Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Pripeka

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
20. 06. 2013.

vrućinaKonspirativno – partizanskim žargonom najlakše je približiti se suštini pripeke. Najjednostavnije rečeno, to je ono kada vazduh  trepti kao da nebo  gori” ali se , u narednih nekoliko dana, “ne sprema oluja”.  Da se bavi politikom, pripeka bi uzela obličje veleuvaženog gospodina Dinkića – stigne iznenada, gotovo niotkud, posle navale tamnih oblaka, jedva pređe meteorološki cenzus, ali kad dođe njenih pet minuta jao si ga  veselniku koji pokuša nešto kontra nje. Svaki napor razbije se o hridi, te se na kraju dignu ruke i odustane se od borbe sa vetrenjačama.  Uz minimalnu, ali bitnu razliku – pripeku je ipak lakše podneti nego političko – ekonomsko delovanje narečenog gospodina. Racionalni argumenti ili podsećanja na nešto što je bilo pre četiri dana, dva meseca ili tri godine nemaju nikakvu težinu. Posle nje, ali i njega, najezda  još većih i tamnijih oblaka je neizbežna.

Opširnije...

Dosada

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
13. 06. 2013.

dosadaVidelo se da mu je dosadno. Sedeo je naslonjen na lakat i čitao novine. Često se smejao onome što je pročitao, mnogo puta se i prekrstio. Ljudima sa fotofrafija je docrtavao brkove, brade, pa čak i repove. Na trenutak se moglo pomisliti da se dobro zabavlja, ali ne. I to mu je veoma brzo postalo dosadno. Osvrtao se oko sebe kako bi pronašao nešto što će ga zabaviti.

Ljudi oko njega su igrali karte, čitali žutu štapmu, igrali igrice na laptopu, neki su čak i spavali. Ništa zanimljivo mu nije padalo na pamet.

Opširnije...

Zavođenje

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
04. 06. 2013.

seducingPrevrele katodne cevi, usplahirene rotacije, histerije tezgi i neona, iskeženi bilbordi – samo su crveni fenjeri zavodljivog planetarnog bordela. Ništa nije skriveno – da bi bilo odgonetnuto, sve se naglašava i prostituiše. Vrednosti su ismejane. Tek kutijica šibica ili žvaka, neželjena zamena za kusur u supermarketu. Kič stvarnost koju bi trebalo, po recepturi Markiza de Sada, istucati jednim tučkom i njome namazati zidove nužnika. Ali, svet je takav! Ko ne nauči zavoditi biće žrtva modernosti u kojoj "svaki radnik može da kaže da je kurva, a svaka kurva – da je radnik".

Ako nisi kadar veštinu zavođenja usavršiti i do prstoliza doterati, bolje se pokrij preko glave i ni makac iz kuće. Inače, ostaćeš na začelju reda, konobarice će ti treskati pepeljaru o sto, šalteruše vaditi burek čim te vide, smetlari te škropiti prašinom, a panduri mastiti džepove tvojom crkavicom.

Opširnije...

Festival nauke iz prve ruke

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
12. 05. 2013.

stolicaJa se samo plašim da nam ona izložba ne PRESEDNE (pogledati fotografiju). Sve se nešto bojim da nam ne dođe glave. Jer ako dođe, lobotomija nam ne gine. Što se samih unutrašnjih organa tiče, njih smo ispitali u sitna crevca. Nismo imali duše da zatražimo da nam poklone jedno srce. Ipak smo želeli da mislimo svojom glavom, pa smo probali da gledajući u lobanju saznamo da li se radi o muškarcu ili ženi. Upozorili su nas da dobro pogledamo i da ne gubimo glavu. Samo hladne glave ćemo dati pravi odgovor. Tako i bi. Saznasmo da žene i nemaju glavu. Pošto smo to, mi, muškarci rekli naglas, žene su nas prekorno pogledale.

Opširnije...

Please allow me to introduce myself...

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
31. 03. 2013.

analizeUkazaću. Pre toga, jasno, podrobno razmotriti. Nevažnu rečenicu ili usputno opažanje razvlačiću u sitna crevca, ako treba i satima. Razotkrivaću kombinacije. Iza svega uočavati skrivene namere. Vaše najgore životno popodne ili veče  učiniću za nijansu mizernijim, samo ako se prevarite, uključite TV i čujete neku od mojih, po pravilu turobnih, procena.  Ako treba (a treba!) roj sopstvenih misli staviću na papir, te objaviti na nekolikim uglednim internet portalima.  Pričaću sporo, ali razgovetno, dosadno i obeshrabrujuće u isti mah. Pre ćete videti cipele od krokodilske kože na zmijskim nogama nego što ćete mene naterati da odaberem stranu. Možda će iz mojih rečenica i stavova moći da se pročita ko mi je blizak, ali  objektivnost mi nećete moći osporiti. Ili hoćete, ali u neuporedivo manjoj meri nego što sam ja u nju ubeđen.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 46 - 54 od 204

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3013264
ETNA