Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Crtice o Čaku

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
19. 03. 2017.

chuck


1

U   izvanrednoj autobiografiji “Život” Kit Ričards, pripovedajući veoma  dinamično, sve vreme uspešno drži pažnju čitaoca  i vodi ga  kroz neke od najneverovatnijih epizoda iz istorije rokenrola. Jedna od njih je i pismo koje je osamnaestogodišnji Kit, 1962. godine,  uputio svojoj tetki Peti. Iz ovog dosta zanimljivog parčeta papira (koje se završava rečenicom Who else would write such bloody crap) saznajemo da je Kit  dugo mislio da je usamljen u svojoj strasti prema muzici jednog američkog rokera. Ova zabluda okončana je tako što mu je, dok je, sa pločom  omiljenog izvođača u ruci, jednoga dana gluvario na stanici Dratford, prišao momak kojeg je poznavao iz osnovne škole, oduševljeneom komadom uočenog vinila. Ubrzo su ustanovili da obojica obožavaju američkog muzičara, dogovorili se oko zajedničkih aktivnosti i tri meseca kasnije prvi put nastupili zajedno, pod imenom “The Rollin’ Stones” . Kitov drugar iz školskih dana je, naravno, Mik Džeger, a ploča koja ih je spojila delo je njihovog neupitnog idola - Čaka Berija.

Opširnije...

Hiljadu!

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Predrag Ž. Vajagić, Branislav Zukić
14. 03. 2017.


1k

Pesnik bi rekao „kao da je bilo nekad“ , a ima tome već skoro 15 Bajrama, 7 Božića, (ovan-)devetak parlamentarnih i predsedničkih izbora, dva svetska prvenstva u fudbalu (lišena loptaške čarolije balkanskih Brazilaca), nekoliko kontroverznih Nobelovih nagrada i nekolicina nesumnjivo zasluženih.

Dirali smo i bili dirani, ustajali samo da bi lakše pali, snebivali se i kočoperili, pisali i okapavali nad nenapisanim. Brojali smo goste i izvirivali da vidimo ima li ih još. Krpili smo i snalazili se, verujući da „sve može da se nabudži“.

Dočekali smo i željno kroz ušesa propustili čarobne akorde muzičkih velikana, budili posetioce na promocijama svojih knjiga i spavali na tuđim. Putovali smo, družbančili, bavili se uredničkim lomljenjem sopstvenih prstiju (i sitnih kostiju), u legat potonjim naraštajima ostavili džakče ispušenih cigareta i baržicu potamanjenog piva.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 61 - 72 od 1053

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3273432
ETNA