Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Kako znati kada stati?

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Branislav Zukić
16. 12. 2016.

NR WC

Od primanja za glavu svaki put kada bi čuo tvrdnju “dobro je govorio moj pokojni ćaća” autor ovog pamfletčića  se, brže nego što je ikada mogao pretpostaviti, našao  u situaciju da se pozove na identičnu,  izlizanu floskulu. Mudrost roditelja mojego dala se izraziti  veoma preciznom rečenicom, a tiče se umeća u procenjivanja momenta koji je idealan za završetak obroka. “Moraš stati kad je najslađe”, govorio je moj pokojni ćaća, nemački disciplinovano se, celoga života, pridržavajući proklamovanog načela, što je za posledicu imalo veoma dobru liniju, čak i u godinama poodmaklog sredovečja (slično bi bilo i u starosti, da ju je dočekao). Sa druge strane, pravilo koje je savršeno funkcionisalo u prevenciji pukog blagoutrobija naprasno bi, u nekim situacijama, zakazalo kada bi došao red na njegovu primenu u konzumaciji alkoholnih pića ili proizvoda duvanske industrije. Ta činjenica govori samo da je ćaća u mene, Gospodin mu dao rajsku nastambu, bio ćovek od krvi i mesa, podložan vrlinama i porocima, kao i dobrim i lošim procenama.

Opširnije...

Uspavanka za Gordanu P.

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Budimir Puzić
14. 12. 2016.

sveća

Devojčica je imala jedva preko deset godina kada je izgubila majku. Bila je seoska učiteljica, svi su je voleli. Kažu da je u svakoj kući, cele noći, gorela lampa kada je umrla, da gospođa  Babović  lakše  nađe put do neba, govorili su.

Mnogo godina kasnije ćutim pred devojčicom. Ćutim dok odugovlačim da joj kažem rezultate  biopsije i ostalih analiza. Svako ima pravo da provede još jedan trenutak kao zdrav čovek. Da popije kafu, pročita novine...

Prezumpcija zdravlja... Bedno...

Dok lagano nestaje pokušavam da se setim kada sam poslednji put shvatio da je to ona, pokušavam da se setim kada je ona poslednji put shvatila da sam to ja. Pokušavam da zaboravim te oči koje se boje, te oči koje sve oko sebe poslednji put gledaju i čine da sve to prošlost postaje.

Kažu da kraj ne postoji, da je to novi početak.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 25 - 36 od 996

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2416772
ETNA