Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Svadbe u Srba

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Branislav Zukić
04. 02. 2009.

Samo za društvo (ruštvo, ruštvo...) iz ćoška (oška, oška, oška...)

SvadbaKada dođe u priliku da postavi pitanje koje ga najviše zanima, a tiče se sveta koji je odavno napustio, pokojni armunikaš iz Markovićevog filma lako se odlučuje šta da priupita u Had tek pristiglog profesora:

- Ima li dobre svadbe, ženi li se narod?


Armunikaši već odavno nisu glavne zvezde. Ljudi koji umeju lepo (ili makar pristojno) da pevaju ili sviraju uglavnom su prognani daleko od svadbenih veselja. Kao i sve drugo, i svadbe su mutirale u kič konglomerate sazdane od surogata svega što su velika veselja nekoć bila. Formula „hladna supa i toplo pivo ispod ogromnog šatorskog krila“, u kombinaciji sa poljskim WC-om do kojeg se morate probijati napornije nego Igmanci preko zaleđene planine, ostala je, polako, na bezbednoj distanci iza nas.

Opširnije...

Trampolina

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2009.

TrampolinaElastični materijal razapet unutar metalnog rama, rekli bi oni kojima je dovoljno da iznesu suva fakta e da bi neki predmet ili pojavu definisali. Priča bi se dalje mogla proširiti nekim detaljima: postoji svetsko prvenstvo u skokovima na trampolini koje se održava od 1964. godine. Zatim, da sve učinimo malo zanimljivijim, dodamo i kuriozitet - od 2008. ova disciplina se nalazi u programu Olimpijskih igara.

Opširnije...

Zavist

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2009.

Sama zavist je definisana kao „Podražavanje prilagođeno za najnesposobnije“. Kako prepoznati ovu vrstu nimalo slavnog podražavanja u sopstvenom životu?

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 21 22 23 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 199 - 201 od 201

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2808840
ETNA