Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Ne verujem u Boga

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Charles S. Blake
08. 05. 2015.


knjiga starostavnaJuče sam video komentar na pesmu Pink Floyd-a u fazonu, “ovo je najveće dostignuće čovečanstva na polju muzike, ako Bog sluša muziku, sluša ovo”, i odgovor, “lol, koji bog?”, u kontekstu da ne postoji tako nešto.

Pomalo mi je žao ljudi kojima su svetske religije pomutile, tj. ogadile pojam "Boga" i njegovo značenje, upropastile im veru generalno. Učinili ih agnosticima, odnosno kako oni češće vole pogrešno da se nazovu – ateistima. Caka je što za to nisu krive religije, nego upravo sami ljudi, isto kao i u slučajevima verskih ratova. Krstašima nije Bog rekao da idu da ubijaju, nego papa koji je pogrešno tumačio religiju koju propoveda. Religija je kao dinamit, može da ubije, ali može i da olakša, čak i spase život. U svakom slučaju, veoma teško može da snosi krivicu.

Opširnije...

Био једном један град

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Невена Варница
16. 04. 2015.

Nevena VarnicaСигурно сте пратили како су, протеклих недеља, две књиге усталасале  нашу свакодневицу. Мислим, нашу и њихову, тј. нашу и нашу, овај,  њихову и њихову, или беше њихову и нашу? Роман Покоравање француског романсијера Мишела Уелбека, како читамо, запалио је свет, а Историја дубровачке књижевности београдске професорке Злате Бојовић узнемирила је Хрватски сабор. Овом приликом, пишем поводом историје књижевности којом се и сама бавим. Али, првенствено, пишем о ружним речима, које пречесто прерастају у ружна дела.

Opširnije...

Igre sa smrću Stanislava Krakova

Vrednovanje: ONONONOFFOFF / 9
Autor Mirko Demić
03. 04. 2015.


Krakov


“Ne misli se pred smrću, već se opija njome.”

KrilaStanislav Krakov je „provukao svoj život“ kroz četiri rata. Nekome će se učiniti da mu je sudbina bila naklonjena, dok će on u tome videti njenu svirepost. Svejedno, malo ko je u srpskoj književnosti ostavio tako dubok i upečatljiv trag, a da je tako kratko aktivno učestvovao u njoj.  Gotovo ničije književno delo, kao njegovo,  nije bilo toliko izloženo prisilnom višedecenijskom zaboravu. Njegov romansijerski i novelistički angažman  traje tek nekoliko godina, nakon čega se,  jednako strasno i ne bez dara, predaje publicistici, filmu, putopisnoj i memoarskoj prozi. Međutim, u svim stvaralačkim fazama on uvek piše i govori o istom – o časti: ljudskoj i nacionalnoj – tom amanetu koji je primio od oca na samrti, dobivši usput agreman da ukoliko tu čast  iko dovede u pitanje – mora biti spreman za nju i da ubije.

Opširnije...

Oblomov je ustao!

Vrednovanje: ONONONONON / 11
Autor Marginalac
28. 03. 2015.

001

Petak je , cene srećnici, dan za metak, a ovaj petak doneo je, sudeći barem po zadovoljnom izrazu lica pedesetak posetilaca – satirični imetak!
002

Milica (Kravić) je na pravi način pitala i saplitala, Branislav (Zukić) i Predrag (Ž.Vajagić) su odolevali, dolevali, odgovarali, pomalo ogovarali i (pre)dozirano čitali svoje ispisničke (donekle i isposničke)  tekstove,  sada već svima znane odrednice iz legendom zagrnutog rečnika marginalizma „Kucanj u prazno“!

Opširnije...

Je suis...

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
08. 01. 2015.

charlie

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 28 - 36 od 83

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3195185
ETNA