Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Pazi, Svemir te sluša !

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Slobodanka Boba Đuderija
11. 11. 2014.

svemir sluša

Sudeći po broju rastava godišnje, svaka se normalna žena, ako iti malo drži do sebe, triba bar jedanput u životu temeljito i propisno rastavit. Naravno, pod uvjetom da je spremna na sve nuspojave.

Prva zapreka, vlastita mater:

– Je l' te tuče?

– Ne tuče.

– Ćerce moja, aj drž' se ti lipo svoga čovika i manje gledaj Oprah šou, vrag je opra.

Dalje, vlastiti budući bivši muž:

– Samo ti aj, al' neš dobit kune od mene!

To posli ostane zabilježeno ka jedini put za vrime braka da je bija od riči.

I tako počne hajka. Žena ganja bivšega, a nju ganjaju svi ostali muški jer mislu eto još jedne vesele raspuštenice. Šta jedva čeka... je l'. Privlači ih ka afrodizijak taj status žene bez muža.

Opširnije...

Pismo o neiskrenim namerama

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
22. 10. 2014.

čika navijačNedragi i nemili naši,
sve ste videli. Nema potrebe da vam prepričavamo ili objašnjavamo. Srbiji se dogodio (o)dron, usred Beograda, na manjem od naša dva najbučnija  stadiona. Petnaesti  put toga 14. oktobra povređen je naš nacionalni ponos. Siguran sam da vi to razumete, jer smo u tome veoma slični - naši dani počinju tako što se durimo zbog  svetskih nepravdi, a bivalo je da samo jedna obdanica iznedri tridesetak uvreda na nacionalnom nivou. Pravdoljubivi smo, kao što ste i vi. I veoma ponosni. Možda nemamo običaj da nam ponos proradi dok nam kasape plate ili nam prodaju najskuplju robu u Evropi (nemate ga, ruku na srce, ni vi) , ali se zato na najmanji nagoveštaj ataka na naše simbole, običaje ili veru mobilišemo i postavljamo u formaciju neophodnu za odbranu svetinja (takorekuć sakraluka). Može biti da pristajemo na to da nam inteligenciju vređaju  protuve sa kupljenim diplomama i rasprodatim ugledom, ali opet - padamo u trans kad treba zviždati tuđim himnama i revnosno ne podnosimo pedere i ostale navalentne manjine. Ne damo na sebe, takvi smo, da se ne lažemo - oduvek.

Opširnije...

Platni pomet

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
22. 09. 2014.

stezanjeZzzzzzzzzzzzzzzzzuuuuje kameree! I što je disalo, više ne diše, emisija počinje – markiz...deee –

SAD!

*Vaša Patetičnosti, oprostite meni, skrušenoj radnici javnog cerviksa, što vam radni dan, koji traje i po dvadeset sedam sa...

** Koma sedam!

*... dvadeset sedam koma sedam sati, krunim ovim razgovorom, ali javnost je, kao što znate, ljubošitljiva i gori od želje da što pre sazna kakav bespoštedni plan štednje ste nam, o, Neprocenjivi, smislili?

Opširnije...

Fudbalerke

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Željko Barišić
14. 07. 2014.

rudiBio sam uvjeren da su fudbalerku patentirali jugoslovenski fudbaleri. Dobro, nosio ju je i Rudy Voeller, glasoviti njemački centarfor, onaj s brčićima i, što se mene tiče, slobodno se ta vrst frizure mogla nazvati felerovka. Ali, netko mi je prišapnuo da postoje čvrsti dokazi da fudbalerku nije patentirao neki nogometaš, nogometni menadžer ili navijač. Patentirao ju je jedan pjevač.

To je onaj Englez koji je bio sklon sakoima s uzorcima tigra, leoparda ili zebre. Tjeme mu je bilo kratko ošišano i zapleteno kao u kakve pudlice, dok su mu otraga dugi plavi uvojci padali do ramena. Bio je stravstveni nogometaš i plan mu je bio da naganja loptu i valjda postane ikona poput Georgea Besta. Dočim, treneri nisu prepoznali njegov kapacitet, on se strateški pametno izmjestio u glazbene vode. Što se mene tiče bila je to prava stvar, jer sam dobio autora kojega cijeli život mogu slušati. U suporotnom da je i igrao Engleska isto tako ne bi bila svjetski prvak. Nogomet ništa nije izgubio, a mi smo dobili taj nezaboravni raspukli glas i sjajne ritmove.

Opširnije...

Babina posla

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Zoran Jovanović
19. 06. 2014.

politics

U jednom selu, u kući na vrh brda živeli su baba i deda. Deda je gledao svoja posla a baba…baba se bavila politikom. Onom seoskom. Od jednog čuje kaže drugom pa ode kod trećeg da proveri da li je istina. Od vrata do vrata, kao u kamapnji.

Deda nije ni slutio da baba stiče iskustvo za nešto što je kasnije, samo po sebi, došlo.

Jednog dana, neki novi klinci odlučili su da oforme partiju. Neki drugi novi klinci odlučili su da formiraju drugu. Neki novi klinci iz prvoformirane nisu bili zadovoljni pa su formirali treću. Neki nezadovoljni klinci iz druge formirali su četvrtu. Uskoro je svaki sokak imao svoju partiju i svi su hteli babu u svoje redove. Baba je pokušavala da od dede izdejstvuje dozvolu ali nikako nije dobijala. Deda, patrijarhalno vaspitan, govorio je: – sedi babo na dupe, ne daj ga u najam.

No, baba nije slušala. Obećavali su kule i gradove, svetlu budućnost a za sve to trebala im je babina pomoć i iskustvo…i ubediše je.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 194

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565560
ETNA