Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Zavođenje

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
04. 06. 2013.

seducingPrevrele katodne cevi, usplahirene rotacije, histerije tezgi i neona, iskeženi bilbordi – samo su crveni fenjeri zavodljivog planetarnog bordela. Ništa nije skriveno – da bi bilo odgonetnuto, sve se naglašava i prostituiše. Vrednosti su ismejane. Tek kutijica šibica ili žvaka, neželjena zamena za kusur u supermarketu. Kič stvarnost koju bi trebalo, po recepturi Markiza de Sada, istucati jednim tučkom i njome namazati zidove nužnika. Ali, svet je takav! Ko ne nauči zavoditi biće žrtva modernosti u kojoj "svaki radnik može da kaže da je kurva, a svaka kurva – da je radnik".

Ako nisi kadar veštinu zavođenja usavršiti i do prstoliza doterati, bolje se pokrij preko glave i ni makac iz kuće. Inače, ostaćeš na začelju reda, konobarice će ti treskati pepeljaru o sto, šalteruše vaditi burek čim te vide, smetlari te škropiti prašinom, a panduri mastiti džepove tvojom crkavicom.

Opširnije...

Festival nauke iz prve ruke

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Igor Braca Damnjanović DIB
12. 05. 2013.

stolicaJa se samo plašim da nam ona izložba ne PRESEDNE (pogledati fotografiju). Sve se nešto bojim da nam ne dođe glave. Jer ako dođe, lobotomija nam ne gine. Što se samih unutrašnjih organa tiče, njih smo ispitali u sitna crevca. Nismo imali duše da zatražimo da nam poklone jedno srce. Ipak smo želeli da mislimo svojom glavom, pa smo probali da gledajući u lobanju saznamo da li se radi o muškarcu ili ženi. Upozorili su nas da dobro pogledamo i da ne gubimo glavu. Samo hladne glave ćemo dati pravi odgovor. Tako i bi. Saznasmo da žene i nemaju glavu. Pošto smo to, mi, muškarci rekli naglas, žene su nas prekorno pogledale.

Opširnije...

Please allow me to introduce myself...

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
31. 03. 2013.

analizeUkazaću. Pre toga, jasno, podrobno razmotriti. Nevažnu rečenicu ili usputno opažanje razvlačiću u sitna crevca, ako treba i satima. Razotkrivaću kombinacije. Iza svega uočavati skrivene namere. Vaše najgore životno popodne ili veče  učiniću za nijansu mizernijim, samo ako se prevarite, uključite TV i čujete neku od mojih, po pravilu turobnih, procena.  Ako treba (a treba!) roj sopstvenih misli staviću na papir, te objaviti na nekolikim uglednim internet portalima.  Pričaću sporo, ali razgovetno, dosadno i obeshrabrujuće u isti mah. Pre ćete videti cipele od krokodilske kože na zmijskim nogama nego što ćete mene naterati da odaberem stranu. Možda će iz mojih rečenica i stavova moći da se pročita ko mi je blizak, ali  objektivnost mi nećete moći osporiti. Ili hoćete, ali u neuporedivo manjoj meri nego što sam ja u nju ubeđen.

Opširnije...

Braćo Bugari, koji vam je đavo?

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
23. 02. 2013.

bulgarian flagZnate Bugare, zar ne? Narod u komšiluku, zemlja im počinje tamo gde prestaje istočna Srbija . Sa njima smo imali vrlo živopisan i nepredvidiv odnos kroz istoriju. Čuvenih (i prečesto pominjanih) devedesetih nam je, zahvaljujući udarničkom radu njihovih pirata, dobar deo  bitnih muzičkih ostvarenja, po mizernim cenama,  dospevao u izolovani zabran. Danas ih znamo kao žestoke konkurente u konzumiranju treš-folka, gospoda salonski nacionalisti zovu ih večitim ruskim miljenicima, dočim  u Evropi (onoj ujedinjenoj) uživaju status najmlađeg u familiji (još malo, dok im mesto ne preotmu naši zapadni, još omiljeniji, susedi).  E, u tom narodu, bugarskom, izgleda ima mnogo individua čije se strpljenje brzo istopi. Valjda nisu navikli da trpe za svoje dobro. Čudni neki ljudi – nisu u stanju da sačekaju da im veleuvaženi ministri blagoizvole neke stvari objasniti, nego odmah pravac ulica ! Deri grlo, cepaj đonove, urlaj parole, traži ostavke! Kakav je to način, drage komšije? Pogledajte samo malo na najbliži zapad (geografski), pažljivo proučite ponašanje puka i izvucite neke pouke.

Opširnije...

Tera baba koze

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Budimir Puzić
20. 02. 2013.

fatamorganaZnate li šta znači ovaj  izraz? To je drugi naziv za pojavu koju bi mogli da nazovemo nekom vrstom fatamorgane. Znate ono kada prilkom velikih vrućina na horizontu vidite nešto slično izmaglici. Kao da ima nekih isparenja i lelujanja. E, to se kod nas u selu zove „tera baba koze“.

Sve je počelo kada je Dule tražeći USB memoriju još jednom vršio arheološka ispitivanja svojih fioka. Artefakti su u naletu besa leteli po sirotoj sobi. Od čarapa, preko analgina do nekakvih upaljača i kablova. Među svim tim letećim stvarima našli su se i ključevi. Obični ključevi i na njima kao privezak Zvezdin grb. Naizgled ništa neobično ali je to ipak privuklo Duletovu pažnju. Ključevi sa tim privezkom su već bili u vratima. A on je znao da ima samo jedan takav privezak. Malo se zamislio, premotao film u glavi... Možda mu je devojka kupila i stavila u fioku, možda bratanac... Ko zna. Uostalom, nije mu ni bilo važno.  Nebitna stvar.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 193

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2416776
ETNA