Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Predizborni bluz

Vrednovanje: ONONONONOFF / 3
Autor Branislav Zukić
18. 03. 2016.


dijagram

Jednog ranoprolećnog  popodneva, dok se  sunce sa mukom borilo sa ostacima uporne zime,   u sobi sa spuštenim roletnama sedeo je zamišljen i pomalo neraspoložen čovek. Njegove misli postajale su sve sporije, stapajući se u daleke i neodređene obrise slične izmaglici nad poljem političke žabokrečine, bez ijednog daška vetra. Na oči mu je dolazio onaj prvi, varljiv i plitak  san, koji obično donosi izvesno olakšanje i beg od briga.  Pa da, nešto će na kraju već biti dogovoreno, kao i uvek do sada. Ubaciće se na nečiju listu u poslednji čas, jer su šanse za samostalan prelazak censuza, zna on to dobro, ravne izgledima dežmekaste žabe da pobegne izgladneloj zmiji.

Opširnije...

O apsolutnim hitovima i još ponečem

Vrednovanje: ONONONONON / 18
Autor Vesna Kolarski
15. 03. 2016.


the books


„Ne nadajte se da ćete se rešiti knjiga“ Umberto Eko i Klod Karier.


„Nije sve loše, dobre su knjige“, „Arhipelag“ je nešto želeo da nam kaže. Brinem se za sebe jer ne mogu da razumem šta su hteli da kažu. „Dobre su knjige“, ali, koje knjige su dobre? Ili, za šta su knjige dobre? Većina vaših izdanja jesu, istina, ali zar su zaista sve knjige dobre? Hajdete, molim vas.


Propustila sam informaciju da je bio mali jubilej Sajma knjiga. Mada, nešto mi to sada i nije važno. Od negde devedeset pete-šeste, posećujem ovu manifestaciju više kao razlog da odem u Beograd i vidim se sa ovim ili onim. Prijateljima. A ovi ili oni, prijatelji, godinama su se menjali. Na žalost ili sreću. Kuma mi je jednom u rođendanskoj čestitki citirala neki deo iz ( čini mi se ) „Mansarde“ koji govore o ljudima koji dolaze i odlaze iz naših života. Nedavno mi je druga prijateljica govorila da je to normalno i da se broj prijatelja u ovim, našim godinama, rapidno smanjuje. Opet se širim u koncentričnim krugovima. Vratimo se knjigama.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 97 - 108 od 1030

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2808872
ETNA