Početna stranica arrow Betoven na uvce

Betoven na uvce

Oblomov je ustao!

Vrednovanje: ONONONONON / 11
Autor Marginalac
28. 03. 2015.

001

Petak je , cene srećnici, dan za metak, a ovaj petak doneo je, sudeći barem po zadovoljnom izrazu lica pedesetak posetilaca – satirični imetak!
002

Milica (Kravić) je na pravi način pitala i saplitala, Branislav (Zukić) i Predrag (Ž.Vajagić) su odolevali, dolevali, odgovarali, pomalo ogovarali i (pre)dozirano čitali svoje ispisničke (donekle i isposničke)  tekstove,  sada već svima znane odrednice iz legendom zagrnutog rečnika marginalizma „Kucanj u prazno“!

Opširnije...

Je suis...

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
08. 01. 2015.

charlie

Opširnije...

Ovaj video će vas sigurno rasplakati

Vrednovanje: ONONONONON / 11
Autor Slobodan Sadžakov
07. 11. 2014.

bad-news

U ponudi medijskih sadržaja zapatila se pojava video snimaka obično naslovljenih sa ,,Ovaj video će vas sigurno rasplakati“. Ili u veselijoj varijanti – ,,sigurno nasmejati“. Ovo ,,sigurno“ siguran je znak da su svemogući mediji otišli korak dalje, da više nisu ograničeni na ,,skromnu“ ulogu da informišu. Sada poznaju i naša krhka emotivna stanja. Znaju da ćemo se sigurno rasplakati. Nama ostaje samo da to učinimo i ne razočaramo ih. Te iste medije koji s poslovičnom ravnodušnošću dele i sve druge sadržaje, s bombastičnim naslovima, rasparčavajući fragmente gnjilosti jednog društva. Te iste medije koji svakodnevno dokazuju koliko daleko se može otići u gaženju svih regula profesije i novinarske etike, koliko daleko se može otići u manipulaciji, patologiji senzacionalizma i izgradnji jednog potpuno lažnog sveta. Napokon, te iste medije koji kao ofucane iskežene hijene tragaju za nesrećama i tragedijama jer se i one sasvim dobro ,,pakuju“, jer su za njih kao i sve drugo – roba, a ljudske sudbine najbagatelnija među svim robama.Uz video snimak ili vest najčešće je plasiran i patetično-sažaljivi komentar, tek da se prikrije lešinarstvo, a naivni uvere da mediji nemaju drugih ciljeva sem svete misije pospešivanja dobrote i ganutljivost na ovom svetu.

Opširnije...

Svetska industrija smeća

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Charles S. Blake
09. 09. 2014.

pop starJednom sam pisao o “Nemačima pojma“. Mislim da će ovo ispasti u neku ruku slično. Opet je slučaj jednog ličnog otkrovenja. Možda je to, doduše, prepotentna i prejaka reč. Nije to ništa senzacionalno i revolucionarno, mada, mislim da je to slučaj sa svime što napišem. Radi se samo o mojim (redovno previše intenzivnim) doživljajima stvarnosti oko sebe i potrebe da ih detaljno predstavim, pre svega sebi, a onda i vama koji, možda, nabasate na ovo.

Opširnije...

Dvanaesti odlivak (Slovo o Rodenu)

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
19. 08. 2014.

potpis

Jednom razmotano, asocijativno klupko može nas odvući u mnogo neočekivanih i naizgled odavno zaboravljenih  pravaca. Uverio sam se u to silazeći sa metroa 13, na stanici Varenne, dok sam omađijan blenuo oko sebe i  upijao  šarm pariskih zgrada i trgova.  Prateći jasne upute ka Muzeju Roden, prizivao sam u misli  događaje  od pre dvadesetak  godina - dobroćudnom profesoru na vežbama iz svetske književnosti glavna opsesija bila je melodičnost stihova Rajnera Marije Rilkea. Rilke piše tako da se njegovi stihovi mogu odsvirati na violini : ti-ta-ti-ti-taa-taaa-taaa….Slušam ćemane približavajući se zgradi nekadašnjeg hotela Biron, nimalo impresioniran izgledom  sa ulice. Deluje tesno, skučeno, kao da unutra ima mesta za svega nekoliko prostorija. Teško mi je i da zamislim da su tu nekada živeli Žan Kokto, Anri Matis, Isidora Dankan i Klara Vesthof. Klara se kasnije udala za Rilkea, koji je o Rodenu napisao sjajnu studiju i, što je za ovu priču još važnije, velikom francuskom umetniku  skrenuo pažnju na zgradu hotela “Biron”.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 71

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385780
ETNA