Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Igre sa smrću Stanislava Krakova

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 9
Autor Mirko Demić
03. 04. 2015.


Krakov


“Ne misli se pred smrću, već se opija njome.”

KrilaStanislav Krakov je „provukao svoj život“ kroz četiri rata. Nekome će se učiniti da mu je sudbina bila naklonjena, dok će on u tome videti njenu svirepost. Svejedno, malo ko je u srpskoj književnosti ostavio tako dubok i upečatljiv trag, a da je tako kratko aktivno učestvovao u njoj.  Gotovo ničije književno delo, kao njegovo,  nije bilo toliko izloženo prisilnom višedecenijskom zaboravu. Njegov romansijerski i novelistički angažman  traje tek nekoliko godina, nakon čega se,  jednako strasno i ne bez dara, predaje publicistici, filmu, putopisnoj i memoarskoj prozi. Međutim, u svim stvaralačkim fazama on uvek piše i govori o istom – o časti: ljudskoj i nacionalnoj – tom amanetu koji je primio od oca na samrti, dobivši usput agreman da ukoliko tu čast  iko dovede u pitanje – mora biti spreman za nju i da ubije.

Opširnije...

Oblomov je ustao!

Vrednovanje: ONONONONON / 11
Autor Marginalac
28. 03. 2015.

001

Petak je , cene srećnici, dan za metak, a ovaj petak doneo je, sudeći barem po zadovoljnom izrazu lica pedesetak posetilaca – satirični imetak!
002

Milica (Kravić) je na pravi način pitala i saplitala, Branislav (Zukić) i Predrag (Ž.Vajagić) su odolevali, dolevali, odgovarali, pomalo ogovarali i (pre)dozirano čitali svoje ispisničke (donekle i isposničke)  tekstove,  sada već svima znane odrednice iz legendom zagrnutog rečnika marginalizma „Kucanj u prazno“!

Opširnije...

Je suis...

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
08. 01. 2015.

charlie

Opširnije...

Ovaj video će vas sigurno rasplakati

Vrednovanje: ONONONONON / 11
Autor Slobodan Sadžakov
07. 11. 2014.

bad-news

U ponudi medijskih sadržaja zapatila se pojava video snimaka obično naslovljenih sa ,,Ovaj video će vas sigurno rasplakati“. Ili u veselijoj varijanti – ,,sigurno nasmejati“. Ovo ,,sigurno“ siguran je znak da su svemogući mediji otišli korak dalje, da više nisu ograničeni na ,,skromnu“ ulogu da informišu. Sada poznaju i naša krhka emotivna stanja. Znaju da ćemo se sigurno rasplakati. Nama ostaje samo da to učinimo i ne razočaramo ih. Te iste medije koji s poslovičnom ravnodušnošću dele i sve druge sadržaje, s bombastičnim naslovima, rasparčavajući fragmente gnjilosti jednog društva. Te iste medije koji svakodnevno dokazuju koliko daleko se može otići u gaženju svih regula profesije i novinarske etike, koliko daleko se može otići u manipulaciji, patologiji senzacionalizma i izgradnji jednog potpuno lažnog sveta. Napokon, te iste medije koji kao ofucane iskežene hijene tragaju za nesrećama i tragedijama jer se i one sasvim dobro ,,pakuju“, jer su za njih kao i sve drugo – roba, a ljudske sudbine najbagatelnija među svim robama.Uz video snimak ili vest najčešće je plasiran i patetično-sažaljivi komentar, tek da se prikrije lešinarstvo, a naivni uvere da mediji nemaju drugih ciljeva sem svete misije pospešivanja dobrote i ganutljivost na ovom svetu.

Opširnije...

Svetska industrija smeća

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Charles S. Blake
09. 09. 2014.

pop starJednom sam pisao o “Nemačima pojma“. Mislim da će ovo ispasti u neku ruku slično. Opet je slučaj jednog ličnog otkrovenja. Možda je to, doduše, prepotentna i prejaka reč. Nije to ništa senzacionalno i revolucionarno, mada, mislim da je to slučaj sa svime što napišem. Radi se samo o mojim (redovno previše intenzivnim) doživljajima stvarnosti oko sebe i potrebe da ih detaljno predstavim, pre svega sebi, a onda i vama koji, možda, nabasate na ovo.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 28 - 36 od 81

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3118561
ETNA