Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Nulti alhemičar

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Branislav Zukić
19. 10. 2016.


chuck berry

Ovih dana (18. oktobra, tačnije) devedeseti rođendan proslavio je jedan od najznačajnijih i najuticajnijih rokenrol muzičara ikada, neponovljivi i jedinstveni Čak Beri (Chuck Berry). Njemu u čast, uz minimalne intervencije,  ponavljamo tekst napisan i objavljen pre 6 godina. Srećan rođendan, majstore!


.        .        .        .        .        .        .


Tokom pustolovnog i uzbudljivog života mnogo puta je dolazio u sukob sa zakonom. Počeo je kao sitni lopov, držeći u rukama novac zarađen obijanjem automobila. Kasnije je odgovarao zbog utaje poreza, pa čak i zaglavio tri godine zatvora zbog zapošljavanja (i ne samo toga) maloletne prostitutke u baru čiji je bio vlasnik. Pričalo se da ima čitav mali harem žena, i libido veličine Jupiterovih satelita. Muzikom je počeo da se bavi relativno kasno, ali je već prvim snimcima zauvek promenio svet gitarskih rifova. Važi za najuticajneg gitaristu svih vremena, i teško da ćemo pronaći bilo kog značajnijeg rokera koji ga neće navesti kao jednog od najvećih sviračkih uzora. Osamnaestog oktobra 2016. godine, u debeloj  senci Dilanovog "Nobela",  napunio je, u zdravlju i veselju, ravno devedeset godina . Možda je slavio tako što je oko rođendanske torte kružio svojim legendarnim pačjim hodom, ali je mnogobrojne poklonike obradovao neverovatnom većšu da za narednu godinu sprema - novi album!

Opširnije...

Ti deda da si živ

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Jovana Kešanski
17. 10. 2016.

dedaTi deda da si živ, naslonila bih se na tvoje krupno rame i mirisala staru bundu koju si voleo nositi cele zime. Onu bundu koju je tata posle tvoje smrti skratio do kolena i kroz koju mu je ulični besni ker pokušao ugristi ruku.

Rekla bih ti da skineš kapu, da pustiš staru kosu čekinju da udahne vazduh, da je pipnem, da se posečem, da vidim ima li još krvi da poteče iz ovih jagodica.

Ti deda da si živ, rekla bih ti da mi fale ona hladna jutra u našem stanu, gore na spratu, da čujem, pre nego bosim nogama pretrčim do kupatila, kako slučajno lupaš vratima od vitrine, jer nećeš da znam da si rakiju krišom uzeo. Tako sada nešto lupa u ovom srcu mom, čujem to kad ljudi kažu reči da me zabole.

Nisam ti deda spremna za ovaj svet, a skoro sam tridesetišest napunila. Nespremna sam ko ti kad si sa petnaest u rat morao poći, onaj veliki svetski, drugi po redu, u kom si u prst do palca ranjen pa ti za života kriv ostao.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 73 - 84 od 1035

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2845107
ETNA