Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Stare Dame

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Bogdan Šuput
14. 07. 2009.

Naliv pero

Dragi moj prijatelju!

Nisam bio nameran da ti se na ovaj način obraćam, ali razumećeš me, ako budeš imao samo malo strpljenja da ovu pisaniju dočitaš do kraja. Još uvek sam pomalo staromodan, i ponekad mi je drago što sam sačuvao tu osobinu, te laskam sebi kako stare običaje prenosim u novo vreme i na svoj skroman način čuvam ih od zaborava.

Opširnije...

Tango

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 31
Autor Željko Barišić
31. 05. 2009.

TangoPriča modernog  tanga mogla bi se započeti s argentinskim gauchosima koji netom što su spratili ovce u torove pohitali bi u lokalne kubove, bez da bi se plaknuli ispod pazuha ili slično (ta bože moj tko se držao takvih navada sve tamo do pojave Coco Chanel i saznanja da i miris može postati važno sredstvo zavođenja među spolovima, a time, kao i sve drugo što se tiče sexa, i vrlo kurentna roba), a tamo su se u punim klubovima nabacivali djevojkama, koje kao prave katolkinje jedva da su dale blizu, ponizno ih moleći za ples.

Opširnije...

Čenej

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 41
Autor Branislav Zukić
24. 05. 2009.

Avion, ČenejU vreme kada je Veliki župan Stefan Nemanja pravio prve velike i značajne korake u ostvarivanju zaokruženog državnog projekta, nekoliko stotina kilometara severnije  tek je nicao život na jednom komadu panonskog atara.  Omađijani černozemom , za koji stručnjaci danas tvrde da je jedan od najkvalitetnijih evropskih, prvi stanovnici malog naselja    odlučili su da se nastane baš tu, na mestu gde su nebo i zemlja  večito spojeni , i gde zalasci sunca leti izgledaju  kao neometana  iščezavanja  velike vatrene lopte u jastuku prekrivenom  mekom i zlatnom pšeničnom navlakom.

Opširnije...

Heroji

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Budimir Puzić
13. 05. 2009.

ShaneHeroji, kako to bedno danas zvuči! U poplavi raznoraznih über alles & zig heil  & R&R  junačina retko ko se seti nekih svojih heroja iz ranijih dana. To je prosto neumesno u ovim teškim vremenima kada se borimo za svesrpstvo, jel? Da, da, kako da ne!Šta bi karakterisalo sve heroje koji su nam nekada značili? Ja tu imam možda uvrnutu teoriju, ali sam ubeđen da je ispravna. Naime, svaki heroj mora da nas posle peroida obožavanja nekad izneveri, razočara. Zatim treba da prođe izvesno vreme kada smo kivni na njega, da bi na kraju došao oprost i joše veće obožavanje.

Opširnije...

Obična Torba

Vrednovanje: ONONONONOFF / 5
Autor Bogdan Šuput
10. 05. 2009.

TorbaMoglo bi se ova pripovest otpočeti na prilično prozaičan način, što bi u njenom konačnom obliku ličilo na kratku vest iz novina, ili usput zakačenu informaciju iz recimo gradskog prevoza, neke gužve za kasom. Za vest  koja se istog trena zaboravi i njenoj sadržini se ne pridaje nikakav značaj. Međutim , često smo skloni da u masi  svakodnevnih događaja   pređemo preko nečega, čime ,  kada mu se posveti makar malo pažnje i   pogleda  se i sa neke druge strane , što bi se reklo „iza ogledala“, ostanemo zapanjeni.   Koliko tajanstvenih i nedokučivih delića sudbine krije neka stvar iz nama najbližeg okruženja, kojoj koliko do juče nismo bili spremni da posvetimo ni najmanju mrvu pozornosti, a kamoli bilo kakav ozbiljniji osvrt.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 21 22 23 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 190 - 198 od 204

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3013425
ETNA