Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Rock (u) čitanke

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Jelena Pavlović
09. 11. 2009.

RokenroČini se da ova zemlja, ma Balkan u celini, teško shvata neke vrednosti u momentu kada nastanu. Često nam se dešava da prođe i čitav vek da shvatimo i priznamo nečiju genijalnost, mudrost, veličinu njegovog dela. Ne bih da pominjem imena, sigurno ću nekog preskočiti. Ali dobro, pisce, slikare, naučnike, filozofe, neke od njih smo verifikovali kao značajne i već o njima učimo u školi, tj. o onima koje je društvo priznalo. Mnogi se još uvek iz raznih razloga nalaze na listama čekanja. Ali svest naroda Balkana  o postojanju umnih ljudi nije tema ove priče.

Opširnije...

Viva la disco!

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 5
Autor Željko Barišić
07. 11. 2009.

Disco ballBez daljnjeg da bih prije odabrao 'Last Night a DJ Save My Life'  (Indeep), nego Morrisseyev 'Panic' – Burn down the disco/ Hang the blessed DJ/ Because the music that they constantly play/ IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE/ Hang the blessed DJ...
Ili pak 'Do You Think I'm Sexy' (Rod Stewart), 'Miss you' (Rolling Stones), 'I Was Made For Loving You' (Kiss) opet radije, nego klevetnički protokol dvojice Newyorkskih DJ-eva  Stevea Dahlea i Garryja Meiera - 'Disco demolition night' – uništiti disco jednom i zauvjek, premda nekoliko desetljeća poslije to im zapravo nije ni trebalo; disco se transformirao sam od sebe. A, njegov vjekovni neprijatelj rock gotovo pa da je izdušio.

Opširnije...

Nikad(2k i kusur godina)

Vrednovanje: ONONONONON / 43
Autor Branislav Zukić
31. 10. 2009.
  • Block OutKada ste poslednji put doživeli fizičku ovisnost o nekoj pesmi? Ono-  kao kad smo bili klinci, pa kupimo kasetu ili ploču neke omiljene grupe i slušamo je sve dok se vrpca ne istanji ili vinil ne dobije udubljenja nastala prečestim prelaskom igle preko njega? Moram priznati da se meni nije desilo poodavno. Poslednji put je to bilo pre punih 6 godina, kada sam bauljao ulicama apsorbujući kroz slušalice  božanski glas Džonija Keša, koji je besmrtnom učinio jednu gotovo osrednju pesmu  grupe (čoveka, projekta?) Nine Inch Nails.
Opširnije...

Bluzurpacija Bečeja

Vrednovanje: ONONONONON / 10
Autor Miroslav Trandafilović
28. 10. 2009.

The Old Fisherman's Blues BendDragi prijatelji književno-muzičko-filmsko-i-šta-ti-ja-znam-čega-sve-ne web-portala "Marginalac", čast mi je priopćiti da u petak,  30. oktobra tekuće godine, u prostoru pozorišnog kluba u Bečeju, sa početkom u 22:30h  možete pogledati nastup bluz-klape imena "The Old Fisherman's Blues bEnd". Ovaj ansambl vam donosi živo izvođenje bluz-standarda koje su ostali orkestri nepravedno zapostavljali (ili nisu umeli da svira'u, ali ih bio blam da priznaju) .

Opširnije...

Predoziranje i samoubijanje

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Branislav Zukić
18. 10. 2009.

DegueloOdavno je poznato da je umetnost jedna od malobrojnih stvari ( sem lihvara, političara i strvinara) kojoj, da se ne lažemo, pašu teška vremena i uzburkana duševna stanja. Malo li je onih koji su preživeli surove ratove pa posle  o tome napisali spektakularne knjige , ili onih drugih, iz čijih je slomljenih srdašcadi, uz teške muke isceđeno tušta i tma antologijskih ljubavnih s(r)okova?

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 55 - 63 od 72

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445260
ETNA