Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Sideways

Vrednovanje: ONONONONOFF / 7
Autor Branislav Zukić
30. 08. 2009.

sidewaysMislim da mi se dva puta u životu dogodilo da odem u bioskop da pogledam neki film a da prethodno nemam nikakva saznanja o njemu. Prvi put je to bilo još sredinom devedesetih, kada me je kum bukvalno ugurao u neudobnu stolicu novosadske "Arene" , uveravajući me da smo došli da gledamo "pravu filmčinu". Kum, naravno, nije imao pojma o umetničkom delu koje je izronilo niotkud  pred naše oči, kao što nije imao pojma koliko je bio u pravu sa svojom napamet izrečenom kvalifikacijom.

Opširnije...

Toni Pehar (1952-2009)

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
15. 07. 2009.

ToniIn Memoriam

Piše Mile Stojić

Dok sam prošlog vikenda čitao stihove na Šantićevim večerima u Mostaru, stiže vijest da je u nedalekoj bolnici na Bijelu Brijegu umro glumac Toni Pehar. 

Smrt je prekinula pjesmu. Bili smo dugogodišni prijatelji, osjećao sam ga bratom blizancem: Iliri, pjesnici, istog zavičaja, istih sudbina. Rođen u Orlacu, potomak katolika iz Gradnića i muslimanke iz Mostara (rođ. 1952.), Toni bijaše vjerojatno prvi izdanak vinogradarske obitelji Pehara koji je ušao u kazalište. Pehar i peharnik, čim je ušao u hram morao je postati prvosvećenik, jer to su, naprosto, takvi ljudi. Dar i zanos, genijalnost i šlamperaj, grubost i nježnost, no uvijek i u svakom slučaju odanost i vjernost do kraja.

Opširnije...

Isus u bunkeru

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Predrag Ž. Vajagić
11. 07. 2009.

WR

„Priznanje da je svet lep traže od mene obično oni koji su mi ga ogadili“

Stanislav Ježi Lec

Opširnije...

Muve

Vrednovanje: ONONONONOFF / 12
Autor Predrag Ž. Vajagić
06. 05. 2009.

MuvaČim sunce ozubati, mamurne od sna (ali spremne da odmah unerede trenutni poredak dana) izlaze iz ćoškova i kriveći ljubopitljivo glave vrzmaju se tražeči uzletišta. Bez muva se ne može zamisliti uživanje u mesecima što slede, makar ga njihovo prisustvo uporno remetilo. Gospodar muva Belzebub ih, umesto balončića, izduvava iz lulice užarenog dana.

Opširnije...

Ringlov

Vrednovanje: ONONONONOFF / 10
Autor Branislav Zukić
05. 05. 2009.

ringlovSimpatični centarfor skopskog Vardara i, jedno kratko vreme, zagrebačkog Dinama, nema nikave veze sa temom ovog teksta. Zapravo, postoji tek jedna posredna nit koja ga sa njom  spaja. Ponosni vlasnik velelepnih brčina i strah i trepet golmana u prvoj ligi SFRJ ima prezime koje je neobično slično  jednoj od nekad omiljenih zanimacija musave dece u ataru pitomog vojvođanskog sela. Samo jedan glas razdvajao je to prezime  od naziva divlje voćke  koju su horde  galamljivih  napasnika zaposedale svakog proleća. Fuzbaler je bio, i još uvek, bogu hvala, jeste, Ringov, voćka se zvala , i još uvek se, nego kako, zove- ringlov.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 64 - 72 od 76

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2634637
ETNA