Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Sve je rock and roll...iz sveske jednog DJ-a

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Željko Građin
15. 01. 2013.

prvakako dalje ja moram dalje ja idem dalje kroz bez posla i bez love uvek isto bez posla i bez love svima ovde reći ne bih mogao moram dalje nastaviti spisak da teče teče reka naslova živimo od pesama one imaju naslov naslov se piše da sakupljeno tako se ureže dubok duboko idemo dalje jer NAŠI DANI traju NAŠI DANI traju NAŠI DANI sa osmijeh pa doviđenja vještice te pjesma sa planine i pjesma o djetinjstvu gde srebri se mraz sa uvijek kad ostanem sam i sivilo perona pa trebao sam ali nisam pa opet trebao sam ali nisam

Opširnije...

Kada će nam biti bolje?

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
30. 12. 2012.

better wayŽivot na nepredvidivom parčetu Balkanskog poluostrva znanom kao Srbija neodoljivo podseća na završne scene filma koji je režirao onaj slavni holivudski Australijanac što povremeno voli da popije i tako nabaren napada policajce, priređuje antisemitske ispade, te tu i tamo pripreti bivšoj ženi (onoj mlađoj) , nazivajući je nizom  koloritnih i uvredljivih imena. U narečenoj kinematografskoj poslastici  južnoamerički starosedeoci međusobno se porobljavaju, ubijaju, žrtvuju i jure, da bi ih bavljenje o sopstvenome, indijanskom  jadu na kraju dovelo na obale Atlantskog okeana, taman na vreme da pred njihova preneražena lica iskrsnu tek pristigli španski konkvistadori, spremni da nesrećnim domoricima otkriju neslućene razmere patnje. U konceptualnom smislu, slično je i kod nas -   kada pomislimo da se naše bauljanje primiče kakvom-takvom  okončanju, ispostavi se da je sve bilo uvertira za katastrofu još većih razmera. Kontinuiteta u toj zaludnoj disciplini nikada nam nije nedostajalo, pa je razumljivo zašto ko zna koju godinu uzastopno završavamo istim, na prvi pogled benignim i trivijalnim pitanjem – kada će nam biti bolje?  Odgovora ima mnogo, ali ono što zabrinjava nije njihov broj, već činjenica da ne prestaju da se gomilaju. Biće nam bolje, dakle, kada:

Opširnije...

Jagode u grlu, a o krvi da ne govorimo

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Marginalac
28. 12. 2012.

koriceU vreme kad je istina nemerljiva (ili zanemarljiva), a laž sveprisutna poznati novinar, kolumnista i saradnik Marginalca Dejan Jeremić odlučio je da postavi dijagnozu naših mentalnih rikošetiranja u netom objavljenoj knjizi „O jagodama i krvi“, koju je, još toplu od štampšarske boje, na svet pogurala Izdavačka kuća „Klett“!

To je, prav za prav, zbirka kolumni koje je autor pisao za sajt www.istinomer.rs, pokušavajući ( i sa ogromnom preciznošću uspevajući) da predstavi hronologiju srpskog posrnuća, bespuća naših povesnih neozbiljnosti i javašluka, sve pojavnosti apsurda i bizarluka kojima smo okruženi.

Opširnije...

Nož u leđima

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
14. 12. 2012.

knife in backPretpostavljam da bi me mnogi nazvali profiterom i bezočnim trgovcem. Bogat sam, reći će oni, zahvaljujući tuđoj nesreći. Tako to ide – ljudi su skloni donošenju sudova o osobama u čijim cipelama nisu načinili nijedan korak. Nemam nameru braniti se, jer je to nepotrebno i neće postići nikakav efekat. Kada vam jednom nakaleme imidž beskrupulozne osobe najgluplja stvar koju možete učiniti jeste pokušaj pravdanja. Znam samo jedno – svoj posao, kakav god on bio, čovek bi trebalo da radi savesno. Da bi arbajt bio uspešan, neophodno je detaljno proučiti određeno tržište, upoznati psihologiju stanovništva i, najzad, uočiti prazninu koja se mora popuniti

Opširnije...

Kafane

Vrednovanje: ONONONONOFF / 13
Autor Predrag Ž. Vajagić
08. 12. 2012.

kafanaPrve kafane zakmečale su u dalekoj Meki u XV veku. Muslimanima je vera zabranjivala alkohol, pa su se u tim kahvehanama služile kafe, rahatlokumi i ledena "česmenska" voda. O tamošnjoj atmosferi zapise su ostavljali mnogi putopisci, svi odreda agenti tajnih službi.

Jedan od takvih uživa dok posmatra grimase gostiju koji, zadržavajući dah i čudnovato grgoreći, srču prevrelu kafu, i gadi se što nabalavljeni čibuci, o koje se sapliće, idu od konjušarskih do gospodarskih usta. Uskoro šerijatski lukavci pročešljavaju Kuran i dolaze do muštuluk-otkrića da je samo vino na crnoj listi, te da se sme iz sve snage zveknuti po rakijici. Za vlasti kafane tek tad postaju prava "legla bandoglavosti", okupljališta badavadžija i protuva. Ipak, tu je i puki sirotan mogao za par akči častiti celo društvo (u Turskoj i danas sitninu zovu kahve parasi), ako bi sačekao da konobar prinese šoljice, i zatutulio kroz nos: "Džaba!" Običaj je bio da u uglu berberin, ako ih tako pripit uspe potrefiti, sapunja i britvama žulja glave gostiju.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 46 - 54 od 192

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385810
ETNA