Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Intervju: Nikola Vranjković, II deo

Vrednovanje: ONONONONON / 81
Autor Branislav Zukić
13. 11. 2009.

NikolaSlučajno ili ne, razgovor sa Nikolom Vranjkovićem počeo je u prvim minutima petog novembra, dana kada se obeležava petnaestogodišnjica  smrti Milana Mladenovića. U nešto više od jednog sata ležerne razmene rečenica  stalo je dosta tema – od toga zašto u Beogradu više niko ne koristi migavac, preko pesnika koji su veliki kao Avalski toranj pa sve do neizbežne teme "kako je propao srpski rokenrol". Pred vama je drugi deo intervjua.

Opširnije...

Štulić, Kazalište i Homer

Vrednovanje: ONONONONON / 37
Autor Marginalac
10. 11. 2009.

Ante TomićOvih se dana marginalni brod opasno trese u ritmu muzike, ili makar nepresušne priče o njoj. Kad je već sve tako ispalo, i kad smo u takvom štimungu, koristimo splet okolnosti da prenesemo još jedan odličan tekst koji, makar načelno, za temu ima muziku, ali zahvata i malo dublje, u društveno tkivo koje se odavno ne može nazvati zdravim. Autor članka je hrvatski pisac Ante Tomić, a originalno je objavljen u Jutarnjem listu.

Opširnije...

Rock (u) čitanke

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Jelena Pavlović
09. 11. 2009.

RokenroČini se da ova zemlja, ma Balkan u celini, teško shvata neke vrednosti u momentu kada nastanu. Često nam se dešava da prođe i čitav vek da shvatimo i priznamo nečiju genijalnost, mudrost, veličinu njegovog dela. Ne bih da pominjem imena, sigurno ću nekog preskočiti. Ali dobro, pisce, slikare, naučnike, filozofe, neke od njih smo verifikovali kao značajne i već o njima učimo u školi, tj. o onima koje je društvo priznalo. Mnogi se još uvek iz raznih razloga nalaze na listama čekanja. Ali svest naroda Balkana  o postojanju umnih ljudi nije tema ove priče.

Opširnije...

Viva la disco!

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 5
Autor Željko Barišić
07. 11. 2009.

Disco ballBez daljnjeg da bih prije odabrao 'Last Night a DJ Save My Life'  (Indeep), nego Morrisseyev 'Panic' – Burn down the disco/ Hang the blessed DJ/ Because the music that they constantly play/ IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE/ Hang the blessed DJ...
Ili pak 'Do You Think I'm Sexy' (Rod Stewart), 'Miss you' (Rolling Stones), 'I Was Made For Loving You' (Kiss) opet radije, nego klevetnički protokol dvojice Newyorkskih DJ-eva  Stevea Dahlea i Garryja Meiera - 'Disco demolition night' – uništiti disco jednom i zauvjek, premda nekoliko desetljeća poslije to im zapravo nije ni trebalo; disco se transformirao sam od sebe. A, njegov vjekovni neprijatelj rock gotovo pa da je izdušio.

Opširnije...

Nikad(2k i kusur godina)

Vrednovanje: ONONONONON / 43
Autor Branislav Zukić
31. 10. 2009.
  • Block OutKada ste poslednji put doživeli fizičku ovisnost o nekoj pesmi? Ono-  kao kad smo bili klinci, pa kupimo kasetu ili ploču neke omiljene grupe i slušamo je sve dok se vrpca ne istanji ili vinil ne dobije udubljenja nastala prečestim prelaskom igle preko njega? Moram priznati da se meni nije desilo poodavno. Poslednji put je to bilo pre punih 6 godina, kada sam bauljao ulicama apsorbujući kroz slušalice  božanski glas Džonija Keša, koji je besmrtnom učinio jednu gotovo osrednju pesmu  grupe (čoveka, projekta?) Nine Inch Nails.
Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 46 - 54 od 65

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565566
ETNA