Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Da li bi mi verovali, da li bi me razumeli?

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Jovana Kešanski
28. 10. 2016.nostalgija

Gledam klince danas, ju
če, pre godinu, dve. Izlaze u klubove, na splavove, tiskaju napeta tela među zgusnuto postavljenim visokim stolovima, držeći jednu ruku u vazduhu, kojom „igraju“, dok drugom fotografišu momenat. I sebe u njemu.

Pod pritiskom su. To se može videti ako ih dugo posmatraš. Njihova pluća se šire i skupljaju drugačije nego pre dvadeset, trideset godina. Trude se, previše se trude da uživaju u momentu. A momenat se ne uživa na silu, on se dešava, kad se opustiš. Kad prestaneš da se mučiš oko forme, oko toga „kakav utisak ostavljaš“ i „gde se nalaziš“. Kad prestaneš da se zamajavaš time koliko će tvoja trenutna lokacija, društvo, dečko, cura, frizura, biceps, guza, šminka, garderoba dobiti lajkova.

Opširnije...

Nulti alhemičar

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Branislav Zukić
19. 10. 2016.


chuck berry

Ovih dana (18. oktobra, tačnije) devedeseti rođendan proslavio je jedan od najznačajnijih i najuticajnijih rokenrol muzičara ikada, neponovljivi i jedinstveni Čak Beri (Chuck Berry). Njemu u čast, uz minimalne intervencije,  ponavljamo tekst napisan i objavljen pre 6 godina. Srećan rođendan, majstore!


.        .        .        .        .        .        .


Tokom pustolovnog i uzbudljivog života mnogo puta je dolazio u sukob sa zakonom. Počeo je kao sitni lopov, držeći u rukama novac zarađen obijanjem automobila. Kasnije je odgovarao zbog utaje poreza, pa čak i zaglavio tri godine zatvora zbog zapošljavanja (i ne samo toga) maloletne prostitutke u baru čiji je bio vlasnik. Pričalo se da ima čitav mali harem žena, i libido veličine Jupiterovih satelita. Muzikom je počeo da se bavi relativno kasno, ali je već prvim snimcima zauvek promenio svet gitarskih rifova. Važi za najuticajneg gitaristu svih vremena, i teško da ćemo pronaći bilo kog značajnijeg rokera koji ga neće navesti kao jednog od najvećih sviračkih uzora. Osamnaestog oktobra 2016. godine, u debeloj  senci Dilanovog "Nobela",  napunio je, u zdravlju i veselju, ravno devedeset godina . Možda je slavio tako što je oko rođendanske torte kružio svojim legendarnim pačjim hodom, ali je mnogobrojne poklonike obradovao neverovatnom većšu da za narednu godinu sprema - novi album!

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 85 - 96 od 1048

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3118553
ETNA