Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Mi smo DADAnti

Vrednovanje: ONONONONOFF / 11
Autor Željko Barišić
17. 02. 2012.

DADAnti

Dozvolite da se predstavimo; mi smo DADAnti iz Splita, i bavimo se promicanjem svih vrsta eksperimentalnih umjetnosti.

Ruku na srce, to je preširok pojam i općenito trebalo bi ga pobliže označiti. Za nas ono znači; sve što je u opreci s mainstreamom, općeprihvaćenim gledanjem na stvari, sve što se opire teroru svakodevnog i preovlađujućeg za nas znači eksperimentalno i samim tim je dobro došlo.

Znači, ako imate neku pjesmu koju su vaši bližnji ili prijatelji ogadili i zorno utvrdili da nemate ama baš nikakva talena, to za nas ne važi; mi smo vas spremni saslušati i vrlo je vjerovatno da ako se svima njima to ne sviđa da je to baš u redu i da vi njegujete poetiku koja navlastito korespondira s našom. Pronađena stvar  obavlja ovdje strogo uzevši istu službu kao i san, tako što oslobađa pojedinca paralizirajućih čuvstvenih skrupula, vraća mu snagu i daje do znanja da je prekoračena prepreka koju je možda smatrao nepremostivom, kako kaže Andre Breton o međuodnosu stvari u svojem ogledu 'Luda ljubav' i koju možemo sasvim efemrno prilagoditi i toj vašoj nakani.

Opširnije...

Drugi svet

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Marija Hajdić
13. 12. 2011.

lajker Talozi i kovitlaci opažaja pokretači su misli, uzburkavaju i hrane maštu, iniciraju životne, ali i koncepcije o izobličenju života, njegovim mnogostrukim pojavnim oblicima. Oblikovanje  druge stvarnosti polje je kreativne dimenzije umetnosti, između ostalog i književnosti. Virtrelno oživljena stvarnost  novotarija je zanimljiva i uzbudljiva, kao i svaka nova igračka.

Opširnije...

Takoj ti zapisano

Vrednovanje: ONONONONON / 9
Autor Dejan Đorđević
03. 11. 2011.

sudbina

Opširnije...

Ostavka Ane Ristović

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor ...
02. 11. 2011.

ostavka

Poštovаni,

Ovom prilikom želim dа vаm sаopštim svoju odluku o podnošenju ostаvke nа mesto urednice zа poeziju u ,,Književnom mаgаzinu“. Molim, istovremeno, dа ovo moje pismo bude poslаto nа аdrese svih člаnovа Srpskog književnog društvа. Rаzlogа zа ovаkаv korаk imаm nekoliko.

Opširnije...

Limeni doboš

Vrednovanje: ONONONONON / 14
Autor Predrag Ž. Vajagić
02. 10. 2011.

Limeni dobošDaje se na znanje:


Ne treba

biti mnogo muzički obdaren, pa shvatiti da smo mi – pesma među narodima. Kao bundeva međ lubenicama sijamo vrlinom. To je ta slobodarska nesputanost našeg naciona, svojstvena, na primer, krdu divljih konja dok im razvigorac draška grive ili jatu planinskih orlova strvinara kad se voznesu nebu pod pelerinicu.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 37 - 45 od 71

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385782
ETNA