabusitosti. Uprkos tome, ima perioda kada se smirim. To se, može biti, dešava zato što se ne može ceo život provesti u stanju blage ili izrazito povišene uzjebanosti – teška je to rabota, braćo moja, pa i organizmu treba malo vremena da predahne.

Opširnije...

Beogradski raport

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Milan Janković
13. 03. 2012.

Janković, Vajagić, StojanovićVaše marginalističko  poglavničko visokoblagorođe!

Podzapovednici Vrhovnog Stožera "Marginalca" u sastavu Vajagić-Stojanović-Janković, uredno preživeli promociju nekog tamo romančića "Srp nad Everestom" i bahanalije nakon iste.
U prilogu, na ime dokaza, a kako sledi, neuspela fotografija gore pomenutih. Sreća je da nije uspelija, jer bi tek onda nabelajisali!
Raportira,
Podzapovednik za disciplinski odgoj i idejni rad sa ženskom sekcijom,
Milan Janković
(to jest ono što je preteklo od njega)!

Osmi mart, dan problema

Vrednovanje: ONONONONOFF / 4
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
09. 03. 2012.

rosesDa se ja nešto  pitam, ali nažalost se ne pitam, ja bih odmah ukinuo osmi mart. Ukinuo bih ga majke mi. Cela plata ti ode samo na taj zeleniš. Eto na primer prošle godine, kupio sam  šesnaest saksija „Lepog Đoleta“  ili kako se ta cvećka zove i 101 ružu. Ajd za saksije, manje više, ali sto jedna ruža, stvarno nije u redu. Objašnjavao sam devojci da ne živi u Diznijevom filmu, ali ne vredi. Hoće ruže i ništa više. Nudio sam joj jednu, ali ona neće. Il stojednu ili nijednu. Kada mi je dala izbora, ja naravno izaberem ovo drugo. Ali, hoćeš vraga! Zapreti da će me ostaviti i šta ću, morao sam da joj nabavim stojednu ružu. Obišao sam Beograd i uzduž i popreko kako bih mojoj Trnovoj Ružici nabavio to trnje.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 73 - 81 od 193

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2416779
ETNA