Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Predoziranje i samoubijanje

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Branislav Zukić
18. 10. 2009.

DegueloOdavno je poznato da je umetnost jedna od malobrojnih stvari ( sem lihvara, političara i strvinara) kojoj, da se ne lažemo, pašu teška vremena i uzburkana duševna stanja. Malo li je onih koji su preživeli surove ratove pa posle  o tome napisali spektakularne knjige , ili onih drugih, iz čijih je slomljenih srdašcadi, uz teške muke isceđeno tušta i tma antologijskih ljubavnih s(r)okova?

Opširnije...

Slobo rulz!

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 2
Autor Marginalac
15. 10. 2009.

FiskalniZa one koji možda nisu imali priliku da slušaju nikšićku legendu, čoveka neverovatnih glasovnih mogućnosti, Sloba Pješčića, priredili smo, na jednom mestu, neku vrstu antologije njegovog  muzičkog stvaralaštva. Zovu ga i bardom crnogorske scene, a snimci koji slede samo potvrđuju opravdanost takve titule. Slobo, majstoru!

Opširnije...

Sloboda ili ništa

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Marginalac
05. 10. 2009.

Cane

Za sve one koji su to možda propustili, evo jednog veoma zanimljivog dokumentarca, snimljenog 2008. godine. Reč je o diplomskom radu Nenada Popovića, u kome se ovaj autor bavi jednim od najpoznatijih rokenrol bendova u Srbiji, grupom "Partibrejkers" . Film se zove "Sloboda ili ništa" , a kao lajt-motiv može da se izvuče rečenica koju Cane izgovara : "Rokenrol je večan dok su mu deca verna!" I zaista, sve je toliko jednostavno - ili sloboda, ili ništa. Stvar izbora.

Opširnije...

Josipa Lisac, unikat

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Marginalac
02. 10. 2009.

JosipaJosipa Lisac, buntovnica prepoznatljivog sofisticiranog glasa sa autentičnom scenskom pojavom, nastupiće u beogradskom „Sava centru” 28. oktobra, a sledećeg dana u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu. U intervjuu za „Blic” Josipa priča o neprihvatanju društvenih normi, o hrabrosti potrebnoj za ekstravagantan izgled, o osećanjima koja gaji prema jedinoj ljubavi, pokojnom Karlu Metikošu, zatim o fantastičnom duetu sa Šabanom Bajramovićem, kao i o novom albumu „Živim po svom”.

Opširnije...

Kanadsko proviđenje

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
03. 09. 2009.

KoenRedakcija "e-novina" odlučila je da mi ukaže tu čast da budem njihov izveštač sa koncerta Leonarda Koena u beogradskoj Areni. Zadatak sam, kao i svaki štreber, shvatio prilično ozbiljno, pa sam pažljivo beležio što sam više mogao. Kao rezultat svega nastao je tekst "Kanadsko proviđenje" , koji je pomenuti web portal okačio (hvalite me, usta moja) na naslovnu stranu, kao udarnu vest za 3. septembar 2009. Svako ko je bio na ovom događaju znaće da je to urađeno ( sad smo malo, kao, i skromni) pre svega zbog neverovatnog koncerta. O onome što se u Areni dešavalao, utiscima i ponekoj emociji, možete pročitati u nastavku ovoga teksta, ili, u originalu, u e-novinama.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 55 - 63 od 68

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2634631
ETNA