Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Kako sam izgubila zub, deo prvi

Vrednovanje: ONONONONON / 17
Autor Sanja Aćimov
29. 02. 2016.
missing teeth

Tvrđava, klub, muzika. Doba noći za koje baba tvrdi da se dešavaju loše stvari, i da do ponoći provod treba da se završi. Čaša i dim, nisam za ovo noćas, izlazim napolje, one ostaju, ciče, smeju se i dobro im je. Blaga vrtoglavica ispred kluba, polumrak, dosta parkiranih automobila, nekoliko pijanih i nijedan trezan, nervozno prebiram po torbi zbog telefona, tu je. Taksi, taksi, taksi...može ovaj, pozivam. Udarac.

Kao da sam ošinula o led u petoj, toliko jak. Muški. Moje polunesvesno telo našlo se između dva automobila, srećom na travi, nesrećom neprimećeno. Svesna sam da je počelo neko sranje oko mene, ali niko izgleda nije svestan da ja ležim ovde, na hladnoj i vlažnoj travi, rascopane usne koju sam već pipkala i polunačetog zuba, bez kojeg ću uskoro ostati. Dok shvatam da nisam namerni akter ove galame koja je već postajala glasnija i mnogoljudnija, javlja se on – flešbek: La Rambla!

Opširnije...

Ja sam kralj

Vrednovanje: ONONONONOFF / 5
Autor Milo Jukić
20. 02. 2016.


jaro-kingo

Svakog dana od devet do dva, a onda i od šest do devet, stoji ispred ulaza u restoran „King“, smješten na najboljem mjestu na Stradunu. Odjeven je u kralja i svi na to gledaju baš tako, iako bi i nevješt etnograf na njegovom kraljevskom odijelu prepoznao i odjevne detalje dubrovačkih kneževa ili članova Velikog, Malog ili Vijeća umoljenih od prije nekoliko stoljeća. Ali to je onima koji prolaze i zbog kojih je on tu ionako važno koliko i to što je u horoskopu papagaj koji turistima, dok se s njim fotografiraju, pokušava kljunom ukrasti naušnicu ili lažni biser s vrata. Nikom nije ni na kraj pameti da nikad nijedan kralj na svijetu nije turistima dijelio restoranske prospekte.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 85 - 96 od 1015

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2634585
ETNA