Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

O usnuloj metropoli

Vrednovanje: ONONONONON / 52
Autor Branislav Zukić
17. 03. 2011.

Beograd spava

Grupa „U škripcu“ napravila je tokom svoje karijere nekoliko pesama koje su postale poprilični hitovi. Kada se to  kaže,  misli se na refrene  prepoznatljive  od Vardara do Triglava, a od Đerdapa pa do Jadrana da ne pominjemo. Sudbina tih pesama, kao i svih ostalih izuzetno kvalitetnih, takva je da su svojim životnim vekom prebacile rok trajanja grupe koja ih je iznedrila. Za „Škripac“ je naročito značajna bila 1983. godina. Tada je izašao LP eksklamatorski prozvan   „O, je!“, zaslužan za svrstavanje muzičkog  četverca  iz Beograda u društvo najcenjenijih izvođača.

Opširnije...

Crvene pantole Damira Imamovića

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Slobodanka Boba Đuderija
14. 02. 2011.

Damir Imamović

napokon sam i to dočekala

nisam se nešto uzbuđivala.

naime, nikada taj sevdah nisam posebno razumjela. slušala, doduše,
nebrojene legende o njemu. kao, to je nešto posebno. uzme ti dušu,
priča se.

ma hajte, nećemo pretjerivat', mislila sam.

slušala ja sevdaha na youtubeu, da čujem to čudo. znatiželja. zvukovi
su mi prijali, ali se nisu primali.

Opširnije...

Igra rokenrol bivša Jugoslavija

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Jelena Pavlović
18. 01. 2011.

Top 20Pokidane veze među republikama bivše Jugoslavije devedesetih godina najtransparentnije su se izražavale kroz one delatnosti koje su bile i najvidljivije. Tako je neprijateljstvo najlakše bilo izraziti kroz ignorisanje, a neretko i zabranu bilo kakvog javnog predstavljanja delatnosti koje svoje otelotvorenje izražavaju kroz masmedije ili javno izvođenje.

Muzika, a pogotovo rock, bili su prvi na udaru zabrana i oštrih polemika. Sledili su film, pozoriše, književnost.

Zbog toga je zadatak ovog teksta da sublimira rad muzičara, prvenstveno rock opredeljenja, na prostorima bivše Jugoslavije i napravi kakvu - takvu listu najboljih grupa u protekloj deceniji u startu predstavljao, pa recimo, osvajanje Mont Everesta.

Opširnije...

Klepet nanula i staklena brada

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
26. 12. 2010.

nanule

Prvi ozbiljniji sneg ove godine pao je na dan kada sam putovao četrdesetak kilometara na sever. I isto toliko natrag, podrazumeva se. Moja prijateljica M. je slavila rođendan, njena deca su bila, kao i uvek, opsedajuće zanimljiva, a muž nije propustio partiju malog fudbala . Prema rečima domaćice (i couldn't agree more) društvo okupljeno oko poslastica začinjenih specifičnom esencijom soli  i neizbežnog piva  priredilo je neponovljivu demonstraciju bliskosti. Okrepljujući predah unutar prenakrcanih rasporeda. Razmena replika preteklih još sa fakulteta, Džoni Keš na novom, velikom LCD televizoru i ukus minulih ( valjda neizbežno i boljih)  godina svuda oko nas. Klobuk dima povrh  Peđine glave, Mića zaboravio kako „genadijka" ( vrsta rakije, interni naziv) mariše, a moj jezik potkraćen već pre torte. Idila.

Opširnije...

Strah od vozova

Vrednovanje: ONONONONON / 13
Autor Branislav Zukić
18. 11. 2010.

Jahači MagleSarajevska grupa „Bombaj štampa“  ugrabila je svoj komadić slave u Jugoslaviji tokom  druge polovine osamdesetih godina. Na tradicionalno duhovite, pravo sarajevske tekstove nadovezivala se solidna pop ( na momente i rok) svirka. Uz „Mali motorin“, obradu standarda Ljube Kuntarića iz šezdesetih, sa drugog  LP-ja ( Diskoton, 1987) najbolje je prošla pesma „Često poželim da sve zaboravim “. U toj apoteozi dokoličarstva i bezbrižnosti Đuro peva o idelanom društvu na dalekom egzotičnom ostrvu :

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 70

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3013241
ETNA