Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Lenjoguze generacije

Vrednovanje: ONONONONOFF / 12
Autor Željko Lj. Krstić
23. 07. 2013.

lazyDarvinova teorija da je čovek postao od majmuna odavno se preispituje. Crkva najpre nije verovala u tako nešto a danas se s pravom misli da proces evolucije ide u drugom smeru: da se čovek vremenom pretvara u majmuna. Sa korišćenjem raznih pomagala čovek sve više smanjuje obim svojih aktivnosti. Najpre su počeli to da rade starji sa  automobilima, mobilnim telefonima, daljinskim upravljačima.

Vremenom, to su, iz pomodarstva, svojim potomcima  počeli da rade roditelji. Jer, kako objasniti da je nekada nošenje deteta na krkače (nogicama oko vrata i pridržavanjem za rukice) , bio vrhunac pomoći potomstvu  u kretanju . Sada se deca nose u torbici kao kenguri, guraju u skupim kolicima, voze u autićima. Bez mere.

Opširnije...

Tralje

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Željko Lj. Krstić
26. 06. 2013.

cipelišteKada cipele završe svoj vek trajanja u bogatom svetu se verovatno bacaju, u prvi kontejner. Kod nas postoji jedna navika, da se retko šta baca. Sve može da posluži. U prigradskim naseljima islužene cipele postaju tralje.

Pogotovu one zimske, sa debelim đonom. Njima se najpre izvuku pertle, a potom se zadnji deo cipela  nagazi. Ako je čvrst ili  bije u petu, onda se makazama iseče. Tako bivše cipele se stave ispred vrata i svi ih koriste.

Sa njima se nikada ne ulazi u kuću, da se ne bi isprljala.  Koriste se tako što se nazuju na patofne ili vunene čarape. Kada je kiša , na noge se stavljaju najlonske kese da se čarape ne bi isprljale i izblatnjavile.

Opširnije...

Pripeka

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
20. 06. 2013.

vrućinaKonspirativno – partizanskim žargonom najlakše je približiti se suštini pripeke. Najjednostavnije rečeno, to je ono kada vazduh  trepti kao da nebo  gori” ali se , u narednih nekoliko dana, “ne sprema oluja”.  Da se bavi politikom, pripeka bi uzela obličje veleuvaženog gospodina Dinkića – stigne iznenada, gotovo niotkud, posle navale tamnih oblaka, jedva pređe meteorološki cenzus, ali kad dođe njenih pet minuta jao si ga  veselniku koji pokuša nešto kontra nje. Svaki napor razbije se o hridi, te se na kraju dignu ruke i odustane se od borbe sa vetrenjačama.  Uz minimalnu, ali bitnu razliku – pripeku je ipak lakše podneti nego političko – ekonomsko delovanje narečenog gospodina. Racionalni argumenti ili podsećanja na nešto što je bilo pre četiri dana, dva meseca ili tri godine nemaju nikakvu težinu. Posle nje, ali i njega, najezda  još većih i tamnijih oblaka je neizbežna.

Opširnije...

Dosada

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
13. 06. 2013.

dosadaVidelo se da mu je dosadno. Sedeo je naslonjen na lakat i čitao novine. Često se smejao onome što je pročitao, mnogo puta se i prekrstio. Ljudima sa fotofrafija je docrtavao brkove, brade, pa čak i repove. Na trenutak se moglo pomisliti da se dobro zabavlja, ali ne. I to mu je veoma brzo postalo dosadno. Osvrtao se oko sebe kako bi pronašao nešto što će ga zabaviti.

Ljudi oko njega su igrali karte, čitali žutu štapmu, igrali igrice na laptopu, neki su čak i spavali. Ništa zanimljivo mu nije padalo na pamet.

Opširnije...

Zavođenje

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
04. 06. 2013.

seducingPrevrele katodne cevi, usplahirene rotacije, histerije tezgi i neona, iskeženi bilbordi – samo su crveni fenjeri zavodljivog planetarnog bordela. Ništa nije skriveno – da bi bilo odgonetnuto, sve se naglašava i prostituiše. Vrednosti su ismejane. Tek kutijica šibica ili žvaka, neželjena zamena za kusur u supermarketu. Kič stvarnost koju bi trebalo, po recepturi Markiza de Sada, istucati jednim tučkom i njome namazati zidove nužnika. Ali, svet je takav! Ko ne nauči zavoditi biće žrtva modernosti u kojoj "svaki radnik može da kaže da je kurva, a svaka kurva – da je radnik".

Ako nisi kadar veštinu zavođenja usavršiti i do prstoliza doterati, bolje se pokrij preko glave i ni makac iz kuće. Inače, ostaćeš na začelju reda, konobarice će ti treskati pepeljaru o sto, šalteruše vaditi burek čim te vide, smetlari te škropiti prašinom, a panduri mastiti džepove tvojom crkavicom.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 46 - 54 od 206

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445812
ETNA