Početna stranica arrow Taze sa ražnja

Taze sa ražnja

Krvareće nuspojave

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Branislav Zukić
31. 05. 2018.
nuspojave

Deluje  skoro neverovatno kada se kaže da je od “Teških boja”, prošlog studijskog ostvarenja Gorana Barea i “Majki” prošlo gotovo sedam godina.  Period dovoljno dug da novorođenče krene u (dualizovani) prvi razred, izbori u Srbiji budu održani makar 5 puta, a fudbalska reprezentacija Srbije  propusti 3 velika takmičenja (na kojima će nogometna vrsta Hrvatske, da muka bude veća, po pravilu imati zapaženu ulogu). Za tih sedam godina se desilo toliko stvari da je naše okruženje radikalno promenjeno, a ceo svet krenuo u nekom novom pravcu, za koji ne možemo sa sigurnošću tvrditi da nam je srcu prirastao, ali smo sigurni da je - opasan. Ubrzavanje istorije, danak surovoj globalizaciji, dahtanje pod bičem svevideće digitalne umreženosti, gomila majmuna
u tenak ušavših - tek su neki od simptoma tog novog smera kretanja. Događaji se smenjuju sve većom brzinom, bacajući se  pred noge zaplašenoj svetinji, nespremnoj da se od brojnih pošasti odbrani.

Opširnije...

Čvrsto stisnuta pest

Vrednovanje: ONONONONON / 2
Autor Branislav Zukić
04. 05. 2018.


tito i nikson

Živeli ste, makar nekoliko godina, u odvratnoj i gnusnoj tvorevini znanoj kao Titova Jugoslavija? Ako jeste, sigurno se sećate javnih  streljanja beskompromisnih srpskih domaćina, koji su pred smrtonosna puščana zrna izvođeni samo zato što su obeležavali krsnu slavu, pisali ćirilicom ili javno slavili pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu? Pozovemo li se na svedočenja onih koje su, tim povodom,  vlasti SFRJ streljale, a koji su i danas, Svedržitelju hvala, živi i zdravi, potonućemo još dublje u sav užas Brozove vladavine. Tom osvedočenom srbožderu, patološkom mrzitelju pravoslavlja, ‘Rvatini od glave do pete, nije bilo dovoljno da samo jednom strelja heroje koji su se, uprkos odvratnim i strašnim zabranama, otisnuli put tamjanske svetkovine, u krugu najbližih prijatelja i  porodica ili pak, zamislite - izlog sopstvene prodavnice išarali ćirilicom!

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 1 - 12 od 1040

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 2990541
ETNA