Početna stranica arrow Deset deka šmeka

Deset deka šmeka

Platni pomet

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Predrag Ž. Vajagić
22. 09. 2014.

stezanjeZzzzzzzzzzzzzzzzzuuuuje kameree! I što je disalo, više ne diše, emisija počinje – markiz...deee –

SAD!

*Vaša Patetičnosti, oprostite meni, skrušenoj radnici javnog cerviksa, što vam radni dan, koji traje i po dvadeset sedam sa...

** Koma sedam!

*... dvadeset sedam koma sedam sati, krunim ovim razgovorom, ali javnost je, kao što znate, ljubošitljiva i gori od želje da što pre sazna kakav bespoštedni plan štednje ste nam, o, Neprocenjivi, smislili?

Opširnije...

Fudbalerke

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Željko Barišić
14. 07. 2014.

rudiBio sam uvjeren da su fudbalerku patentirali jugoslovenski fudbaleri. Dobro, nosio ju je i Rudy Voeller, glasoviti njemački centarfor, onaj s brčićima i, što se mene tiče, slobodno se ta vrst frizure mogla nazvati felerovka. Ali, netko mi je prišapnuo da postoje čvrsti dokazi da fudbalerku nije patentirao neki nogometaš, nogometni menadžer ili navijač. Patentirao ju je jedan pjevač.

To je onaj Englez koji je bio sklon sakoima s uzorcima tigra, leoparda ili zebre. Tjeme mu je bilo kratko ošišano i zapleteno kao u kakve pudlice, dok su mu otraga dugi plavi uvojci padali do ramena. Bio je stravstveni nogometaš i plan mu je bio da naganja loptu i valjda postane ikona poput Georgea Besta. Dočim, treneri nisu prepoznali njegov kapacitet, on se strateški pametno izmjestio u glazbene vode. Što se mene tiče bila je to prava stvar, jer sam dobio autora kojega cijeli život mogu slušati. U suporotnom da je i igrao Engleska isto tako ne bi bila svjetski prvak. Nogomet ništa nije izgubio, a mi smo dobili taj nezaboravni raspukli glas i sjajne ritmove.

Opširnije...

Babina posla

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Zoran Jovanović
19. 06. 2014.

politics

U jednom selu, u kući na vrh brda živeli su baba i deda. Deda je gledao svoja posla a baba…baba se bavila politikom. Onom seoskom. Od jednog čuje kaže drugom pa ode kod trećeg da proveri da li je istina. Od vrata do vrata, kao u kamapnji.

Deda nije ni slutio da baba stiče iskustvo za nešto što je kasnije, samo po sebi, došlo.

Jednog dana, neki novi klinci odlučili su da oforme partiju. Neki drugi novi klinci odlučili su da formiraju drugu. Neki novi klinci iz prvoformirane nisu bili zadovoljni pa su formirali treću. Neki nezadovoljni klinci iz druge formirali su četvrtu. Uskoro je svaki sokak imao svoju partiju i svi su hteli babu u svoje redove. Baba je pokušavala da od dede izdejstvuje dozvolu ali nikako nije dobijala. Deda, patrijarhalno vaspitan, govorio je: – sedi babo na dupe, ne daj ga u najam.

No, baba nije slušala. Obećavali su kule i gradove, svetlu budućnost a za sve to trebala im je babina pomoć i iskustvo…i ubediše je.

Opširnije...

U tri statističke !

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Branislav Zukić
19. 05. 2014.

gol-gol-gol

Poštovani gledaoci, 

pre nego što počne još jedan istorijski sraz (četvrti ove nedelje, a tek je sreda!), od kojeg nam zavise životi, dozvolite da Vam skrenem pažnju na  detalj koji je zbog usijane atmosfere velikog derbija možda ostao sakriven - domaći tim, naime , u 96 godina dugoj istoriji međusobnih sureta, nikada nije izgubio meč kada bi igrač sa brojem 9 ispod majice nosio amajliju u obliku lavlje kandže. I ne samo to - svih 12 puta kad je rezultat bio 3:3 makar dva gola postignuta su levom nogom, a dva nakon prekršaja napravljenog na najmanje dvadeset pet metara od gola! U prvih sedamdesetak godina golmani su, naravno, uvek nosili broj 1, ali otkad postoji mogućnost slobodnog odabira, tim čiji je vratar na leđima imao   17 ili 46 uvek bi na kraju godine uspeo da se plasira u neko od evropskih takmičenja.

Opširnije...

Prvoaprilske utopije

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
01. 04. 2014.

kick me!Autorska prava su jedno od najpodlijih zamešateljstava zapadnjačkih, kategorija osmišljena da bi se uvelo još malo reda u odveć funkcionalna društva. Da se nas pitalo, bez autorskih prava se moglo, štaviše – moralo. Da ih nije, ne bi ih trebalo ni izmišljati. No , kad su već tu, nema nam druge no da ih deklarativno podupiremo i tu i tamo ih se pridržavamo. Zbog autorskih prava mnoge su dobre ideje osuđene na propast , uglavnom iz istog, frustrirajućeg razloga – pre nas sijalica se upalila   nekom drugom , pa je plod svoga dumanja zaštitio, neretko zaradivši  lepe pare.

Evo onomastičkog primera: daleke 1945. godine kompanija Pjađo (Piaggio) , u svetu najpoznatija po skuterima i vespama, proširila je  poslovanje i na sportske motocikle, lansiravši novi brend - Aprilia. Aprilia je vremenom postigla zapažene  rezultate, postavši simbol uspeha u surovom svetu moto trka. Ime je, naravno, zakonom zaštićeno i trajno pripada italijanskom proizvođaču. Šteta, jer bismo mi svakako znali šta da radimo sa njim.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 192

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385720
ETNA