Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Delča

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Branislav Zukić
26. 07. 2011.

DelčaNajveći problem sa lošim vestima je nemogućnost da se predvidi njihova jačina i učestalost. Ništa bolje nije ni sa našom pripremljenošću na njih- kad god nam ih saopštili, nije prikladan momenat. Upriličene u doba drastičnog slabljenja sunčanih naleta, kakvom smo nazočni ovih dana na (divljem) zapadu Balkana, loše vesti izgledaju još gore. Upadljivo višednevno skrivanje Sunca krajem ovog jula poklopilo se sa rafalom izrazito tužnih, čak i mučnih  novosti .

Opširnije...

Sve sličnosti sa stvarnim ljudima i događajima su namerne

Vrednovanje: ONONONONON / 14
Autor Danka Debeljak
08. 07. 2011.

Manifest

Kanda Kodža i Nebojša nas, posle singla „Kafane i rokenrol“ koji je bio uvod za priču o „Divnim danima“, u prosutom prostoru „Solara“ gde su otkrivene „Tajne letenja“, „Dece tame“ u goloj „Krizi morala“, vode pod „Stakloduvačke svodove“ novog albuma nazvanog „Manifest“.

Bend je oformljen 1991. godine uz, do danas, povremene izmene u sastavu sa pesmama sa kojima je lako identifikovati se, kroz snažnu osećajnu vrednost u izrazu. Pored angažovane lirike stajala je i, mnogo jača, individualna emotivna politika praćena raznim muzičkim stilovima pune dve decenije. „KKN“ nam je sve ovo vreme pružao svest „o drugom“, ali i o nama samima tako da se začne nešto novo uz muziku koja je sve transcedentnija i uvek pokriva više slojeva života, više značenja, gde pesme nisu samo ljubav ili samo politika, gde je sve podjednako racionalno i iracionalno. Nakon „Manifesta“ – šestog studijskog albuma, to je ponovo jasno, ali ne i zašto se za bendom još uvek vuku one otrcane fraze poput „eskapizma u lirici“.

Opširnije...

Nemušto "da" (II deo)

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Miroslav Trandafilović
28. 05. 2011.

(Iz prethodnog dela teksta:)

PDarko Rundek za glavu se hvata!rošlo je već pet godina od izlaska pretposlednjeg studijskog albuma Darka Rundeka i Kargo orkestra pod nazivom "Mhm Aha Oh Yeah Da Da". Na dva prsta levog stopala mogu nabrojati albume koji su mi se dopali na prvo slušanje i kojima se rado vraćam. Brojni su oni albumi koji su mi bili simpatični na prvo slušanje i koji nisu doživeli drugo, a govoreći o ovom Rundekovom albumu - ne svrstavam ga ni u jednu od ove dve kategorije.

Opširnije...

Nemušto "da" (I deo)

Vrednovanje: ONONONONOFF / 6
Autor Miroslav Trandafilović
28. 05. 2011.

(Darko Rundek, "Mhm Aha Oh Yeah Da Da")

Verovatno se u (sad već brojnim) tekstovima objavljenim na "Marginalcu" našla i neka lepo opisana "žal za mlados' " u kojoj se vatreno i živo prenosi uzbuđenje omladinca koji hita kući noseć' teško stečeni komad vinila u rukama, sve goreći od nestrpljenja da sa razdrndanog gramofona čuje zvuke nove stranice istorije potpisane rukom njegovog omiljenog umetnika.

Rundek, himselfBlagodareći tekovinama internet-kulture (ili kudeći iste) možemo samo da se sa nostalgijom sećamo vremena kada nije bilo rapid-šerova, fajl-tjubeva, mega-aploudova i ostale galanterije namenjene rasturanju piraterije. Oni (malobrojni) koji budu čitali ovaj tekst, verovatno će se složiti sa mnom, da muzika skinuta putem interneta ne budi veliko nestrpljenje za slušanjem. Kada je moj slučaj u pitanju - mnogo toga je skinuto, a da nikad nije preslušano... Napravih veliki uvod, sa dobrim razlogom.

Prošlo je već pet godina od izlaska pretposlednjeg studijskog albuma Darka Rundeka i Kargo orkestra pod nazivom "Mhm Aha Oh Yeah Da Da". Na dva prsta levog stopala mogu nabrojati albume koji su mi se dopali na prvo slušanje i kojima se rado vraćam. Brojni su oni albumi koji su mi bili simpatični na prvo slušanje i koji nisu doživeli drugo, a govoreći o ovom Rundekovom albumu - ne svrstavam ga ni u jednu od ove dve kategorije.

* * *

Opširnije...

O usnuloj metropoli

Vrednovanje: ONONONONON / 52
Autor Branislav Zukić
17. 03. 2011.

Beograd spava

Grupa „U škripcu“ napravila je tokom svoje karijere nekoliko pesama koje su postale poprilični hitovi. Kada se to  kaže,  misli se na refrene  prepoznatljive  od Vardara do Triglava, a od Đerdapa pa do Jadrana da ne pominjemo. Sudbina tih pesama, kao i svih ostalih izuzetno kvalitetnih, takva je da su svojim životnim vekom prebacile rok trajanja grupe koja ih je iznedrila. Za „Škripac“ je naročito značajna bila 1983. godina. Tada je izašao LP eksklamatorski prozvan   „O, je!“, zaslužan za svrstavanje muzičkog  četverca  iz Beograda u društvo najcenjenijih izvođača.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 28 - 36 od 65

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565568
ETNA