Ritern

Fernando je brži od tebe, Felipe

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
26. 07. 2010.

Ko fol raduje seNa godišnjicu događaja koji ga samo pukim slučajem nije koštao života, Felipe Masa je ponovo doživeo pravi košmar. Još uvek se odlično sećamo potresnih prizora sa prošlogodišnje Velike nagrade Mađarske, kada je otpali delić Barikelovog bolida pogodio Felipea u glavu pri velikoj brzini. Jačina tog udarca može se uporediti sa onim koji je osetio dok su mu šefovi tima tokom ovogodišnje Velike nagrade Nemačke saopštavali neubedljivo osmišljenu rečenicu „Fernando je brži od tebe“.

Opširnije...

Južna Afrika MMX

Vrednovanje: ONONONONON / 7
Autor Branislav Zukić
04. 06. 2010.

South Africa 2010Poštanski brod „Florida“ otisnuo se put otvorenog mora  leta 1930. godine. Radoznali pogledi putnika opraštali su se sa konturama grada i luke, koji su postajali sve sitniji. Napuštali su Marselj znajući da ih očekuje dug put do južnoameričkih odredišta. Naročitu pažnju privlačila je oveća grupa mladića sposobnih da sa naduvanom kožnom mešinom izvode razne akrobacije. Bili su to reprezentativci Kraljevine Jugoslavije, na svom dugom putešestviju ka glavnom gradu Urugvaja, dalekom Montevideu. Tamo ih je očekivalo učešće na prvom Prvenstvu sveta u fudbalu. Sa njima je trebalo da pođu, istim brodom, i reprezentativci Egipta, ali se dogodila iz današnje perspektive neshvatljiva stvar- nogometaši  afričkog predstavnika na velikoj prekookeanskoj deregliji se nisu pojavili. Zakašnjenje ih je koštalo učešća na događaju za koji je tada malo ko verovao da će postati toliko važan i značajan , u planetarnim razmerama.

Opširnije...

Fenomen Pionir

Vrednovanje: ONONONONON / 13
Autor Ozren Kartalović
07. 04. 2010.

AtmosferaMožda ne volite sport, možda ne volite košarku, možda ne volite, pa čak i mrzite Partizan, ali svakako bih vam preporučio da u ovom životu makar jednom odete u halu Pionir na košarkašku utakmicu Partizana u Evroligi. Za ovu sezonu je gotovo, ali sledeću nemojte propustiti. Život je kratak, a neke stvari jednostavno treba doživeti svim čulima. Idite dok još traje bajka, dok su čuda još moguća. Idite dok još uvek može David da pobedi Golijata, siromah bogatog, idite dok hrabrost i poštenje imaju značenje.

Opširnije...

Petar Borota (1952-2010)

Vrednovanje: ONONONONON / 12
Autor Predrag Ž. Vajagić
18. 02. 2010.

GolmanPikanje lopte “na male” ima nekoliko stajaćih mesta: par – nepar razbrajalicu kao prvi zaplet izbora, pravo na veto vlasniku lopte, stative od jakni i zgruvanih školskih torbi nad kojima se kasnije balistički veća o putanjama šuteva, psovke baba s terasnih loža zbog iskrivljenih TV antena i slomljene staklarije... Tu su i Kastor i Poluks igre, dvojac komšija sačekivača: jedan vreba da pokaže kakvu predratnu caku zadivljenoj dečurliji pre nego što balun torpedira nebu pod perine, dok se drugi uzda u neminovnost nekog nekontrolisanog ispucavanja koje će mu uslišiti želju da loptu, kao zreo bostan, raseče britvom čim mu padne u baštu.

Opširnije...

Kačket, bermude i auto-golovi

Vrednovanje: ONONONONON / 5
Autor Branislav Zukić
15. 02. 2010.

Pera BorotaMožda se stvarno previše tekstova bavi nostalgijom – onom za koju ima osnova ili onom koju proizvodimo tek kao puku potrebu da se prisećanjem vratimo u nepovratno. Ishodište svih nostalgičnih putešestvija uglavnom je isto – prosečna porodica u SFRJ tokom sedamdesetih ili osamdesetih godina prošlog stoleća. E, ta "osnovna ćelija društva", kako su je nazivali profesori sociologije na ubedljivo najdosadnijim predavanjima, bila je, u to doba, gotovo nezamisliva bez rashladnog uređaja čiji je brend bio obeležen sa samo četiri slova – Obod. Sa Cetinja, naravno.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 19 - 27 od 35

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3470670
ETNA