Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Gustav

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Predrag Ž. Vajagić
28. 11. 2010.

GusztavHologrami nostalgije utisnuti na disk skupa sa nekoliko petominutnih odiseja legendarne mađarske zamlate, danas, po tarifi lokalnog piratskog sineaste, vrede svega stotinak dinara. Kada sam pre nekoliko dana nabasao na Gustava, obradovao sam mu se kao pobratimu u tuđini koga ću ponovo ugostiti... Moja ćerka ga je precrtavala, smejući se njegovoj kosi, a ja sam sledio bledi "tajanstveni plamen".

Svake večeri dvorište se igralo svog egzodusa. Igra se prekidala čim bi neki šmrcavi glasnik objavio da je prošlo sedam. Ustreptale devojčice izlazile bi iz zajedničkih skrovišta, igračke ostajale u prašini, a nedorečene zamisli čekale jutro da se konačno ostvare. Crtani film u 19.15 bio je važniji od svega!

Opširnije...

Intervju: Teofil Pančić

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Jelena Pavlović
07. 11. 2010.

Teofil Pančić, foto: FONETSamo nekoliko dana nokon što je otvorio i bio glavni gost festivala književnosti u Leskovcu Think Tank Town 4, Teofil Pančić dobio je nagradu ''Dušan Bogavac'' za etiku i hrabrost, koju dodeljuje istoimena fondacija Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

U saopštenju se navodi  da je Pančić, kao novinar, kolumnista i kritičar svojim promišljenim, hrabrim i angažovanim tekstovima, publikovanim u nedeljniku ''Vreme", kao i u listovima i časopisima širom bivše Jugoslavije, pokazao i dokazao da u srpskom novinarstvu postoje autori, ličnosti sa profesionalnim integritetom, koji svojim stilom, erudicijom i traganjem za istinom čine ovu epohu i ovdašnje prostore boljim i podnošljivijim. A šta na slične teme kaže on sam?

Opširnije...

Tačno u podne

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Politika online
29. 09. 2010.

PekićTe večeri negde krаjem jаnuаrа 1992, u Vrnjаčkoj Bаnji, gde smo Pekić i jа bili nа nekom političkom skupu, nаjviše smo rаzgovаrаli o filmu Tаčno u podne. Temа se nаmetnulа slučаjno, jer smo sutrаdаn u podne u tаmošnjoj biblioteci imаli zаkаzаn zаjednički književni nаstup. Književno veče tаčno u podne, šаlili smo se i preslišаvаli se o detаljimа iz legendаrnog Cimermаnovog filmа.

Slušаj, Peko (tаko smo gа zvаli), tvoj sutrаšnji prolаzаk kroz glаvnu ulicu imа dа bude izveden kаo čuveni hod Gаrijа Kuperа premа železničkoj stаnici. Isprаvićeš se, „režirаlа” sаm mu zа stolom, i korаčаti zverski nаpregnutim korаkom, lаko zаbаčenih rаmenа unаzаd, ruku blаgo rаširenih, аli dа desnа s vremenа nа vreme okrzne bаkelitnu dršku koltа, kojа viri iz futrole, tek dа proveriš dа li je oružje priprаvno. Otkud znаš dа je to bаš kolt, moždа je remington, opomenuo me ozbiljno. Ne, ne, u pitаnju je krаćа cev, brаnilа sаm se, kаo bаjаgi stručno.

Opširnije...

Kao rani mraz

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Branislav Zukić
05. 09. 2010.

Plakat filma u holu bioskopa, by Robert TotTemerinskoj premijeri filma „Kao rani mraz“ prisustvovao je autor, Đorđe Balašević, kao i nekoliko glumaca – Radoje Čupić, Ivan Đurić, Jovana Balašević i devojčica Snežana Konstantin. Na konferenciji za novinare oni su govorili o radu na ovom filmu i utiscima sa dosadašnjih premijera, dok se Đorđe Balađević , u svom stilu, osvrnuo na proces stvaranja filma, pomenuvši i neke dalje korake u svojoj rediteljskoj karijeri. Nezaobilazne su bile i, naravno, asocijacije na muziku. Sa autorom i članovima filmske ekipe razgovarao je Branislav Zukić.

Opširnije...

"Video V. Poezija" - web premijera poetskog filma "Udah"

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
22. 08. 2010.

 Devojka u belom s korpom lišća i slova posećuje urbanu svakodnevicu.Kratki film “Udah” drugi je od sedam filmova iz omnibusa "Video V. Poezija" Natalije Ž. Živković. Omnibus je zasnovan na poeziji nagrađenoj (prvom) "Nagradom Risto Ratković za mlade autore" (2009), u konkurenciji ex-Yu regiona.

Uz vanredni debi Slavice Marković, uočavamo Slobodana Aleksića - Parižanima znanog iz teatra “Pantin” a ovdašnjima iz užeg izbora za voditelja Evrovizije 2008.

Muzički, granice probijaju Technodromes The numerom “Na granici sna”, a vizuelna barijera probijena je uspešno na filmskim, multimedijalnim i književnim festivalima u Srbiji i Hrvatskoj, kao i na RTV Vranje.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 64 - 72 od 84

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3445170
ETNA