Početna stranica arrow Bubanj i falš

Bubanj i falš

O Ljubavnom slepilu

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
21. 07. 2013.

getsbiSvaki iole iskusniji, poznatiji ili slavniji muzičar rekao bi istu stvar klincima koji tek počinju prebirati po gitarskim žicama – nemojte, kumim vas svedržiteljem, ulaziti u avanturu obrade neke pesme ako niste u stanju da ponudite njeno drugačije viđenje, nov ugao ili sasvim različitu interpretaciju. Volite li, pak, javno brukanje, pogledajte, za nauk, primer nesrećnog Robija Vilijamsa i njegovo skandalozno poimanje velikog hita Džordža Majkla, pop himne “Freedom”. Ako vam ni to nije dovoljno, jer slovite za preispoljnog mazohistu, izložite se dejstvu blurovske “Song 2” u verziji istog izvođača. Kada suicidne tendencije krenu u stampedo, odlazak sa ovog sveta može vam olakšati frontalno sučeljavanje “I love rock'n'roll” i “(I can't get no) satisfaction” (kako ih doživljava Britni Spirs), pa onda “Smooth Criminal” (zbog „Alien ant farm“ siroti Majkl Džekson i sad se u grobu okreće) ili potpuno upropašćenom varijantom “Sweet child of mine”, što ju je iznedrila Šeril Krou.

Opširnije...

Kao da je bilo nekad

Vrednovanje: ONONONONOFF / 5
Autor Jelena Pavlović
23. 11. 2012.

nestvarne stvariZaređale se neke godišnjice ovih dana. Godišnjece rođenja onih kojih više nema ili datumi odlaska s ovog sveta. Mene, kao savremenika njihovog stvaranja, sve to opet podseća na eksploziju kreativnosti osamdesetih godina. I nosi sa sobom i malo sete, što da ne. Ali me i opet vraća da staro pitanje, do kada trebamo da čekamo da ponovo nastane nešto što se dešavalo tih osamdesetih. Jer nakon toga, bar što se muzike tiče, mi samo i stalno nešto preživljavamo. Dens devedesetih ili kao se god to zvalo- preživeli. Žene zelene, plave slonove i slična natprirodna bića – preživeli. Otvaračice usta i ostale netalentovane individue sa malih ekrana – preživeli.

Opširnije...

Predubok trag pod levom miškom

Vrednovanje: ONONONONOFF / 20
Autor Branislav Zukić
05. 11. 2012.

Milan MladenovićPovodom osamnaest godina od smrti MIlana Mladenovića, "Marginalac" se klanja senima velikog muzičara, uz ponovno objavljivanje teksta koji se pojavio na današnji dan pre tri godine. 


Slaveći svoju četrdesetogodišnjicu, septembra 1989. godine, Radio Novu Sad je  bio organizator sedmog  radijskog EBU festivala. Ni prvi ni poslednji događaj te vrste, za mnoge već odavno spakovan u neku od ladica bezbrižnih uspomena, ali za mene jedan od najupečatljivijih momenata u životu, poput trenutka kada je Boško Palkovljević video Josipa Broza . Tog septembarskog dana, pre nešto više od dvadeset godina, prvi put u životu sam gledao koncert grupe EKV.

Opširnije...

O avionu punom pijanih i ludih

Vrednovanje: ONONONONOFF / 6
Autor Branislav Zukić
16. 10. 2012.

grrrPrve poruke, uobličene u  reči - izgovorene, napisane ili otpevane -  oduvek su imale popriličan udeo u formiranju konačnog utiska o nekom govorniku, piscu ili muzičaru. Ako neko odmah ugrabi našu pažnju, lako će je držati i u narednih pola sata, nedelju dana ili četiri minuta. To, naravno, uopšte nije lako niti jednostavno, pa je efektan početak privilegija najboljih, najkreativnijih i najzanimljivijih. Zato se, već posle nekoliko uvodnih Krležinih rečenica, recimo, automatski primamo za glavu, koja, bombardovana bogatstvom i sočnošću rečenice, tu i tamo utrne i otupi paralisana duhovnim zadovoljstvom dotad nedoživljenim. Iz sličnih razloga ustajemo iz fotelje, prekinuvši čitanje mnoge dobre knjige, sa namerom da malo prošetamo po sobi, sačekavši da se smire tektonski poremećaji izazvani samo jednom, maestralno izlivenom rečenicom (posle koje je kalup nepovratno razbijen).

Opširnije...

Još uvek skriveno blago

Vrednovanje: ONONONONON / 6
Autor Dušan Bajić
12. 02. 2012.

omotAmy Winehouse  "Lioness: Hidding Treasures"

Dobro, nije više čudno (ili jeste?) kada se nečija sjajna muzička karijera završi tragično i fatalno da se na tržistu pojave do tada neobjavljeni albumi, kompilacije ili live snimci. Tako je bilo kada je Ian Curtis iz grupe Joy Division  izvršio samoubistvo, John Lennon ubijen, ili Bob Marley umro od raka.I tako dođosmo do Amy Winehouse koja je 23. jula  2011. godine u nizu višegodišnjih incidenata podlegla alkoholu i narkoticima u 27. godini života.To naravno nije opravdanje za pohlepnost i alavost diskografskih kuća i muzičke industrije koja je ipak, čini mi se, došla glave talentovanoj pevačici.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 65

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2565561
ETNA