Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Nemušto "da" (II deo)

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Miroslav Trandafilović
28. 05. 2011.

(Iz prethodnog dela teksta:)

PDarko Rundek za glavu se hvata!rošlo je već pet godina od izlaska pretposlednjeg studijskog albuma Darka Rundeka i Kargo orkestra pod nazivom "Mhm Aha Oh Yeah Da Da". Na dva prsta levog stopala mogu nabrojati albume koji su mi se dopali na prvo slušanje i kojima se rado vraćam. Brojni su oni albumi koji su mi bili simpatični na prvo slušanje i koji nisu doživeli drugo, a govoreći o ovom Rundekovom albumu - ne svrstavam ga ni u jednu od ove dve kategorije.

Opširnije...

Nemušto "da" (I deo)

Vrednovanje: ONONONONON / 8
Autor Miroslav Trandafilović
28. 05. 2011.

(Darko Rundek, "Mhm Aha Oh Yeah Da Da")

Verovatno se u (sad već brojnim) tekstovima objavljenim na "Marginalcu" našla i neka lepo opisana "žal za mlados' " u kojoj se vatreno i živo prenosi uzbuđenje omladinca koji hita kući noseć' teško stečeni komad vinila u rukama, sve goreći od nestrpljenja da sa razdrndanog gramofona čuje zvuke nove stranice istorije potpisane rukom njegovog omiljenog umetnika.

Rundek, himselfBlagodareći tekovinama internet-kulture (ili kudeći iste) možemo samo da se sa nostalgijom sećamo vremena kada nije bilo rapid-šerova, fajl-tjubeva, mega-aploudova i ostale galanterije namenjene rasturanju piraterije. Oni (malobrojni) koji budu čitali ovaj tekst, verovatno će se složiti sa mnom, da muzika skinuta putem interneta ne budi veliko nestrpljenje za slušanjem. Kada je moj slučaj u pitanju - mnogo toga je skinuto, a da nikad nije preslušano... Napravih veliki uvod, sa dobrim razlogom.

Prošlo je već pet godina od izlaska pretposlednjeg studijskog albuma Darka Rundeka i Kargo orkestra pod nazivom "Mhm Aha Oh Yeah Da Da". Na dva prsta levog stopala mogu nabrojati albume koji su mi se dopali na prvo slušanje i kojima se rado vraćam. Brojni su oni albumi koji su mi bili simpatični na prvo slušanje i koji nisu doživeli drugo, a govoreći o ovom Rundekovom albumu - ne svrstavam ga ni u jednu od ove dve kategorije.

* * *

Opširnije...

O usnuloj metropoli

Vrednovanje: ONONONONON / 52
Autor Branislav Zukić
17. 03. 2011.

Beograd spava

Grupa „U škripcu“ napravila je tokom svoje karijere nekoliko pesama koje su postale poprilični hitovi. Kada se to  kaže,  misli se na refrene  prepoznatljive  od Vardara do Triglava, a od Đerdapa pa do Jadrana da ne pominjemo. Sudbina tih pesama, kao i svih ostalih izuzetno kvalitetnih, takva je da su svojim životnim vekom prebacile rok trajanja grupe koja ih je iznedrila. Za „Škripac“ je naročito značajna bila 1983. godina. Tada je izašao LP eksklamatorski prozvan   „O, je!“, zaslužan za svrstavanje muzičkog  četverca  iz Beograda u društvo najcenjenijih izvođača.

Opširnije...

Crvene pantole Damira Imamovića

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Slobodanka Boba Đuderija
14. 02. 2011.

Damir Imamović

napokon sam i to dočekala

nisam se nešto uzbuđivala.

naime, nikada taj sevdah nisam posebno razumjela. slušala, doduše,
nebrojene legende o njemu. kao, to je nešto posebno. uzme ti dušu,
priča se.

ma hajte, nećemo pretjerivat', mislila sam.

slušala ja sevdaha na youtubeu, da čujem to čudo. znatiželja. zvukovi
su mi prijali, ali se nisu primali.

Opširnije...

Igra rokenrol bivša Jugoslavija

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Jelena Pavlović
18. 01. 2011.

Top 20Pokidane veze među republikama bivše Jugoslavije devedesetih godina najtransparentnije su se izražavale kroz one delatnosti koje su bile i najvidljivije. Tako je neprijateljstvo najlakše bilo izraziti kroz ignorisanje, a neretko i zabranu bilo kakvog javnog predstavljanja delatnosti koje svoje otelotvorenje izražavaju kroz masmedije ili javno izvođenje.

Muzika, a pogotovo rock, bili su prvi na udaru zabrana i oštrih polemika. Sledili su film, pozoriše, književnost.

Zbog toga je zadatak ovog teksta da sublimira rad muzičara, prvenstveno rock opredeljenja, na prostorima bivše Jugoslavije i napravi kakvu - takvu listu najboljih grupa u protekloj deceniji u startu predstavljao, pa recimo, osvajanje Mont Everesta.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 72

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445247
ETNA