Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Sportski komentator

Vrednovanje: ONONONONOFF / 3
Autor Branislav Zukić
02. 02. 2009.

Šta kaže, a šta zaista misli - kratak vodič za neupućene.

Koliko nam se puta dogodilo da se apsolutno sve poklopi - pivo ohlađeno na idealnu temperaturu, boca orošena kao u najskupljim reklamama, žena/devojka upravo pokazala puno razumevanje za naše buljenje u TV spremivši grickalice i nutkajući nas njima, plus iz firme javili da sutra ne moramo da dolazimo jer zbog neodložnih radova neće biti struje ceo dan?Lemanje Daljinski upravljač čvrsto u ruci, situacija pod potpunom kontrolom, prošle reklame, sve je spremno za veliki sposrtski spektakl... I... Gonjeni potrebom da oni budu glavne zvezde, a ne tamo neki fuzbalerčići, odbojkaši, atletičari ili karlingaši (valjda se tako zovu oni što upražnjavaju karling) naši sportski komentatori samo progovore i mi shvatimo da je ono što je trebalo da bude velika sportska fešta polako preraslo u težak košmar. Pri svemu tome, malo njih uspeva da odoli iskušenju da izgovori jednu od već decenijama okamenjenih fraza ili pak neku od novokomponovanih sintagmi koju svi nemilosrdno rabe. Zamislimo na trenutak da imamo moć da razumemo sve ono što se kroz te fraze pokušava reći. Izgledalo bi to, manje - više, ovako:

Opširnije...

Grad Mačice i Vidre

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Branislav Zukić
02. 02. 2009.

DubrovnikNisam imao tu sreću da ranije boravim u Gradu. Sve đačke ekskurzije koje su vodile ka njemu nekako su me zaobišle, a od početka devedesetih za nepostojanje bilo kakve mogućnosti za posetu postarali su se ludaci koji su na Grad bacali užareno gvožđe.

Na Vidovdan prošle godine (po naški, jelte) u ne baš svečanom ruhu (izvinite, g. Antoniću i dežurne patriote), kombi iz Herceg Novog stao je ispred zgrade hotela Hilton (iliti Grand Imperial), koji je ostao gotovo nepromenjen tolike godine. Izašavši iz klimatizovanog vozila (taj dan bilo je skoro 35 stepeni) našli smo se u gradskoj vrevi, zapljusnuti brojnošću raznih jezika koji se u Gradu govore. Još uvek van gradskih zidina, gledali smo otvoreni autobus kako prolazi. Nije da nismo videli takav autobus ranije, ali onaj na kojem piše „Dubrovnik“ izgleda potpuno drugačije. Ili je atmosfera već počela da uzima danak. Najturističkiji mogući ulaz, onaj sa Pila, vrveo je od ljudi. Zaustavljamo stariji bračni par da nas fotografiše, nešto kasnije, eto ponovo njih – sad se već znamo, pa ih zamolimo za još jednu fotografiju, na drvenom mostu koji vodi u stari grad.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 81 82 83 84 85 86 87 88 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 1045 - 1047 od 1047

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3050464
ETNA