Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Tavan

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Predrag Ž. Vajagić
28. 12. 2016.

tavan

Premda mi je doktor to strogo zabranio, malo sam razmišljao i shvatio da je život tek – paučina. U lepljivoj mreži niti nemoćnim nožicama mlataraju zarobljeni predmeti, uspomene, uzaludne nade... A svemoćni pauk luči konce iz svojih predivnih bradavica (nisu tako lepe, već suču predivo – otud naziv) i isisava im svest i značaj. Pa se te suve ljušture pod dodirom sećanja smrve u prah. Od koga je, konačno, sve i počelo.

Puf, pant... Dahćem uz 258 stepenika lestvice užasa najšepurastijeg nebodrpa u mom "malom mistu" – penjući se na tavan u potrazi za oholo i prerano odbačenim parom čizama. Lift ne radi jer je osvetoljubivi komšija precvikao neke kablove, kad ga je optužilo da je biciklanu okupirao za kiseljenje kupusa.

Uklješteno škrguću tavanske dveri! Kao da se, skvrčen, rotiram u zupčanicima brave. Ugledah raštimovane fotelje, kovrdže federa, piramide prašnjavih flaša, raštrkane utrobe kućnih aparata s venama spiralnih žica... Ogrisci vremena i ustajala krv nostalgije! Sve što je uz lozinku "može to još za nešto potrebati" preživelo racije vremena. Uskipeo tavan budi mi vrtoglavicu – kao da se prošlost obrušava na mene!

Opširnije...

Hallelujah

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Branislav Zukić
26. 12. 2016.


JB


Da li se, nekim čudom, sećate šta ste radili  pre ravno dvadeset tri godine, u ovo doba? Bežali od maskirnih, što su vam, “svake noći, prije zore” dolazili “pod prozore”, da vas odvedu u rat u kome nismo učestvovali? Srkali benzin iz rezervoara svog (ili nepoznatog) automobila, držeći u pripravnosti kanister? Obarali svetski rekord u trčanju na 1500 metara, gonjeni strahom  da hiljade milijardi vaše plate, u momentu transakcije sa  veselnicima  prepoznatljivim po siktanju “dvze, dvze”, prestanu vredeti više od 5 nemačkih maraka? Kupovali četvrtine i polovine hleba upražnjavajući rvanje slobodnim stilom? Smrzavali se u kućama/stanovima bez struje? Batalili trgovinu novcem, koga ionako niste imali, vrativši se na razmenu robe i dobara (tzv. “donaldu trampu”?). Molili mađarskog carinika da vam progleda kroz prste zbog dečjih patika i jakne, osećajući se beskrajno poniženo i jadno?

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 73 - 84 od 1048

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3118567
ETNA