Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Trideset i sedam

Vrednovanje: ONONONONON / 13
Autor Predrag Ž. Vajagić
19. 08. 2009.

MarginalacNedavno je u Bačkom Jarku ( malom, pitomom mestu nadomak Novog Sada, za koje zlobnici tvrde da je puno "krajiških međeda") održana čađava tarapana ( na kraj sela, kako i dolikuje) kojom je obeležen trideset sedmi rođendan jednog od trojice osnivača "Marginalca", kaogod i ravno pola godine od pojavljivanja našeg sajber mezimčeta. Za razliku od pokojnog Krste Bijelića, Predrag Ž. Vajagić je prisustvovao događaju sa kojeg je izveštavao pa oni, koje to zanima, mogu u nastavku da pročitaju detaljan izveštaj.

Opširnije...

Smena 8

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Predrag Ž. Vajagić
06. 08. 2009.

Smena 8Odluka je pala kad nam je vazda pripiti fotograf Smajo kiselo priznao da je, "mahmuran", osvetlio film u koji nas je dan ranije, činilo se trajno, upisao kraj Plitvićkih jezera. Koji minut nakon toga, dok smo iznad unskih brzaka žvakali ćevape, odlučeno je da i mi konačno nabavimo foto-aparat. U našoj porodici bi svaka kupovina počinjala očevim pretnjama nameračenoj stvari, tipa: "Čim dođem do prvih para, obavezno kupujeem..." Mi smo lakoverno slušali, sve čudeći se majčinom skeptičnom osmehu. Ovoga puta, međutim, nije prošlo ni sedam dana, a već smo posmatrali kako, iz epicentra trpezarijskog stola, koncentrične krugove ka našoj znatiželji širi dostojanstvena ruska grofica: SMENA 8.

Opširnije...

Stare Dame

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Bogdan Šuput
14. 07. 2009.

Naliv pero

Dragi moj prijatelju!

Nisam bio nameran da ti se na ovaj način obraćam, ali razumećeš me, ako budeš imao samo malo strpljenja da ovu pisaniju dočitaš do kraja. Još uvek sam pomalo staromodan, i ponekad mi je drago što sam sačuvao tu osobinu, te laskam sebi kako stare običaje prenosim u novo vreme i na svoj skroman način čuvam ih od zaborava.

Opširnije...

Tango

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 31
Autor Željko Barišić
31. 05. 2009.

TangoPriča modernog  tanga mogla bi se započeti s argentinskim gauchosima koji netom što su spratili ovce u torove pohitali bi u lokalne kubove, bez da bi se plaknuli ispod pazuha ili slično (ta bože moj tko se držao takvih navada sve tamo do pojave Coco Chanel i saznanja da i miris može postati važno sredstvo zavođenja među spolovima, a time, kao i sve drugo što se tiče sexa, i vrlo kurentna roba), a tamo su se u punim klubovima nabacivali djevojkama, koje kao prave katolkinje jedva da su dale blizu, ponizno ih moleći za ples.

Opširnije...

Čenej

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 41
Autor Branislav Zukić
24. 05. 2009.

Avion, ČenejU vreme kada je Veliki župan Stefan Nemanja pravio prve velike i značajne korake u ostvarivanju zaokruženog državnog projekta, nekoliko stotina kilometara severnije  tek je nicao život na jednom komadu panonskog atara.  Omađijani černozemom , za koji stručnjaci danas tvrde da je jedan od najkvalitetnijih evropskih, prvi stanovnici malog naselja    odlučili su da se nastane baš tu, na mestu gde su nebo i zemlja  večito spojeni , i gde zalasci sunca leti izgledaju  kao neometana  iščezavanja  velike vatrene lopte u jastuku prekrivenom  mekom i zlatnom pšeničnom navlakom.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 21 22 23 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 190 - 198 od 206

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3471826
ETNA