Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Samo Čak zvuči kao Čak

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
18. 10. 2010.

Chuck BerryTokom pustolovnog i uzbudljivog  života mnogo puta je dolazio u sukob sa zakonom. Počeo je kao sitni lopov, držeći u rukama  novac zarađen obijanjem automobila. Kasnije je odgovarao zbog utaje poreza, pa čak i zaglavio tri godine zatvora  zbog zapošljavanja ( i ne samo toga)  maloletne prostitutke u baru čiji je bio vlasnik. Pričalo se da ima čitav mali harem žena, i libido veličine Jupiterovih satelita. Muzikom je počeo da se bavi relativno kasno, ali je već prvim snimcima zauvek promenio svet gitarskih rifova. Važi za najuticajneg gitaristu svih vremena, i teško da ćemo pronaći bilo kog značajnijeg  rokera koji ga neće navesti kao jedan od najvećih sviračkih uzora. Osamnaestog oktobra 2010. godine napunio je, u zdravlju i veselju, ravno osamdeset četiri godine.

Opširnije...

Tripla doza čakanja

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
27. 09. 2010.

Svjedoci pričeSvi koji su makar jednom u životu pokušali da iz gitarskih žica izvuku taktove dovoljno nalik smislenim akordima, znaju koliko je teško napraviti dobru obradu neke pesme. Primera odličnih naknadnih interpretacija, na sreću, ima dosta, ali su oni tek poneko zrnce peska u pustinji dosadnih, praznih, nemaštovitih i prepotentnih prepeva i verzija, kojima  muzička industrija obiluje. Kao i kod originalnih pesama, nema recepta koji bi garantovao uspeh, niti nekog univerzalnog pravila(tipa čarobnog naputka)  čijim se poštovanjem dolazi do vrhova top-lista , što muzičarima dodatno komplikuje ionako težak i složen posao.

Opširnije...

Intervju: Dejan Vučetić Vučo ( Darkwood Dub)

Vrednovanje: ONONONONOFF / 9
Autor Jelena Pavlović
31. 08. 2010.

Darkwood DubDarkwood Dub je grupa koja je odavno shvatila da se neće obogatiti bavljenjem muzikom. Ali i pored toga postoje već dvadeset dve godine. U svakom gradu, bilo da se on nalazi u Srbiji, Hravatskoj, Sloveniji ili Bosni i Hercegovini oni imaju svoju publiku. Neretko onu koja će za ovu grupu reći: Darkwood Dub pa tri mesta prazno. Najviše se trude da upravo njih ne iznevere ali je i svako nov dobrodošao u Zagorovu Darkwood šumu muzike koja vam se možda i ne dopadne ali na ovim prostorima svakako niste čuli ništa slično.

Opširnije...

Nebraska

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Branislav Zukić
17. 06. 2010.

NebraskaU nekom od kvizova  gde takmičari mogu da osvoje pozamašne količine novca, jedno od najtežih pitanja, ostavljenih za kraj, bilo bi, svakako: „šta je to zajedničko jednoj američkoj saveznoj državi i renomiranom  japanskom proizvođaču  kućnih i profesionalnih audio-uređaja?“ Da bismo izbegli pola-pola, pomoć publike i grobnu tišinu koja prethodi odgovoru, preći ćemo na pojašnjenje.

Opširnije...

Devedesete, sve u dvadeset

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Branislav Zukić
23. 05. 2010.

DevedeseteOd pomena reči „devedesete“ mnogima se, sa punim pravom, diže kosa na glavi ( ko ima tu, za autora teksta nezamislivo kosmatu privilegiju). Ne samo od onog što se u to vreme dešavalo, nego i od potrebe da se o tome ponovo priča. Devedesete su sve više koletivno nalik na neku neprijatnu polnu bolest koju smo preležali davno i koje ne volimo ni da se sećamo, nekmoli da o njoj pričamo. Zato je razumljivo i pravljenje grimasa i odmahivanje rukom kada se o toj temi govori. No, život nas uči tome da ne postoje apsolutne stvari- u svemu što je lepo potkrade se, ponekad, komadić manje estetskog, dok se i u najneprijatnijim pojavama uvek može pronaći nešto korisno, neki kolateralni efekat nama prihvatljiv. U najgore nedoba, kakva je bila poslednja decenija XX stoleća u Srbiji, dešavalo se i nešto afirmativno, vitalno i značajno- muzička scena je bila veoma jaka i u to vreme nastali su neki od zaista velikih albuma srpskog rokenrola. Ovaj pregled obuhvata dvadeset pesama koje su se, po subjektivnom mišljenju autora, posebno izdvojile. Moglo bi ih biti još toliko, ali je skučenost izazvana odabirom naziva teksta učinila svoje. U izbor nisu ušle neke odlične grupe( Eva Braun, Kristali, Oružjem protivu otmičara, Foto, Kanal Tvid i mnogi drugi) jer se njihovo muzičko delovanje pre može okarakterisati kao pop muzika, pa će  biti predmet neke druge retrospektive.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 65

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565563
ETNA