Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Totalni majstor igre

Vrednovanje: ONONONONOFF / 4
Autor Branislav Zukić
24. 03. 2016.


JK

Fudbal je, veoma često, doslovna replika životnih pravila -  desi se  da i njime gospodare neobjašnjive sile, pa   zeleni teren postane  poprište neprežaljenih i bolnih nepravdi.  Neke  su naročito upečatljive, poput činjenice da mađarska laka konjica, veličanstvena generacija iz pedesetih godina XX stoleća, nikada nije uspela u onome što je uzaludno pokušavala i  ekipa čiji je tvorac, dvadesetak godina kasnije, bio ingeniozni Rinus Mihels. Ni Mađari ni Holanđani nisu bili prvaci sveta, uprkos tome što su igrali najlepši fudbal i bili obožavani  od gotovo svih gledalaca, čak i kada bi oni (gledaoci, a ne Mađari i Holanđani) navijali za neke druge reprezentacije.

Opširnije...

Glupost je neuništiva

Vrednovanje: ONONONONOFF / 6
Autor Željko Barišić
23. 03. 2016.

silence is golden
Ako govoriš uvijek postoji mogućnost da ćeš reći neku glupost. Ako puno govoriš gotovo je sigurno da ćeš reći neku glupost.

Jednom je veliki Ernest Hemnigway rekao da 'čovjeku treba otprilike 2 godine kako bi naučio govoriti i otprilike 50 godina kako bi naučio šutjeti'.

Je li treba ovdje nešto pojašnjavati?

Ako pojašnjavaš gotovo je sigurno da ćeš reći nešto glupo. Kad netko nešto dobro kaže, tomu se nema što dodati.

Kada pišeš, recimo, ima ono jedno čulo kojega obično nazivaju 'šestim' i ono ti gotovo sigurno, kao da te gurka govori o tome kakvu si glupost upravo samljeo. Mnogima ni to nije dovoljno.

Recimo, politički život u ovim krajevima je jedno veliko more gluposti. Bolje rečeno ocean gluposti. Bila je onomad i neka nagrada za glupost godine. Konkurencija je bila strašna.

Naravno, nisu samo političari zaraženi tim virusom. Novinari, znanstvenici, umjetnici, šoferi, konobari, frizeri, zubari, doktori oćenito, svećenici, roditelji, rodbina, mogli bi tako u nedogled. Svi takve gluposti trabunjaju iz dana u dan, iz časa u čas da to, zapravo, više nitko ne primjećuje.

Bubne tako nešto i ostane živ. Koliko su nam puta u djetinjstvu rekli; ispeci pa reci. Mislim da nema živog stvora koji nije barem jedanput dobio takvo upozorenje.

Zašto je tako teško 'pregristi jezik'?

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 61 - 72 od 996

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2416790
ETNA