Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Kao rani mraz

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Branislav Zukić
05. 09. 2010.

Plakat filma u holu bioskopa, by Robert TotTemerinskoj premijeri filma „Kao rani mraz“ prisustvovao je autor, Đorđe Balašević, kao i nekoliko glumaca – Radoje Čupić, Ivan Đurić, Jovana Balašević i devojčica Snežana Konstantin. Na konferenciji za novinare oni su govorili o radu na ovom filmu i utiscima sa dosadašnjih premijera, dok se Đorđe Balađević , u svom stilu, osvrnuo na proces stvaranja filma, pomenuvši i neke dalje korake u svojoj rediteljskoj karijeri. Nezaobilazne su bile i, naravno, asocijacije na muziku. Sa autorom i članovima filmske ekipe razgovarao je Branislav Zukić.

Opširnije...

"Video V. Poezija" - web premijera poetskog filma "Udah"

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
22. 08. 2010.

 Devojka u belom s korpom lišća i slova posećuje urbanu svakodnevicu.Kratki film “Udah” drugi je od sedam filmova iz omnibusa "Video V. Poezija" Natalije Ž. Živković. Omnibus je zasnovan na poeziji nagrađenoj (prvom) "Nagradom Risto Ratković za mlade autore" (2009), u konkurenciji ex-Yu regiona.

Uz vanredni debi Slavice Marković, uočavamo Slobodana Aleksića - Parižanima znanog iz teatra “Pantin” a ovdašnjima iz užeg izbora za voditelja Evrovizije 2008.

Muzički, granice probijaju Technodromes The numerom “Na granici sna”, a vizuelna barijera probijena je uspešno na filmskim, multimedijalnim i književnim festivalima u Srbiji i Hrvatskoj, kao i na RTV Vranje.

Opširnije...

Omnibus "Video V. poezija"

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
20. 06. 2010.

Plakat filmaOmnibus “Video V. Poezija“ Natalije Ž. Živković sastoji se od sedam kratkih filmova.

Zasnovan je na poeziji Natalije Ž. Živković nagrađenoj  (prvom) „Nagradom Risto Ratković za mlade autore“ (Crna Gora, 2009), u konkurenciji ex-Yu regiona. Knjiga „U aorti mog srca“ izlazi u septembru, u izdanju festivala.

Poezija na kojoj je omnibus zasnovan objavljivana je u „Antologiji nove poezije Yu prostora VAN KUTIJE“, književnim časopisima kao što su „Disovo proleće“, „Trag“, „Knjigomat“, „Treći trg“, zborniku „Rukopisi 33“.

Opširnije...

Mileta Prodanović-Vaspitavanje sredine

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Marginalac
21. 10. 2009.

Mileta Prodanović - Brandopolis

Poznati slikar i pisac iz Beograda, Mileta Prodanović, nedavno je dao intervju za e-novine. Uz saglasnost našeg prijateljskog portala, prenosimo kompletan razgovor koji je sa Prodanovićem vodila Sonja Ćirić.

Opširnije...

Zadušnice

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Branislav Zukić
10. 10. 2009.

SvećaNisam neki vernik. Nikad nisam bio neki vel'ki vjernik, rekao bi Sejo Sexon.  Nije ni Pahomije, ako ćemo pošteno, ni čika-Jova iz Gospođinaca. Na moju veliku sreću, lišen sam naopake nastranosti  koju ni oni nemaju, makar ako je verovati zvaničnim sudskim organima ( nije ih osudilo) . Tolstojevim shvatanjima sam tek donekle blizak- on je čovek bio verujući, ali izričito antiklerikalan, tako da nam je zajednička samo njegova druga osobina. Ponajviše se, po tom pitanju, slažem sa Igorom Mandićem , koji je jednom prilikom rekao da "je komunizam to dobro bio zatro" ( misleći na gramzivi kler, "daj koliko daš" formulacije i poguban uticaj retrogradnih shvatanja na aktuelna društvena zbivanja). Ideja da nekome ljubim ruku ( sem svojoj ženi, kada spava, ili dok je budna, svejedno) uopšte ne korespondira sa mojim bićem.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 64 - 72 od 81

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3118496
ETNA