Ritern

Poslednji veliki centarfor

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
08. 10. 2014.

batistuta

O Dijegu Maradoni (naročito onom postfudbalskom) možemo misliti šta hoćemo, ali će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih (ako ne i najveći) među majstorima fudbalske igre. Kao i na terenu, i van njega je ovaj omaleni Argentinac imao momente gotovo umetničke lucidnosti. Jedan od njih je i čuvena izjava o drugom argentinskom gigantu - "ako neko zaslužuje da me nadmaši, onda je to Gabrijel Batistuta".

Opširnije...

Švabo je zakon

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
09. 07. 2014.

grbUprkos tome što dobar deo sopstvenog života strajbah u ubeđenju da nisam sklon zlopamćenju, nekoliko primera u poslednje me je vreme ubedljivo demantovalo. Pre neki dan na ulici jedva se javih komšiji, a sve zbog incidenta od pre tridesetak godina, u kojem je proveravao čvrstinu mojih zulufa kotrljajući me niz sopstvenu višnju. Sličnu alergijsku reakciju gajim i prema Luisu Felipeu Skolariju, treneru koji će, uprkos svim uspesima, u mojim očima uvek ostati primitivac znan po nasrtaju na nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Ivicu Dragutinovića (da stvar bude gora, Ivica mu bez problema može biti dete). Ako sam do tada i imao neki respekt prema Skolarijevom radu i godinama, sam Felipe Luis se postarao da to poštovanje nepovratno izbledi.

Opširnije...

Alles Gute zum Geburtstag !

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Branislav Zukić
03. 01. 2014.

ŠumiAvgusta 1991. godine uveliko   su trajale naše pripreme za ubilačke pohode , pa smo, iz opravdanih razloga, mnogo vise pažnje posvećivali čišćenju svetlog oružja i nagomilavanju džebane nego dešavanjima u sve daljem  i nevažnijem šarenom svetu. Da smo podigli glave iz zaparloženih brloga, smrtno zatrovanih  bojnim pokličima, možda bismo primetili zanimljiv sled događaja u omraženoj i neprijateljskoj Belgiji i još mrskijoj i daljoj Velikoj Britaniji.

Sve se desilo naizgled slučajno, ako se o slučajnostima govoriti dâ. Bertran Gašo (Bertrand Gachot) , Belgijanac munjevitih refleksa i nezgodne naravi, u Engleskoj se potukao sa policajcem pa je vrelu glavu morao rashlađivati u britanskom zatvoru. Ni prvi ni poslednji kojem se to dogodilo, ali je kvaka (ne ona polomljena, nego 22) bila u tome što je Gašo bio vozač ekipe Džordan, debitanta u šampionatu Formule 1. Vlasnik ekipe, Edi Džordan, našao se  tako u  nebranom grožđu, baš pred početak jedne od najvažnijih trka sezone, one na predivnoj stazi Spa Frankoršam u belgijskim  Ardenima.

Opširnije...

Neizlečivi virus zvani Dražen Petrović

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Zoran Petković
11. 07. 2013.

drazenBasket uglavnom igram samo nedeljom, izjutra. Sa drugarima. Godine stižu, uskoro će 43, a i nema se vremena za češće... Kuća pos’o, pos’o kuća. No, eto, zalomilo se pre neki dan da odigramo nas trojica matorih sa nekom mlađarijom. Mnogo je tu bilo razlike u godinama. U svemu! Poređasmo se na trojku i lagano dobismo nekoliko partija, a momci, valjda da olakšaju sebi, udeliše mi „kompliment“:

-Svaka čast! Pogađaš k’o Lebron Džejms!

-Kao ko?!

Naravno da znam ko je Lebron, ali moje foliranje je, začudo, izazvalo zbunjene poglede.

Opširnije...

Niko Rozberg, očevim stopama

Vrednovanje: OFFOFFOFFOFFOFF / 0
Autor Branislav Zukić
26. 05. 2013.

NRPre gotovo  dvadeset godina  među mnogobrojnim putničkim automobilima koji prolaze kroz čuveni tunel ulicama Monte Karla nalazio se i jedan (četvorotočkaš, ne tunel)  u kom je sedeo dečak kojeg su vozili u obližnju školu. Možda je već tada kroz dečakovu glavu prolazio niz pokretnih automobilističkih slika   u kojima je baš on glavni junak. Priča je zanimljiva jer se nipošto ne može nazvati tipičnom. Dečakov otac pobedio je, maja 1983. godine, na najprestižnijoj trci u kalendaru Formule 1, Velikoj nagradi Monaka. Do danas, nikome nikada nije uspelo da ponovi rezultat sopstvenog oca (a još manje majke, jakako)  na tako važnom takmičenju. Tačno trideset godina kasnije, i to se dogodilo. Prezime slavljenika  je, naravno, isto – Rozberg. Pre tri decenije pobedio je Keke, a danas je to učinio Niko.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 10 - 18 od 34

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2957437
ETNA