Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Ples do kraja ljubavi

Vrednovanje: ONONOFFOFFOFF / 18
Autor Branislav Zukić
05. 06. 2009.

MajstorObjašnjavajući tajnu svog „preporoda” Koen je rekao da to i nije neka velika mudrost i da mu je celoga života bila pred očima - trebalo je samo naučiti ignorisati sebe samoga. Jer, „kada prestaneš sa neprestanim razmišljanjem o sebi, preplavi te neverovatan osećaj olakšanja. To je kao kada si žedan, pa popiješ čašu hladne vode, a svaki molekul tela ti se na tome zahvaljuje". Poslednjih godina, bez obzira na to šta bi trebalo da radi tog dana, on svakoga jutra upražnjava isti ritual – oblačenje odela i kuvanje kafe. Trenutno je na velikoj svetskoj turneji, a vatreni plamenovi njegovog neizmernog talenta oprljiće unutrašnjost Beogradske Arene 2. septembra.

Opširnije...

Tom Waits

Vrednovanje: ONONONONOFF / 26
Autor Budimir Puzić
01. 06. 2009.

Tom Waits’’I devojka za kasom ima tetoviranu suzu,
Po jedna za svaku godinu njegovog odsustva ’’

9th & Hennepin, Tom Waits

Opširnije...

Born in Hercegovina

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Željko Barišić
09. 02. 2009.

Start me Up

Pekar, lekar, apotekar,
Mogao sam biti ja, bilo šta!
...Al nisam mogao bez rock'n'rolla!

Riblja Čorba


RakitnoNavedeni stih nalazi se na trećem albumu grupe. Vrijeme izlaska albuma poklapa se sa mojom adolescencijom. Grupa je izvršila maksimalan glazbeni prodor u svaki kutak bivše nam domaje. A kako sam odrastao u živopisnom selu kamenite mi Hercegovine, ni mene taj val nije zaobišao. Кonačno se netko jasno izrazio, tako da su pjesme svima išle u uho. Jednostavno si mogao nekoj školskoj cici koja te odbila otpjevati: "Ooooooooooooostani đubre do krajaaaaa!" I bio bi zadovoljan.

Opširnije...

Reč-dve o modi

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 5
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2009.

zabranito pušenjeOduvek sam se pitao kako je to biti trendseter. Znate ono, kad ispričate 45 rečenica o tome kako dugme na košulji nikako nije smelo da bude određene boje jer se, bože moj, ne slaže sa pertlama na cipelama. Ili kako je estradni umetnik taj i taj bio najzapaženiji na koktelu kod političara tog i tog jer je pogodio najbolju moguću kombinaciju, nosio tkanine toplih boja koje ga otvaraju u licu (i nešto malo oko kukova). Nekada mi se, ali samo na momenat, učini da su trendseteri učili definicije od legendarne Milke Babović, koja je volela da, prilikom komentarisanja umetničkog klizanja uvek prvo "rekne dvije" o haljinici u koju je Nemica (Ruskinja, Austrijanka, etc...) obučena pa tek onda pređe na one silne piruete, dvostruke aksle (valjda se ovako kaže), salta i ostale glavolomne stvari koje nikako ne treba pokušavati izvoditi kod kuće. Jasno je da je poređenje neodrživo jer je Milka neuporedivo rečitija, elokventnija i preciznija u svojim opisima od današnjih modnih diktatora čiji se vokabular sastoji od uglavnom bezobrazno rabljenih i veoma frekventnih gotovih fraza, koje usput jedva da nešto i znače.

Opširnije...

Neprevaziđeni čovek u crnom

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2009.

Džonjo KešZahvaljujući pre svega prividnoj promeni vlasti (uz dvogodišnji incident kada je ono „prividnoj“ moglo  biti izostavljeno) i agresivnom šminkanju trupla naizgled blagopočivšeg sistema iz devedesetih, doživeli smo da u svojoj zemlji vidimo popriličan broj izvođača za koje ranije nismo smeli ni da pretpostavimo da bi mogli da posete i nas obeležene, od sveta bezbedno izolovane. Pokušam li da rezimiram, doći ću do zaključka da se tu našao pristojan broj autora  i bendova značajnih u svetskim okvirima- u trenutku kada sam ih gledao, ili oduvek neizostavnih. Nad svim tim  nezaboravnim uspomenama nadvija se samo jedna senka, čije konture nikada u mom životu neće nestati- nisam imao tu sreću da me proviđenje dotakne svojom rukom i da prisustvujem koncertu koji je počinjao jednostavnom rečenicom:

- Hello, I'm Johnny Cash.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 64 - 69 od 69

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2957451
ETNA