Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Isus u bunkeru

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Predrag Ž. Vajagić
11. 07. 2009.

WR

„Priznanje da je svet lep traže od mene obično oni koji su mi ga ogadili“

Stanislav Ježi Lec

Opširnije...

Muve

Vrednovanje: ONONONONOFF / 12
Autor Predrag Ž. Vajagić
06. 05. 2009.

MuvaČim sunce ozubati, mamurne od sna (ali spremne da odmah unerede trenutni poredak dana) izlaze iz ćoškova i kriveći ljubopitljivo glave vrzmaju se tražeči uzletišta. Bez muva se ne može zamisliti uživanje u mesecima što slede, makar ga njihovo prisustvo uporno remetilo. Gospodar muva Belzebub ih, umesto balončića, izduvava iz lulice užarenog dana.

Opširnije...

Ringlov

Vrednovanje: ONONONONOFF / 10
Autor Branislav Zukić
05. 05. 2009.

ringlovSimpatični centarfor skopskog Vardara i, jedno kratko vreme, zagrebačkog Dinama, nema nikave veze sa temom ovog teksta. Zapravo, postoji tek jedna posredna nit koja ga sa njom  spaja. Ponosni vlasnik velelepnih brčina i strah i trepet golmana u prvoj ligi SFRJ ima prezime koje je neobično slično  jednoj od nekad omiljenih zanimacija musave dece u ataru pitomog vojvođanskog sela. Samo jedan glas razdvajao je to prezime  od naziva divlje voćke  koju su horde  galamljivih  napasnika zaposedale svakog proleća. Fuzbaler je bio, i još uvek, bogu hvala, jeste, Ringov, voćka se zvala , i još uvek se, nego kako, zove- ringlov.

Opširnije...

Radio sa čudesnim osobinama

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Bogdan Šuput
22. 04. 2009.

RadioBudim se naglo, u magnovenju. Vreli čaršav ispod mene, teret jorgana pojačava izgužvani i vlažni jastuk. Kroz sekunde koje liče na večnost dovlačim se do stvarnosti. Okrećem se kao na roštilju i prvo što u mrklini sobe privlači moju pažnju jeste neobično crvenkasto svetlucanje koje dopire sa noćnog ormarića. Kao da odgonetam tajnu šifru u mislima mi se kristališe jasna spoznaja da mi uređaj, koji se može upravo tako nazvati za ovu priliku, saopštava nečujno koje je doba ove poodmakle i mučne noći.

Opširnije...

Dva Uskrsa

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
16. 04. 2009.

Uskrsnja jajaOni koji su, majku ti božju, odrastali u socijalističkoj zajednici urušenoj tokom poslednje decenije XX stoleća, odlično pamte jedan fenomen, u ovo naše slavno doba skoro zaboravljen. Zapravo, ima toga i danas, ali se zove drugačije i dostupno je samo odabranima. Uglavnom nalik jedni drugima, domovi samoupravljača svečano su oživljavali svaki put kada bi u radnoj organizaciji u kojoj je zaposlen jedan od roditelja bio podeljen „višak”.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 73 - 81 od 83

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3199310
ETNA