Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Oboleti ili odoleti, pitanje je sad

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Predrag Ž. Vajagić
18. 11. 2009.

Čovek i gudaRekoh li ja vama da će nam špric(anje) doći glave? Bauk pelcovanja kruži Srbijom! Novi grip, koji se prepredeno krije iza slova, znamenki i prečasnog prasećeg imena, zaokupio je sve stanovnike otadžbine kojima je, od mnogobrojnih mogućnosti, preostala još samo ona da obole ili da odole. Primiti ili ne primiti (vakcinu, naravno) ostaje hamletovsko pitanje u senci kojeg se puno toga politički i antropološki zatrovanog valja iza brda.

Taman kad smo odbacili svaku sumnju da sve u našoj zemljici pripada deltoidnom Miškoviću, stiže vest da je upravo on, naoružan čovekoljubljem (koje se piše s dosta zbijenih nula), isprednjačio i pri uvozu dragocenog cjepiva. Rešio čovek da nam, i bukvalno, uđe pod kožu.

Opširnije...

Pivo

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Predrag Ž. Vajagić
23. 10. 2009.

Vopi sada!Prvi gutljaj piva popio sam za svoj sedmi rođendan. Sećam se – muzika je bila utišana (Doživotni se tek navikavao na Kuću cveća), a iz ugla mi je namigivao Pinokio sa tek kupljene školske torbe. Otac je, u skladu sa prazničnim protokolom, koji je vazda u sebi krio nasladu zabranjenim voćem, dopustio da se i meni, skoro školarcu, naspe piva u tešku čašu. Bilo je gorko, bilo je čudno, mehurići pene golicali su mi nos i oči i kao da mi je neki varljivi fantom odškrinuo tajna vrata.

Opširnije...

Nedelja

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
04. 10. 2009.

SupicaPojam toliko ofucan da je čak i jedan turbo folker pevao o njemu- uz notu tragičnosti, nego šta ( "više vas ja  zagrliti neeećuuu") . U Irskoj simbol nekih krvavih previranja ( poslušati U2 i "Sunday bloody Sunday").  Za Švajcarce koban - kažu da se najviše samoubistava u toj uređenoj i razvijenoj zemlji (Švico daraga!) dešava nedeljom. Čovek jednostavno shvati da će sutra da se probudi , sedne u svoj veoma pouzdani automobil, vozi se do posla pedesetak kilometara , vrati se kući i nastavi niz koji živi desetinama godina. Tada poredak uzmiče pred besmislom, dovoljno je da se crne misli nanižu i gotovo je. Što bi rekli Kinezi ( ovo sam čuo od visokouvaženog nam webmastera Tranjguza)- ako si srećan, šta će ti pare, ako nisi srećan - šta će ti pare. Tako Kinezi.

Opširnije...

Ogled o prdežu

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
18. 09. 2009.

FartKada  želimo da  postignemo   efekat tobožnje mudrosti, pa u tu svrhu sopstvene rečenice prevlačimo  finom glazurom drevnog sadržaja, onda se obično pozivamo na ono što je smislila prilično heterogena  grupa ljudi pod zajedničkim nazivom "narod".  Ako i nismo sigurni u nešto, mi ćemo kao poslednji argument uvek izbaciti    "ne veruje narod u to uzalud" ili, ako smo političari, onda skaradnosti poput "u ovom slučaju ne odlučujem ja, nego srpski narod".

Opširnije...

Alan Ford

Vrednovanje: ONONONONOFF / 13
Autor Predrag Ž. Vajagić
17. 09. 2009.

TNT

Jednog od vrhovnika MARGINALCA nedavno je zaskočila međunarodna slava (doduše salve su bile dozirane) tako što mu je tekst o Alan Fordu objavljen na makedonskom. Time je sastavak dobio i na kvalitetu i na egzotičnosti, pa ga prostiremo i na ovom mestu!

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 21 22 23 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 181 - 189 od 206

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3469242
ETNA