Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Crvene pantole Damira Imamovića

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Slobodanka Boba Đuderija
14. 02. 2011.

Damir Imamović

napokon sam i to dočekala

nisam se nešto uzbuđivala.

naime, nikada taj sevdah nisam posebno razumjela. slušala, doduše,
nebrojene legende o njemu. kao, to je nešto posebno. uzme ti dušu,
priča se.

ma hajte, nećemo pretjerivat', mislila sam.

slušala ja sevdaha na youtubeu, da čujem to čudo. znatiželja. zvukovi
su mi prijali, ali se nisu primali.

Opširnije...

Igra rokenrol bivša Jugoslavija

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Jelena Pavlović
18. 01. 2011.

Top 20Pokidane veze među republikama bivše Jugoslavije devedesetih godina najtransparentnije su se izražavale kroz one delatnosti koje su bile i najvidljivije. Tako je neprijateljstvo najlakše bilo izraziti kroz ignorisanje, a neretko i zabranu bilo kakvog javnog predstavljanja delatnosti koje svoje otelotvorenje izražavaju kroz masmedije ili javno izvođenje.

Muzika, a pogotovo rock, bili su prvi na udaru zabrana i oštrih polemika. Sledili su film, pozoriše, književnost.

Zbog toga je zadatak ovog teksta da sublimira rad muzičara, prvenstveno rock opredeljenja, na prostorima bivše Jugoslavije i napravi kakvu - takvu listu najboljih grupa u protekloj deceniji u startu predstavljao, pa recimo, osvajanje Mont Everesta.

Opširnije...

Klepet nanula i staklena brada

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
26. 12. 2010.

nanule

Prvi ozbiljniji sneg ove godine pao je na dan kada sam putovao četrdesetak kilometara na sever. I isto toliko natrag, podrazumeva se. Moja prijateljica M. je slavila rođendan, njena deca su bila, kao i uvek, opsedajuće zanimljiva, a muž nije propustio partiju malog fudbala . Prema rečima domaćice (i couldn't agree more) društvo okupljeno oko poslastica začinjenih specifičnom esencijom soli  i neizbežnog piva  priredilo je neponovljivu demonstraciju bliskosti. Okrepljujući predah unutar prenakrcanih rasporeda. Razmena replika preteklih još sa fakulteta, Džoni Keš na novom, velikom LCD televizoru i ukus minulih ( valjda neizbežno i boljih)  godina svuda oko nas. Klobuk dima povrh  Peđine glave, Mića zaboravio kako „genadijka" ( vrsta rakije, interni naziv) mariše, a moj jezik potkraćen već pre torte. Idila.

Opširnije...

Strah od vozova

Vrednovanje: ONONONONON / 13
Autor Branislav Zukić
18. 11. 2010.

Jahači MagleSarajevska grupa „Bombaj štampa“  ugrabila je svoj komadić slave u Jugoslaviji tokom  druge polovine osamdesetih godina. Na tradicionalno duhovite, pravo sarajevske tekstove nadovezivala se solidna pop ( na momente i rok) svirka. Uz „Mali motorin“, obradu standarda Ljube Kuntarića iz šezdesetih, sa drugog  LP-ja ( Diskoton, 1987) najbolje je prošla pesma „Često poželim da sve zaboravim “. U toj apoteozi dokoličarstva i bezbrižnosti Đuro peva o idelanom društvu na dalekom egzotičnom ostrvu :

Opširnije...

Samo Čak zvuči kao Čak

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
18. 10. 2010.

Chuck BerryTokom pustolovnog i uzbudljivog  života mnogo puta je dolazio u sukob sa zakonom. Počeo je kao sitni lopov, držeći u rukama  novac zarađen obijanjem automobila. Kasnije je odgovarao zbog utaje poreza, pa čak i zaglavio tri godine zatvora  zbog zapošljavanja ( i ne samo toga)  maloletne prostitutke u baru čiji je bio vlasnik. Pričalo se da ima čitav mali harem žena, i libido veličine Jupiterovih satelita. Muzikom je počeo da se bavi relativno kasno, ali je već prvim snimcima zauvek promenio svet gitarskih rifova. Važi za najuticajneg gitaristu svih vremena, i teško da ćemo pronaći bilo kog značajnijeg  rokera koji ga neće navesti kao jedan od najvećih sviračkih uzora. Osamnaestog oktobra 2010. godine napunio je, u zdravlju i veselju, ravno osamdeset četiri godine.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 69

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2957384
ETNA