Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Predubok trag pod levom miškom

Vrednovanje: ONONONONOFF / 21
Autor Branislav Zukić
05. 11. 2012.

Milan MladenovićPovodom osamnaest godina od smrti MIlana Mladenovića, "Marginalac" se klanja senima velikog muzičara, uz ponovno objavljivanje teksta koji se pojavio na današnji dan pre tri godine. 


Slaveći svoju četrdesetogodišnjicu, septembra 1989. godine, Radio Novu Sad je  bio organizator sedmog  radijskog EBU festivala. Ni prvi ni poslednji događaj te vrste, za mnoge već odavno spakovan u neku od ladica bezbrižnih uspomena, ali za mene jedan od najupečatljivijih momenata u životu, poput trenutka kada je Boško Palkovljević video Josipa Broza . Tog septembarskog dana, pre nešto više od dvadeset godina, prvi put u životu sam gledao koncert grupe EKV.

Opširnije...

O avionu punom pijanih i ludih

Vrednovanje: ONONONONOFF / 6
Autor Branislav Zukić
16. 10. 2012.

grrrPrve poruke, uobličene u  reči - izgovorene, napisane ili otpevane -  oduvek su imale popriličan udeo u formiranju konačnog utiska o nekom govorniku, piscu ili muzičaru. Ako neko odmah ugrabi našu pažnju, lako će je držati i u narednih pola sata, nedelju dana ili četiri minuta. To, naravno, uopšte nije lako niti jednostavno, pa je efektan početak privilegija najboljih, najkreativnijih i najzanimljivijih. Zato se, već posle nekoliko uvodnih Krležinih rečenica, recimo, automatski primamo za glavu, koja, bombardovana bogatstvom i sočnošću rečenice, tu i tamo utrne i otupi paralisana duhovnim zadovoljstvom dotad nedoživljenim. Iz sličnih razloga ustajemo iz fotelje, prekinuvši čitanje mnoge dobre knjige, sa namerom da malo prošetamo po sobi, sačekavši da se smire tektonski poremećaji izazvani samo jednom, maestralno izlivenom rečenicom (posle koje je kalup nepovratno razbijen).

Opširnije...

Još uvek skriveno blago

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Dušan Bajić
12. 02. 2012.

omotAmy Winehouse  "Lioness: Hidding Treasures"

Dobro, nije više čudno (ili jeste?) kada se nečija sjajna muzička karijera završi tragično i fatalno da se na tržistu pojave do tada neobjavljeni albumi, kompilacije ili live snimci. Tako je bilo kada je Ian Curtis iz grupe Joy Division  izvršio samoubistvo, John Lennon ubijen, ili Bob Marley umro od raka.I tako dođosmo do Amy Winehouse koja je 23. jula  2011. godine u nizu višegodišnjih incidenata podlegla alkoholu i narkoticima u 27. godini života.To naravno nije opravdanje za pohlepnost i alavost diskografskih kuća i muzičke industrije koja je ipak, čini mi se, došla glave talentovanoj pevačici.

Opširnije...

Novi Koen: Svežina starih ideja

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2012.

LC

Leonard Koen već odavno nema poteškoća sa interpretacijom i prijemom svojih dela – izađe čovek na binu, skine šešir i nakloni se i publika je već u delirijumu. Tokom svoje višedecenijske karijere stvorio je tušta i tma antologijskih stihova i sijaset nezaboravnih pesama, a relativno skoro (septembra 2009) gledali smo ga u Beogradu i uverili se u to da istinskim velikanima čak i tradicionalno neprijateljski fenomeni, poput vremena , predstavljaju prirodnog saveznika. Zreo, odmeren, skroman, gotovo sasvim pomiren sa sobom, po završetku poslednje velike turneje Koen se, posle dužeg vremena, ponovo posvetio novim pesmama. Četrdeset pet godina posle izlaska čuvenog „Songs of Leonard Cohen“( 1967) , dočekali smo ( tek) dvanaesti studijski album vanserijskog kanadskog umetnika .

Opširnije...

Povratak lošeg: Tom Waits

Vrednovanje: ONONONONON / 10
Autor Dušan Bajić
31. 01. 2012.

TWTom Waits je jedinstvena i unikatna figura savremene muzike i uopšte umetnosti. Mešajući blues, jazz, rock, polku, šansonu, country i ko zna šta sve još, uz hrapav glas koji zvuči kao da su mu glasne zice pokidane, stvorio je potpuno originalan muzički stil. Sedam godina nismo dobli ništa novo od njega, mada je diskografski bio prisutan jednim live albumom i kompilacijom nekih ranijih i raritetnih pesama.

Krajem avgusta prošle  godine konačno izlazi singl simboličnog naziva “Bad As Me” a ubrzo potom i album istog naziva. Ono što Waits sigurno nije očekivao je da će njegov novi album doći po prvi put, od kada je izdao svoj debi album 1973. godine, na šesto mesto Billboardove liste albuma i deseto mesto UK liste albuma.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 28 - 36 od 72

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445183
ETNA