Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

Još uvek skriveno blago

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Dušan Bajić
12. 02. 2012.

omotAmy Winehouse  "Lioness: Hidding Treasures"

Dobro, nije više čudno (ili jeste?) kada se nečija sjajna muzička karijera završi tragično i fatalno da se na tržistu pojave do tada neobjavljeni albumi, kompilacije ili live snimci. Tako je bilo kada je Ian Curtis iz grupe Joy Division  izvršio samoubistvo, John Lennon ubijen, ili Bob Marley umro od raka.I tako dođosmo do Amy Winehouse koja je 23. jula  2011. godine u nizu višegodišnjih incidenata podlegla alkoholu i narkoticima u 27. godini života.To naravno nije opravdanje za pohlepnost i alavost diskografskih kuća i muzičke industrije koja je ipak, čini mi se, došla glave talentovanoj pevačici.

Opširnije...

Novi Koen: Svežina starih ideja

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Branislav Zukić
03. 02. 2012.

LC

Leonard Koen već odavno nema poteškoća sa interpretacijom i prijemom svojih dela – izađe čovek na binu, skine šešir i nakloni se i publika je već u delirijumu. Tokom svoje višedecenijske karijere stvorio je tušta i tma antologijskih stihova i sijaset nezaboravnih pesama, a relativno skoro (septembra 2009) gledali smo ga u Beogradu i uverili se u to da istinskim velikanima čak i tradicionalno neprijateljski fenomeni, poput vremena , predstavljaju prirodnog saveznika. Zreo, odmeren, skroman, gotovo sasvim pomiren sa sobom, po završetku poslednje velike turneje Koen se, posle dužeg vremena, ponovo posvetio novim pesmama. Četrdeset pet godina posle izlaska čuvenog „Songs of Leonard Cohen“( 1967) , dočekali smo ( tek) dvanaesti studijski album vanserijskog kanadskog umetnika .

Opširnije...

Povratak lošeg: Tom Waits

Vrednovanje: ONONONONON / 10
Autor Dušan Bajić
31. 01. 2012.

TWTom Waits je jedinstvena i unikatna figura savremene muzike i uopšte umetnosti. Mešajući blues, jazz, rock, polku, šansonu, country i ko zna šta sve još, uz hrapav glas koji zvuči kao da su mu glasne zice pokidane, stvorio je potpuno originalan muzički stil. Sedam godina nismo dobli ništa novo od njega, mada je diskografski bio prisutan jednim live albumom i kompilacijom nekih ranijih i raritetnih pesama.

Krajem avgusta prošle  godine konačno izlazi singl simboličnog naziva “Bad As Me” a ubrzo potom i album istog naziva. Ono što Waits sigurno nije očekivao je da će njegov novi album doći po prvi put, od kada je izdao svoj debi album 1973. godine, na šesto mesto Billboardove liste albuma i deseto mesto UK liste albuma.

Opširnije...

Veseljkov zdrav đir

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
17. 12. 2011.

TBFFantastična avantura traženja najnesrećnijeg živog bića naše galaksije, ili kompletne Vaseljene, teško da bi imala drugi ishod od proglašavanja konja Veseljka za apsolutnog pobednika. Ovo živopisno, ali čemerno i zlogubo stvorenje, ima sudbu kakvu ne bismo poželeli ni najgorem neprijatelju – u procesu parenja konja ( i kobila, naravno), dodeljena mu je uloga „razigravača“. Izvedu ga pred njemu svakako neobično privlačnu pripadnicu suprotnog pola sa namerom da ju pripremi za ono što tek dolazi ( glavni pastuv), i, kada mu je najlepše, odvlače ga u stranu neobavljenog posla ( i penušave gubice) , dok drugi konj (kako to već obično biva) čini lepotici sve one stvari koje je Veseljko kanio napraviti. Filmskim žargonom – nepravda na k(j)ub(r)ik!

Opširnije...

Teške boje

Vrednovanje: ONONONONON / 26
Autor Branislav Zukić
15. 10. 2011.

Teške boje

Muzička  karijera Gorana Barea odavno se svrstava u korpus višedecenijskih fenomena, a unikatni Vinkovčanin i dalje uspeva da s vremena na vreme podigne veliku prašinu.   Njegov način života ( koji je, naravno, duboko lična stvar) toliko puta je bio predmetom pažnje samozvanih dušebrižnika ( znate ih, specijalisti za prebrojavanje  trunja u tuđim beonjačama)  da je Bare, ponajmanje sopstvenom zaslugom, opserviran i seciran češće nego muzika koju stvara. Verovatno to ne hoteći, stekao je reputaciju, jezikom jednog beogradskog zaštićenog svedoka, kantroverznog umetnika. I oni koji ga vole, kao i eksperti za neuočavanje balvana u sopstvenim očima, lako će se usaglasiti  oko jedne stvari – šta god radio, kako god se ponašao, Goran Bare je svojom muzikom uvek imao šta da kaže.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 28 - 36 od 70

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3013243
ETNA