Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

O apsolutnim hitovima i još ponečem

Vrednovanje: ONONONONOFF / 14
Autor Vesna Kolarski
15. 03. 2016.


the books


„Ne nadajte se da ćete se rešiti knjiga“ Umberto Eko i Klod Karier.


„Nije sve loše, dobre su knjige“, „Arhipelag“ je nešto želeo da nam kaže. Brinem se za sebe jer ne mogu da razumem šta su hteli da kažu. „Dobre su knjige“, ali, koje knjige su dobre? Ili, za šta su knjige dobre? Većina vaših izdanja jesu, istina, ali zar su zaista sve knjige dobre? Hajdete, molim vas.


Propustila sam informaciju da je bio mali jubilej Sajma knjiga. Mada, nešto mi to sada i nije važno. Od negde devedeset pete-šeste, posećujem ovu manifestaciju više kao razlog da odem u Beograd i vidim se sa ovim ili onim. Prijateljima. A ovi ili oni, prijatelji, godinama su se menjali. Na žalost ili sreću. Kuma mi je jednom u rođendanskoj čestitki citirala neki deo iz ( čini mi se ) „Mansarde“ koji govore o ljudima koji dolaze i odlaze iz naših života. Nedavno mi je druga prijateljica govorila da je to normalno i da se broj prijatelja u ovim, našim godinama, rapidno smanjuje. Opet se širim u koncentričnim krugovima. Vratimo se knjigama.

Opširnije...

Kako sam izgubila zub, deo drugi

Vrednovanje: ONONONONON / 15
Autor Sanja Aćimov
09. 03. 2016.


soba

Već desetak minuta (možda više, a možda i manje – vreme je u bolničkom krevetu dobilo sasvim drugu dimenziju, moćnu i neprijateljsku) Momčilo je cimao glavom u pravcu stola gde je sedela mlada medicinska sestra Ana, leđima okrenutim nama, i nagovarao me da je pozovem. Trezan uvek izgubi bitku sa pijanim, pa sam u jednom momentu pogledom dala znak napornom momku da se predajem, i rekla Ani da me ruka boli od infuzije. Za tren, Ana se provukla između dva kreveta na kojima smo ležali Momčilo i ja, protrljala mi ruku govoreći da se opustim i ponašam kao da igla ne postoji (?!), zašuškala me, zacoktala na Momčilove napore da se pomeri ne bi li je dodirnuo, i vratila se za svoj sto. Kuckanje Aninih sitnih prstiju po tastaturi je opet odzvanjalo po sobi, i opet bilo prekinuto, ali ovoga puta ne zbog Momčila i mene, već zbog pacijenta broj tri koga su upravo uvezli u kritičnom stanju u sobu do naše.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 61 - 72 od 993

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2385711
ETNA