Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Kanadsko proviđenje

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
03. 09. 2009.

KoenRedakcija "e-novina" odlučila je da mi ukaže tu čast da budem njihov izveštač sa koncerta Leonarda Koena u beogradskoj Areni. Zadatak sam, kao i svaki štreber, shvatio prilično ozbiljno, pa sam pažljivo beležio što sam više mogao. Kao rezultat svega nastao je tekst "Kanadsko proviđenje" , koji je pomenuti web portal okačio (hvalite me, usta moja) na naslovnu stranu, kao udarnu vest za 3. septembar 2009. Svako ko je bio na ovom događaju znaće da je to urađeno ( sad smo malo, kao, i skromni) pre svega zbog neverovatnog koncerta. O onome što se u Areni dešavalao, utiscima i ponekoj emociji, možete pročitati u nastavku ovoga teksta, ili, u originalu, u e-novinama.

Opširnije...

Usta puna baruta

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Predrag Ž. Vajagić
23. 08. 2009.

Branimir Š.Azra, Filigranski pločnici, 1982.


INTRO

Po jednoj stranici porodičnog letopisa, za koju niko ne može rukom ka vatri, moj ujak Živko je drugovao sa Štulićem, još u ono doba kad je budući rapsod bio poznat pod nadimkom Čupko, koji će grad, oličen u trouglu kafanskih st(r)anica: Zvečka - Kavkaz -Blato, preinačiti u prikladnije - Džoni. Stanovali su u istom neboderu, u naselju Siget, negde na Novom Zagrebu, gde je Džoni svoje novosmišljeno ime urezao čavlom u epiderm zida na 11. spratu, dok je ujak, kod neke dalje rođake, obitavao tri sprata uvis ka obzorju.

Opširnije...

Fix You

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Branislav Zukić
10. 08. 2009.

x & yKoristeći tradicionalnu avgustovsku pauzu, vreme, dakle, kada i čestice vazduha odlaze na godišnji odmor, odlučili smo se za jedan mali serijal, čiji cilj bi se najpre dao okarakterisati kao " upoznajte Marginalce da biste ih lakše izbegavali" . Reč je o nekolicini tekstova u kojima ćemo govoriti o nekim našim omiljenim pesmama, iz najrazličitijih uglova. Pošto je opštepoznata stvar da je od svih marginalaca Brana uvek bio najprimereniji đak, uredno začešljan ( kada je to još bilo mogućno) i da je sve svoje pismene i domaće zadatke završavao na vreme, ne iznenađuje da je baš ovaj ex-junoša prvi dostavio svoj uradak na zadatu temu.

Opširnije...

Želim voljeti i biti voljen

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Marginalac
09. 07. 2009.

Festival budala

Prošle godine na fusion, ove godine- pravac main stage. Jedan od najboljih bendova iz svih država nastalih raspadom SFRJ, mostarska atrakcija čudnog imena - Zoster. Prenosimo delove intervjua koje je frontmen grupe, Mario Knezović, dao za portal e-novine. Kompletno opremljen tekst možete pronaći ovde.

Opširnije...

Ples do kraja ljubavi

Vrednovanje: ONONOFFOFFOFF / 18
Autor Branislav Zukić
05. 06. 2009.

MajstorObjašnjavajući tajnu svog „preporoda” Koen je rekao da to i nije neka velika mudrost i da mu je celoga života bila pred očima - trebalo je samo naučiti ignorisati sebe samoga. Jer, „kada prestaneš sa neprestanim razmišljanjem o sebi, preplavi te neverovatan osećaj olakšanja. To je kao kada si žedan, pa popiješ čašu hladne vode, a svaki molekul tela ti se na tome zahvaljuje". Poslednjih godina, bez obzira na to šta bi trebalo da radi tog dana, on svakoga jutra upražnjava isti ritual – oblačenje odela i kuvanje kafe. Trenutno je na velikoj svetskoj turneji, a vatreni plamenovi njegovog neizmernog talenta oprljiće unutrašnjost Beogradske Arene 2. septembra.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 55 - 63 od 64

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2416763
ETNA