Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Stilske vežbe

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Branislav Zukić
16. 07. 2018.


trofej

Ne znam stvarno kako neko može da navija za ovog našeg usukanog. Penzija je njegova bliska budućnost. Sav se osušio, nema više snage , kad potrči za lopticom duša mu nagrne kroz  nos. Uz sve to, stalno tera po svome. Odrekao se pravoslavlja našeg, krst slavni, pod kojim se molimo vekovima, odgurnuo u stranu. Uhvatio se meditacije, grli drveće, jede kao ptičica. Ja da ti kažem, majkoviću, zato nas je sve ovo i snašlo! Trgni se, veselniče, ispeci sebi biftek, zagalami na tu svoju ženicu što te je pod svoje uzela! Batali  alternativne metode, vrati mišićnu masu i bog da te vidi. Nastaviš li ovako, batrgaćeš se i gubiti od igrača koji nisu ni među prvih sto. Uvek sam te podržavao, i kad dobijaš i kad gubiš, ali ovo sada prelazi sve granice. Onog starog šampiona ni od korova, a ovo što nam sada nudiš nisu ni blede kopije nekadašnjih partija, kada si mleo sve pred sobom i činio nas tako ponosnim. Razumem da možeš imati loš dan, nekoliko loših dana ili čak i meseci  u nizu, ali ovo što se dešava već postaje neprijatno. Ako ti se ne igra, ti brate lepo ostani kod kuće, budi sa porodicom i uživaj, a ne nama da kidaš živce indiferencijom i odsutnošću na svakom drugom meču. Žao mi je što ovo moram napisati, ali eto: prop’o si načisto i u budućnosti teško da od tebe možemo nešto očekivati, zato bi možda bilo najbolje da se povučeš sada, da te upamtimo kao jednog od najvećih, a ne da karijeru završiš kao teniser koji gubi od onih što ih je ranije sa lakoćom preslišavao!

Opširnije...

Bačka Palanka-jedna posebna priča

Vrednovanje: ONONONONOFF / 5
Autor Milo Jukić
05. 07. 2018.

naslovna

Bačku Palanku sam prvi put vidio prije sedam godina, i to sa zidina iločkog starog grada. Iako se dva grada nalaze u različitim državama, može se reći da je to bilo izbliza – samo je Dunav između njih.

Koliko su povezani dvije države i dva grada najbolje se vidi u selu Neštin. Selo pripada Bačkoj Palanci, ali se, da bi se iz njega došlo do općinskog središta, mora proći - kroz drugu državu! Kad su pravljene ceste sve je to bila jedna država i niko nije pomišljao da to što put od Neština do Bačke Palanke prolazi kroz Hrvatsku ikad može postati problem.

U Neštin ponajviše idem kako bih vidio pravoslavnu crkvu svetih Vrača Kozme i Damjana, točnije onog što se u njoj nalazi. Sama crkva je jednostavna i razmjerno mala, s petostranom apsidom na jednom i vitkim zvonikom na drugoj strani. Na preostalim dvjema stranama je, u dijelu do zvonika, blago proširena pa bi, gledana iz zraka, djelovala kao neki džinovski križ.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 13 - 24 od 1054

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3502550
ETNA